עוגה ללא סוכר וללא גלוטן: מתכון קל וטעים

עוגה מדהימה ללא סוכר וללא גלוטן – מתכון שמשגע את החיך!

דמיינו את זה – אתם לוקחים חתיכה מהעוגה ומרגישים איך היא נמסה לכם בפה. כל ביס הוא חוויה מרגשת שמביאה איתה טעמים עשירים ומתוקים, גם בלי טיפה של סוכר. בזמן שאנחנו חיים בעידן שבו הבריאות והאוכל המודע תפסו מקום מרכזי, המנה הזו עונה על כל הצרכים: היא גם טעימה, גם משגעת, וגם ללא סוכר או גלוטן! מתכון בלתי נשכח שמתאים לכל אחד, כמעט ואין תירוץ לא לנסות אותו.

זמן הכנת המתכון: 60 דקות. רמת קושי: קל. מתאים ל: 8-10 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מסתפק ב-8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו לאחר שעוררנו את תאבונכם, הגיע הזמן להתמקד ברכיבים שמהם נבנה העוגה האגדית הזו. כל אחד מהם תורם ליצירת החוויה המושלמת ומלווה אותנו לכל אורך ההכנה.

  • 3 בננות בשלות
  • 2 כוסות קמח שקדים (לגרסה ללא גלוטן)
  • ½ כוס של דחס אגוזי לוז קצוצים
  • 4 ביצים
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כוס של חלב צמחי (סויה, קוקוס או שקדים)
  • 1 כפית תמצית וניל

חשוב לציין שטעימות קודמות של העוגה הראו כי כל אדם שיטעם אותה יוכל לגלות את השורשיות המדהימה שמביאה איתה הבננה. כל אלו יחד יוצרים את התמהיל המושלם לעוגה!

מרכיבים חלופיים

כמובן שניתן לשדרג את המתכון, לדוגמה:

  • עבור גרסה טבעונית, ניתן להשתמש ב"תחליף ביצה" כמו רסק תפוחים או חצי בננה עבור כל ביצה.
  • אם יש צורך לנסות קמח אחר, קמח קוקוס יכול להיות אלטרנטיבה נהדרת.

כמובן שזה לא סוף הסיפור! ישנם עוד וריאציות שתוכלו לשקול בהמשך…

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לחם שיפון מתכון קל וטעים שאי אפשר לפספס

שלבי ההכנה

בהתחלה, מערבבים את הבננות בשלות בעזרת מזלג עד שהן מגיעות למרקם חלק.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מרפדים תבנית בגובה 20 ס"מ בנייר אפייה.
  3. מדליקים את המיקסר ומקציפים את הבננות עם הביצים עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים בהדרגה קמח שקדים, אגוזי לוז קצוצים, מלח, קינמון וסודה לשתייה. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. נ добавляем חלב צמחי ותמצית וניל. מערבבים שוב.
  6. מעבירים לתבנית ואופים במשך 45 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומעט זהובה בחלקה העליון.
  7. סוחטים רבע שעה לפני ההגשה ומניחים לה להתקרר.

תוספות ושדרוגים

כשתסיימו לאפות את העוגה, תמיד תוכלו להוסיף מגוון תוספות משגעות.

  • טבלו בקצת שוקולד מריר ללא סוכר – זה יכול להיות תוספת מעניינת במיוחד!
  • פזרו פירות יער או אגסים קצוצים על גבי העוגה כדי להעניק לה צבעוניות רעננה.
  • אם אתם אוהבים טעמים חריפים, הכניסו לתערובת קצת קקאו או קפה טחון.

שאלות ותשובות

מה היתרון של קמח שקדים בעוגות ללא גלוטן?

קמח שקדים מכיל מעט פחמימות ויותר חלבונים, מה ששומר על העוגה אוורירית ומזינה בעת ובעונה אחת.

האם אפשר להשתמש באגוזי לוז במקום אגוזי ערמונים?

בהחלט! אגוזי לוז נותנים טעם אגדי, אך גם אגוזי ערמונים יכולים להוסיף לעוגה נופך משגע.

האם ניתן לאפס את העוגה במקפיא?

כן, בהחלט! ניתן להקפיא את העוגה לאחר שהcooling הושלם.

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?

בעיקרון, אם קיסם שמוכנס למרכז יוצא נקי, העוגה מוכנה! אל תחששו לבדוק.

למה בחלק מהמתכונים יש מקום להחליף את הביצים?

בישול טבעוני דורש חלופות שהן גם טעימות וגם בריאות. אפשר להשתמש ברסק תפוחים או ב-\\"סודה\\" שמוסיפה אלמנטים של עיכול טוב יותר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  שעועית ירוקה בתנור עם סילאן ככה תכינו בקלות

באיזה מנות יכולה להתאים העוגה?

העוגה מתאימה כקינוח, צהריים קליל או איתכם לאירוע משפחתי.

מה ההמלצה שלי לאחסון הצנצנת?

העוגה תישאר רכה ונימוחה אם תשמרו אותה במקום יבש ואוויר. אפשר גם להשתמש בכלי זכוכית אטום.

אנחנו אוהבים סוכר! איך אפשר לשדרג?

אם אתם אוהבים מתוק, אפשר להחמיא עם דחיסות סוכר קוקוס או סירופ אגבה.

האם ניתן להוסיף פירות יבשים?

אכן! תוספת של צימוקים או מגוזים יבשים תעניק טוויסט מעניינת.

מה אם אני רוצה לגרסה דלת פחמימות?

תתמקדו בקמח קוקוס ופשוט צמצמו את הברזל. ישנם המתכונים המיוצרים דלת פחמימות שאפשר לנסות.

אז למה אתם מחכים? זה הזמן לשתף את המתכון המעניין בעוגה המושלמת הזו עם חבריכם! אתם גם תופתעו לגלות כמה הם ייהנו, ולקבל גם את חווית הבישול המדהימה הזו. Bon Appétit!

Scroll to Top