עוגת גבינה אפויה עם גבינת כנען
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור, והניחוח המשגע של עוגת גבינה אפויה עם גבינת כנען ממלא את המטבח שלכם. זהו רגע שבו כל המתחים והדאגות פשוט נמסים. זאת כמובן היום שבו אנחנו הולכים להכין את המתכון המדהים, הממכר והאגדי הזה, שבשום פנים ואופן אסור לפספס. עוגת גבינה לשבת, לערב חג או סתם כי מתחשק לכם לנשנש משהו מושלם. מדובר בעוגה שהרכות שלה, השילוב של הטעמים והשוקולד האיכותי יגרמו לכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד פרוסה, אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות.
- זמן אפיה: 60 דקות.
- סה"כ זמן: 90 דקות.
- רמת קושי: בינוני.
- מספיק ל: 10 מנות עשירן.
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את עוגת הגבינה המשגעת הזו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 500 גרם גבינת כנען (או גבינת שמנת אחר שאתם אוהבים).
- 200 גרם סוכר.
- 3 ביצים.
- 2 teaspoons תמצית וניל.
- 1 חצי כוס שמן.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
- 250 גרם ביסקוויטים מגוללים (כגון ביסקוויטי פתי בר).
- 100 גרם חמאה מומסת.
- קמצוץ מלח.
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי).
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית לעוגה הזו, ניתן להשתמש בגבינת נוגט או בתחליף גבינה טבעונית, ובמקום ביצים ניתן להשתמש בודיות מתחממות או בעשרה קgram חצי טופו מעובד.
שלבי ההכנה
אחרי שראינו את המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד על עוגת הגבינה שלנו. בשלב הבא נלווה את צעדנו עם המדריך הבא שמבטיח לנו סדר וארגון, כי במטבח, כמו בחיים, הסדר חשוב.
- לחמם תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- לרסק את הביסקוויטים בפומפיה, או לשים בתוך שקית ולמוע אותם עם מגרש שואב (כל דרך עושה את העבודה).
- לערבב את הביסקוויטים המגוררים עם חמאה מומסת.
- למלא תבנית בקצה עגול עם התערובת, ולהדק אותה יפה.
- למדר הכל בצלחת.
- בקערה נפרדת, לערבב גבינת כנען, סוכר, ביצים ותמצית וניל, עד שהתערובת מתאחדת.
- להוסיף את השמנת המתוקה בהדרגה, לערבב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- למלא את התערובת על הבסיס הביסקוויטים בתבנית.
- לאפות בתנור במשך 60 דקות.
- לקרר את העוגה לפני החיתוך (כשהיא מוציאה כל כך הרבה ריחות משגעים, זה קשה).
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשהעוגה עטופה בשכבת גבינה רכה ונימוחה, אפשר להביא אותה לשלב הבא. אפשר להוסיף מעל ציפוי של רוטב פירות יער, שוקולד מומס, או אפילו קוביות של פירות חתוכים, שיתווסיפו למראה שלה טוויסט נוסף. ההחלטה בידיים שלכם – פשוט תנו לדמיון שלכם להשתולל.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן להפוך את העוגה ללא גלוטן?
לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן. יש בשוק מבחר טוב של מוצרים כאלו.
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כן! אפשר לאחסן את העוגה במקפיא. מומלץ לעטוף אותה היטב בניילון נצמד כדי למנוע חדירת לחות.
אילו פירות כדאי להוסיף לציפוי?
כל פרי שמתחשק לכם! תותים, פירות יער, בננות ואפילו פרי כתום יכולים להוסיף צבע וטעם.
מה לעשות אם העוגה התפשטה בתנור?
כולנו חתכים במתכונים, צחקו על עצמכם והעוגה עדיין טעימה אפילו אם היא נראית משוגעת.
מאיזה סוג שמנת מומלץ להשתמש?
שמנת מתוקה או שמנת חמוצה כמותה בדיוק תתן את הטעם והמרקם המומלצים.
האם ניתן לסיים את העוגה עם אבקת סוכר?
בהחלט! זה משדרג את המראה של העוגה ומעניק לה finishing touch אגדי.
איך מתמודדים עם שאריות עוגה?
שאריות נשמרות במקרר במשך מספר ימים. אתם יכולים לאכול את זה כקינוח, לפעמים גם בחורף.
מה היתרון של גבינת כנען על פני גבינות אחרות?
גבינת כנען מלאה בטעמים, ממכרת ויוצרת מרקם מהפכני.
אפשר להוסיף לתערובת אגוזים?
לגמרי, טחונים לדק או קצוצים בכל גודל שתרצו, אגוזים יכולים להיות פצצת טעם.
האם ניתן להכין עוגה אישית בכלים קטנים?
בהחלט! זהו מתכון מדהים שניתן להדפיס בכלים אישיים כמו קאפקייקס.
אז מה אתם מחכים? לכו על זה ושתפו את המתכון המעלף הזה עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות, וגם טפחו לעצמכם על השכם על יצירה מושלמת!