עוגה בחושה ללא מיקסר של קרין גורן במעט זמן

"`html

עוגה בחושה מדהימה ללא מיקסר – המתכון הכי טעים שיש!

מי מאיתנו לא חולם על עוגה בחושה שממלאת את הבית בניחוחות מתוקים ומפתים? לא מדובר כאן בעוגה רגילה, אלא בעוגה בחושה אגדי, כזו שרק סבתא יודעת להכין. היא אוורירית, נימוחה ועם טעם של בית. המתכון הזה כל כך קל ואינו דורש שום מיקסר, כך שגם אם אין לכם מכשירים מתוחכמים בבית, אתם עדיין יכולים להכין עוגה משגעת שתגרום לכולם להחסיר פעימה!

זמן הכנת המתכון – 10 דקות זמן בישול – 40 דקות, רמת קושי – קל, כמות מנות – 10-12 מנות

  • זמן הכנה – 10 דקות
  • זמן אפייה – 40 דקות
  • רמת קושי – קל
  • כמות מנות – 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך כמה רכיבים פשוטים וזמינים. הרכיבים הם בסיסיים מאוד, והם מתאימים גם לגרסה טבעונית אם נחליף את החלב והביצים.

  • 2 כוסות קמח (לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים)
  • 1 ו-½ כוסות סוכר
  • 1 כוס חלב (אפשר חלב שקדים לגרסה טבעונית)
  • ½ כוס שמן (אפשר גם שמן קוקוס למי שרוצה טוויסט)
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (לניחוח מעלף)
  • שוקולד צ’יפס או אגוזים קצוצים (לא חובה, אבל מוסיף טעים)
  • 1 שקית תה (אם רוצים טעם לימוני-תה) – מפתיע ומיוחד!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, בואו נתחיל בתהליך הכנת העוגה המושלמת. יש כאן משהו משגע שמתבצע בפשטות, כך שכל אחד יכול להצליח!

  1. חממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה את הסוכר והשמן ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. יוצרים תערובת נוזלית ומוסיפים את החלב ואבקת הסודה לשתייה.
  5. קולפים את התפוחים לקוביות קטנטנות ומוסיפים לתערובת.
  6. נ sie את הקמח והקינמון לתוך התערובת ומערבבים בעדינות.
  7. אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ’יפס או אגוזים קצוצים.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית באורך 25 ס”מ, משומנת קלות.
  9. אופים בתנור במשך 40 דקות. כדאי לבדוק בעזרת קיסם אם הוא יוצא יבש.
  10. לwaiting = 10 דקות לפני שהעוגה יוצאת מהתבנית.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  המתכון המושלם לסלט פריקה שאי אפשר לפספס

שדרוגים ותוספות

העוגה אכן מדהימה בפני עצמה, אך אפשר להוסיף לה כמה תוספות שיגרמו לה להיות עוד יותר ממכרת! שוקולד מריר קצוץ, פרוסות בננה, רסק תפוחים או אפילו אגוזי לוז. יהיו אלה טעמים שמשדרגים את המנה ונותנים לה את הטוויסט העוד יותר מושלם!

כמו כן, אפשר להכין ציפוי פשוט של אבקת סוכר ומיץ לימון או אפילו מוס שוקולד. זה מסביר מדוע העוגה הזו לא רק שהיא משגעת, היא גם מאוד גמישה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה ללא ביצים?
כן, אפשר להחליף את הביצים ב-¼ כוס רסק תפוחים או ¼ כוס מחית בננה. זה מוסיף גם טעם!

מה אם אני רוצה להכין את העוגה ללא חלב?
אפשר להשתמש בחלב שקדים, חלב סויה או אפילו מים. הפשטות והטעם יישארו מצוינים!

כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה תישאר רטובה וטעימה למשך 4-5 ימים אם שומרים אותה במקרר.

האם יש דרך לשדרג את הבצק עצמאית?
חובה להוסיף ריבות, שוקולד, או אפילו פירות יער לקפיצה של טעם!

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! הוציאו את העוגה מהמקרר כשקרה לחלוטין, עטפו אותה היטב בניילון, והיא תחזיק מעמד 3-4 חודשים בהקפאה.

מה אם אני רוצה משהו פחות מתוק?
אפשר להפחית בכמות הסוכר ולשדרג עם תמצית וניל או אורז קוקוס.

האם אני יכול להוסיף קקאו?
בהחלט! הוספת ½ כוס קקאו תבצע טוויסט לקינוח שוקולד טעים מאוד!

האם זו עוגה מסורתית?
בוודאי, עוגות בחושה הן קלאסיקה בעולמות הקולינריים של אמא וסבתא. אפשר להגיד שהן על סף פלאי הקונדיטוריה!

כמה זמן לוקח לה עם כל השינויים?
כל שינוי מוסיף כ-10 דקות למתכון, חובה להמתין!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין לחם קופים שום שישגע את כולם

האם גובה העוגה משתנה?
בהחלט, עוגת בחושה גבוהה תתקבל אם תשתמשו בתבנית קטנה יותר.

אז אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות. כולם צריכים לטעום מהקסם הזה!

"`

Scroll to Top