עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן
בואו נדבר על משהו שמבין כל אוהב אוכל – עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן. מדובר במעדן שמדבר בעד עצמו, טעים עד מידי, ומזכיר לנו את הנעימות של הבית, של סבתא, ושל השמש שמאירה את המנה הזו בעוד רגע. המתכון הזה הוא ממש אגדי, ולא סתם הוא ממכר. כשאתם מושיטים יד לעוגיה הזו, אתם פשוט מתמכרים לטעם החם, המפנק, ומדי פעם יש גם קינמון שמזכיר לנו שאנחנו כאן בשביל כל העונג. תתכוננו כי אחרי שתתחילו להכין את העוגיות הללו, לא תוכלו להפסיק לקשקש עם בני המשפחה שלכם על כמה שהן משגעות!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 15-20 עוגיות
המרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את העוגיות המדהימות האלה? תאמינו לי, מדובר ברשימה מאוד פשוטה, והיא מלאה מרכיבים מעולים שמעלים את הטעם לשמיים!
- 2 כוסות שיבולת שועל (דקה או גסה, מה שיש בבית)
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/3 כוס סילאן איכותי (או דבש, אם אתם מעדיפים)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים או צימוקים, אפשר גם לשלב
- 1/2 כפית קינמון (כאן הכי טעים שיש)
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות שמן קוקוס (או שמן אחר שאתם אוהבים)
- 1/4 כפית סודה לשתייה
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים להפוך את העוגיות לטעימות יותר, אתם יכולים לשדרג עם שוקולד מריר קצוץ, חמאת אגוזים במקום טחינה, או אפילו להוסיף טעמים שונים כמו תמצית וניל או קקאו טהור. שימו לב שהשינויים האלה מביאים תוצאה אחרת, אבל כל גרסה היא ביס אחר בביס, והטעם נשאר מדהים!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לבצע את כל התהליכים הפשוטים שיעניקו לנו את העוגיות הנפלאות. זה קל, אז הגיע הזמן להתחיל!
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה על תבנית.
- בקערה גדולה, מערבבים את השיבולת שועל עם המלח, קינמון וסודה לשתייה.
- נוסיפים את הטחינה, הסילאן והשמן קוקוס ומערבבים היטב.
- אם בחרתם באגוזים או צימוקים, הגיע הזמן להוסיף אותם לתערובת.
- מעבירים את התערובת בכפות במרווחים של כ-3 ס"מ על נייר האפייה.
- מועכים מעט את הכדורים כדי לקבל עוגיות שטוחות ונמוכות.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
- מניחים לעוגיות להתקרר מעט לפני שמעבירים לצלחת.
שלבים נוספים
במהלך האפייה, תוכלו ליהנות מהריחות המשגעים שמתפשטים במטבח. תדמיינו את הזמן שבו תתיישבו עם כוס תה או קפה לצד העוגיות החמות, והלב שלכם ימשיך לדפוק מרוב אושר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ככה, אפשר לשדרג את העוגיות הללו בכמה דרכים. מה לגבי להוסיף שוקולד מריר קצוץ לחלק מהעוגיות? או לקשט אותן באגוזי לוז קצוצים לפני האפייה? השדרוגים האלה יוסיפו לעוגיות את התחושה הטעימה והעשירה. בא לכם עוד רעיונות? ניתן לשדרג עם מעט וניל, שקדים קצוצים, או אפילו להחליף את הסילאן עם דבש. כל שינוי שמכניסים יכול להוסיף פן חדש ומעניין לאפייה!
שאלות ותשובות
האם אפשר לחסוך בשומן בעוגיות?
כן, אפשר להשתמש ב-2 כפות שמן קוקוס במקום 3 כדי להפוך את העוגיות לברות יותר.
האם ניתן להכין עוגיות טבעוניות?
בהחלט! פשוט חפשו סילאן איכותי או דבש טבעוני, והנה לכם עוגיות פרווה לחלוטין.
אפשר לאזן את המתיקות?
כמובן! אפשר להפחית את כמות הסילאן אם אתם מעדיפים טעם פחות מתוק.
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! פשוט מניחים את העוגיות המקוררות בקופסה אטומה והן יחזיקו מעמד עד חודש.
כמה זמן תוקף העוגיות?
בעבור עוגיות שנשמרות באופן נכון, בדרך כלל הן מחזיקות מעמד בין שבועיים לשלושה.
מה אפשר להגיש לצד העוגיות?
מומלץ לשתף אותן עם תה או קפה, או אפילו להוסיף קצת יוגורט בצד למי שרוצה להרגיש בריא!
מה הכי חשוב באפייה של העוגיות?
לשים דגש על הטמפרטורה של התנור – הוא צריך להיות מחומם מראש כדי שהעוגיות ייצאו בצורה אחידה וטעימה.
האם ניתן להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט, פשוט השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן ורב המרכיבים בטוחים לחלוטין.
איך ניתן לשמור על עוגיות קריספיות?
הקפידו לאפות אותן בטמפרטורה הנכונה ולהשאיר להן להתקרר תוכן בסביבה פתוחה.
מה צריך לדעת כשמכינים עוגיות לראשונה?
לקרוא את המתכון במלואו לפני שמתחילים, ולהשאיר את הזמן המתאים להכנת החומרים.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים שלכם! שתפו את האהבה ותנו לכולם להרגיש את הטעם המדהים של עוגיות השיבולת שועל טחינה וסילאן.