עוגיות שוקולד צ'יפס רכות פרווה – מתכון אגדי!
לא תאמינו כמה עוגיות שוקולד צ'יפס רכות יכולות להיות מדהימות וממכרות! אנחנו לא מדברים על סתם עוגיות, אלא על אלו שממלאות את הבית בניחוחות חמימים ומשגעים. כל ביס הוא חוויה נימוחה שמרקיעה שחקים, ובעיקר משאירה טעם של עוד. ברגע שאתם אוחזים בעוגיה הזו, תרגישו את השוקולד נמס על הלשון, את המרקם האוורירי שמפרגן לכם עם כל נגיסה, וכמובן – את החיוך שמתפשט על הפנים.
עוגיות אלו לא רק שהן מושלמות לאירוח, אלא גם הנאה משפחתית מעוררת בפשטות חברים סביב שולחן קפה. אתם בעצמכם תמהרו לשתף מתכון זה עם אהוביכם, כי מדובר בעוגיות שלא ניתן לעמוד בפניהם. בסופו של דבר, לחלקן מתווספת גם אהבה וסיפור אישי, שכן כל אחד מהמרכיבים מנע את התחושה הזאת של סבתא או אמא שמכינות משהו בכוונה מיוחדת.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן – 30 דקות
- רמת קושי – קל
- מספיק ל – 15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להגיע לתוצאה המושלמת, נשתמש ברכיבים הכי איכותיים שיש. זה עובד לכל אחד, אז חובבי הקולינריה, זה הזמן שלכם!
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן צמחי
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 2 כוסות (250 גרם) קמח טחון
- 1/2 כוס (50 גרם) קקאו איכותי (לגרסה העמוקה)
- 1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס פרווה
- 2 כפיות (10 מ"ל) תמצית וניל
- 1/2 כפית (2 גרם) מלח
- 1/2 כפית (2 גרם) סודה לשתייה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים
אפשרויות חלופיות
אם אתם קהל יעד של צמחונים או אנשים רגישים לגלוטן, אתם מוזמנים לשדרג את המתכון הזה. ניתן להשתמש בקמח תפו”ח במקום קמח חיטה והשתמשו בשוקולד צ'יפס ללא חלב. תוהו ותהנו מחוויה בריאה לא פחות!
שלבי ההכנה
נשמע מעניין? קבלו את השלבים להכנת העוגיות שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהם!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, שמים את השמן עם הסוכר החום והלבן ומערבבים היטב עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים את המים החמים ותמצית הווניל וטורפים עד שהתערובת חלקה.
- בקערה נפרדת, משלבים את הקמח, הסודה לשתייה, הקקאו והמלח ומערבבים.
- מערבבים את התערובת היבשה לתוך הרטובה בקערה הגדולה עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים כפות מהתערובת בתכנון להתמזג לעוגיות בגובה 2 ס"מ.
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתרומם והן עדיין רכות למגע.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר במשך 5 דקות לפני שמעבירים אותם לרשת קירור.
- אוכלים, משתפים ומתרשמים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שתסיימו להכין את העוגיות המושלמות, למה לא להרשים עוד? אתם יכולים להוסיף לתערובת אגוזים קצוצים, שוקולד לבן או אפילו קונפי פירות. כל תוספת תיתן לעוגיות הללו עוד פן וביטוי נוסף! אתם יודעים מה הכי משגע? לשים את העוגיות על מדף גבוה ואז לקחת אותם חבילה אחת על השנייה, להכין פופקורן ולהזמין חברים. זהו בילוי מושלם!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין בבית קקאו?
אם אתם מוצאים את עצמכם בלי קקאו, אפשר פשוט להשאיר את זה החוצה ולהתמקד בשוקולד צ'יפס בלבד, או לשים קמח תפו”ח.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
העוגיות הבריאות ישמרו טוב במשך שבועיים בכלי סגור. שימו לב שהן לא יאבדו את הרכות שלהן!
האם ניתן להמיר את השמן?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בשמן קוקוס לקבלת תוצאה אפילו יותר אקזוטית וסופר אגדי!
האם העוגיות מתאימות לאירוח?
כן, מדובר במתכון מושלם לאירוח. אתם יכולים להגיש juntamente עם כוס חלב או קפה ומרפדים את השולחן.
איך אני יודע אם העוגיות מוכנות?
ברגע שהן מתחילות להתייצב מעט ומעט משחימות בקצוות, זה הזמן המעולה להוציא אותן מהתנור.
אפשר להכין עוגיות קריספיות יותר?
בוודאי, פשוט תגדילו את זמן האפייה בכמה דקות נוספות.
האם ניתן להקפיא עוגיות לאפות later?
כן, אתם יכולים להקפיא את התערובת לפני שהן נכנסות לתנור ואז פשוט להוציא ולבשל כאשר תרצו!
כיצד מומלץ לאחסן את העוגיות?
מאחסנים אותן בכלי א airtight על מנת לשמור על הרכות והטעימות.
אילו טעמים נוספים אפשר לשלב?
רכיבי פסיפלורה או קונפי תפוז יעניקו לעוגיות ניחוח טרופי ומרגש במנת תזונה.
האם המתכון בריאותי?
בעקבות השימוש בסוכר חום ובשוקולד צ'יפס פרווה, אפשר לראות את הבריאות בתוצאה. זה לא מושלם בשביל הדיאטה, אבל בהחלט אפשר לערוך פשרה.
רוצים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים? אל תהססו להפיץ אותו ברשתות החברתיות! עוגיות כמו אלו לא שוכחים, ובכלל, כשהן נמסות בפה – מי יכול לעמוד בפנטזיה הזו!