עוגת גבינה בחושה – קסם מתוק לארוחה מושלמת
אתם יודעים את זה, כאשר מתחשק לכם משהו מתוק, ועוגה לא חייבת להיות מסובכת או תוך כדי עבודה מפרכת. תמיד יש צורך בעוגת גבינה, אבל הפעם יש לנו משהו חדש ומשגע – עוגת גבינה בחושה! המנה הזו היא באמת אגדה – קל לעשות אותה, טעים בטירוף וגם נותנת את תחושת הנוחות של עוגה ביתית. אתם תראו, כל ביס הוא מזכרת מתקופת הילדות, כשהיינו יושבים אצל סבתא עם ספל חלב ליד. הרי מי יכול לעמוד בפני עוגת גבינה מושלמת?
זמן ההכנה: 1 שעה | רמת קושי: קל מאוד | למספר מנות: 8-10
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- נשארו לכם 10 דקות לקישוט!
הרכיבים הדרושים
עכשיו, אחרי שכולנו רעבים, ניגש לרשימת החומרים. שימו לב, את כל הרכיבים אפשר למצוא בכל חנות מכולת. מדובר ברכיבים שאנו מכירים טוב, אבל יחד הם יוצרים את הקסם!
- חבילה גבינת שמנת במשקל 250 גרם
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר (אפשר להחליף בסוכר חום להרגשה עמוקה יותר)
- 1/2 כוס קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, יש להשתמש בקמח תפו”א)
- 1/2 כוס שמן (שמן קנולה עדיף, אבל שמן זית גם ייתן טעם מיוחד)
- 1/4 כוס חלב (אפשר להמיר בחלב שקדים או סויה)
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא לשכוח את הוניל, זה מה שהופך אותה למעלפת)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קמצוץ מלח
- לגרסה טבעונית: השתמשו בגבינת טופו ולאבקת חלבון צמחית.
שלבי ההכנה
עכשיו שבעצם איגדנו את כל מה שצריך לתוך הקערה, הגיע הזמן להיכנס לקטע המעשי ולעשות את הכיף מתגשם!
- לחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים גבינת שמנת בקערה ומערבבים בעזרת מערבל חשמלי עד שהיא נמרחת.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממשיכים לערבב.
- לאחר מכן, מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח, השמן, החלב ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- סוחטים פנימה את תמצית הווניל ונותנים עוד ערבוב קצר.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת (אפשר להניח תבנית עם נייר אפייה בשביל ניקוי קל).
- אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש!
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר.
- לרגשות המתוקים ביותר, אפשר לקשט בזילוף של קרם שמנת או פירות יער על גבי העוגה. זה פשוט משגע!
תוספות ושדרוגים
נכון, עוגת גבינה היא נפלאה בפני עצמה, אבל תמיד יש מקום לשדרוגים. בנוסף, אם אתם רוצים להפתיע את האורחים, תוכלו להוסיף שוקולד מריר קצוץ לתוך התערובת לפני האפייה, או פירות יער שכבר דיברנו עליהם. אל תפספסו את האפשרות לפזר אגוזי לוז קצוצים מעל – כל ביס יהיה אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את העוגה יום מראש ולשמור אותה במקרר. הטעמים מתאחדים בצורה מדהימה.
מה עושים אם אין לי ביצים?
אם אתם לא יכולים להשתמש בביצים, תוכלו להשתמש באחת מהתחליפים כמו רסק תפוחים או מחית בננה. זה ייתן את הנפח הדרוש לעוגה.
האם אפשר להכין עוגה ללא סוכר?
בהחלט! תוכלו להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס או בממתיקים אחרים כמו סטיביה, הכל בהתאם להעדפות האישיות שלכם.
לאיזה סוג של חגיגה מתאימה העוגה הזאת?
העוגה הזו מתאימה לכל הזדמנות – משולחנות חגיגיים ועד מכניסת שבת פשוטה. אהבתכם לעוגות גבינה תעבור לכל קהל!
מתי הכי כדאי לטעום את העוגה?
חכו בשקיקה עד שהעוגה תתקרר לחלוטין. אז חותכים ביס ומרגישים את הנימוחות.
איך אפשר לשדרג את העוגה?
כחלק מהשדרוגים, אפשר להוסיף ציפוי של פירות יער, שוקולד, או אפילו להכין ממרח אגזים למעלה.
באיזה תנור כדאי להשתמש להכנה?
תנור עם טורבו עובד מצוין, אבל בקרוב תוכלו להשתמש גם בתנור קונבנציונלי.
למה עוגה בחושה?
כי זה קל! ה"בחושה" אומרת שאין צורך בהקפצות או במכשירים מורכבים. פשוט מערבבים ומערבבים!
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
אם קיסם יוצא יבש ואנחנו רואים שולי העוגה מתפססים למעלה, זה הזמן לעוגה לצאת מהתנור. כשתשמעו את זה, תדעו שזה הזמן הנכון.
האם שווה לנסות גרסה טבעונית?
בהחלט, הגרסה הטבעונית מעולה ואפילו יכולה לעלות על המקור בשקילות ייחודיות.
אז, עכשיו כשאתם מצוידים במתכון למושלמת המתוקה הזו, הגיע הזמן לצאת לדרך! שתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, ותנו גם להם להנות מחוויית האפייה המדהימה הזו! מאחלים לכם בהצלחה, ללקק את האצבעות!