עוגיות שוקולד צ'יפס שיבולת שועל טבעוניות
האם אתם מוכנים לגלות את המתכון המדהים ביותר שיקל עליכם את יומכם? אם כן, הגעתם למקום הנכון! אתם הולכים להתאהב בעוגיות השוקולד צ'יפס שיבולת שועל הטבעוניות שלנו, אשר הן לא רק בריאות אלא גם משגעות במידה שאי אפשר להפסיק לאכול מהן. הן נמסות בפה, ושוב אני אומר, נמסות בפה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-20 עוגיות
המרכיבים הדרושים
אז מה צריך כדי להכין את העוגיות האגדי הזה? תנו לי לשתף אתכם במרכיבים הפשוטים אך המדהימים שאותם תשתמשו:
- 1 כוס שיבולת שועל
- 1/2 כוס קמח חומוס (ללרצות בגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח שקדים)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס שמן קוקוס (מומס)
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס נטול חלב
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אך זה מוסיף תיבול משגע)
- מעט מלח
שימו לב, אתם יכולים לשדרג את המתכון הזה עם תוספות נוספות כמו אגוזים קצוצים, פירות יבשים או אפילו קקאו אם אתם רוצים לשדרג את הטעם עוד יותר!
מרכיבים חלופיים
אם אתם חובבי טבעונות וללא גלוטן, דעו כי קמח החומוס עובד נהדר במקום קמח חיטה. תוכלו גם לשדרגו עם תחליף טוב לסוכר כמו דחיסי תמרים או קרם אגוזים טעים.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שראינו את המרכיבים המדהימים, בואו ניגש אל שלבי ההכנה. אתם תראו, זה כל כך פשוט!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את השיבולת שועל, קמח החומוס, הסוכר החום, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
- מוסיפים את שמן הקוקוס המומס ואת סירופ המייפל ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב עד שהתבלינים מתערבבים יחד.
- מעבירים עם כף מהתערובת למגש אפייה עם נייר אפייה.
- אופים בתנור במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר לפני שאוכלים.
ובכן, אתם עומדים בפתח של עונג מתוק. אין כמו להרים עוגיה נימוחה ומלאה בשוקולד מהמקום עם אווירה חמימה! העוגיות האלה משגעות, ואני מבטיח לכם אף אחד לא יצליח להתנגד להן.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי לתת טוויסט נוסף לעוגיות שלכם, אתם יכולים לשדרג אותן בכמה דרכים. למשל, להוסיף אגוזי לוז קצוצים או לשלב בין שוקולד מריר לשוקולד חלב נטול חלב וליצור שילובי טעמים וואו. יש גם כאלה שמוסיפים איזשהו ריבה או ממרח מתוק באמצע העוגיה לפני האפייה, וזה בכלל קלאסיקה!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשים קמח אחר במקום קמח החומוס?
הכן! קמח שקדים או קמח תפו”א יכולים להכיל את הקסם שאתם מחפשים.
האם ניתן להחליף את סירופ המייפל?
בהחלט! תוכלו להשתמש בסוכר קוקוס או דחיסי דקל, הכל בהתאם למה שיש לכם בבית.
איך לשמור על העוגיות אחרי האפייה?
שמרו על העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר. כך הן יישארו אווריריות ונימוחות יותר!
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
כן, זו דרך מצוינת להיכנס לאווירה מתוקה בכל עת. הקפיאו אותן במיכל סגור ולמעלה עד חודש.
מה גובה העוגיות אחרי אפייה?
העוגיות האלה ייצאו נמוכות אך אווריריות, כך שמדובר במראה שמיחד אותן.
האם יש מרכיבים שלא ניתן להתחלף?
הפילו עם מליחות! אל תוותרו על מלח לשיפור הטעמים.
איך לדעת מתי העוגיות מוכנות?
תשימו לב שהן משחימות מסביב, זה בעבודה פשוט מדהימה!
מה אם יש לי חלב פרה בבית, אני יכול לשים?
לדעתי, חלב לא הכרחי במתכון הזה, אבל אם אתם אוהבים את הטעם, יש סיכוי שילך מצוין!
האם יש טעמים אחרים של עוגיות שיכולים להתאים למתכון הזה?
בוודאי! תמיד אפשר ללכת על טעמים של אגוזים, פירות יבשים או קינוחים אחרים – תנו לדמיון שלכם לבעור!
איזה שוקולד הכי טוב לעוגיות?
שוקולד מריר ou שוקולד חלב טבעוני, שניהם יצליחו ליצור את העונג המושלם.
אם גם אתם התאהבתם בעוגיות השוקולד צ'יפס שיבולת שועל שלנו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים וכל המשפחה! שתפו באהבה את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות, כי זה בהחלט מגיע ליותר אנשים!