עוגת גבינה פירורים מעלפת של קרין גורן
אין כמו עוגת גבינה שתפוס את הלב והחיך! תארו לעצמנו עוגה גבוהה, אוורירית, עם שכבת גבינה נימוחה שמקפיצה אותנו לשמיים עם כל ביס. ואם כל זה לא הספיק, אנחנו עוטפים אותה בפירורים פריכים, כאילו טיפת אהבה של סבתא תפרה אותה במיוחד עבורנו. מתכון העוגה הזה שובה לב, ממכר אפילו את הממתקים הסופר מתוקים ביותר. היום, נשים את הפ apron שלנו ונצא לדרך לעבודה במטבח, כי כל תמרוץ מתחיל באהבה לעשייה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי של המתכון, ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן צינון: 4 שעות
- רמת הקושי: קל
- מספיק ל: 12-16 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשקיבלנו את ההכוונה, הגיע הזמן לבדוק את כל הרכיבים שמרכיבים את היצירה המושלמת הזו: עוגת גבינה פירורים שלא תכלו לעמוד בפניה.
- 600 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 300 גרם ביסקוויטים מעט פירורים (מומלץ טעם שוקולד)
- 150 גרם חמאה,
- 2 כפות קקאו איכותי (לא חובה)
מרכיבים חלופיים
אם אנו רוצים לתבל את הטעם או להתאים את המתכון לדיאטות שונות, יש לנו כמה אפשרויות נהדרות:
- לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בגבינת סויה או חמאת אגוזים במקום גבינת שמנת.
- אם אתם דווקא רוצים גרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הביסקוויטים בביסקוויטים ללא גלוטן.
- שימוש בשמנת קוקוס יכול להוסיף ניגוד מעניין ולא שגרתי.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שגייסנו את כל החומרים הנדרשים, בואו נתחיל בהכנה המופלאה הזו. המתכון קל וזריז, כך שאפילו אם אתם עם ילדים הם יכולים לעזור!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את הביסקוויטים בפולסים במעבד מזון עד שהפירורים גסים.
- ממיסים את החמאה ומערבבים יחד עם הביסקוויטים עד שמתקבל תערובת פירורית.
- שמים את תערובת הביסקוויטים בתבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ, ומשטחים היטב בשכבה אחידה.
- אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים לצינון.
- מערבבים בקערה גדולה את גבינת השמנת, סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל עד שהתערובת מתאחדת לחלוטין.
- יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים והקפיצים המוכן.
- אופים שוב בתנור במשך כ-40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
- מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר ואז מכניסים למקרר לצינון של 4 שעות לפחות.
- לטopping, מפזרים את פירורי הביסקוויטים שהשאירו מהפירורים מהשלב הראשון, ואפשר לשדרג עם שוקולד מומס מעל.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
עכשיו כשיש לנו עוגת גבינה מדהימה, אנחנו יכולים לשדרג אותה עוד יותר. יש המון אפשרויות:
- לצפות בשוקולד חם מומס מעל.
- להוסיף רוטב פירות יער מעל כדי לתת טאץ' מרענן.
- אפשר לזלף קצפת בעבודת יד על מנת להוסיף נופך רך.
- לשדרג כל ביס עם פרוסות פירות טריים כמו תותים או קיווי.
- לסתום את העוגה עם אגוזים קצוצים לקבלת קונטרסט פריך.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט! למעשה, העוגה מתייצבת היטב עם לילה במקרר.
האם ניתן לאכול את העוגה חמה?
עדיף לא. העוגה אמורה להתקרר בחום החדר לפני שנכנסת למקרר.
מה לעשות אם העוגה קרסה בזמן האפיה?
אם העוגה מתפוצצת יש לחשוב על משמנת החומרים לאחר ההקצפה. זמני אפייה שונים תלויים בתנור.
האם אפשר לשמור על מתכון זה ללא סוכר?
אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או באבקת ממתיקים טבעיים.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, אבל חשוב להניח אותה בשקית ריקה מהאוויר כדי למנוע צריבת קיפאון.
מה קורה אם שוכחים להוסיף ביצים?
העוגה תצא עם מרקם שונה – פחות יציב ויותר נוזלי.
האם אפשר להכין גרסה ללא מוצרי חלב?
כמובן! יש להשתמש בגבינת סויה שממרצת את המנה.
כיצד ניתן לשדרג את המרקם של העוגה?
לגלול את התערובת על קפה טחון לתת הטעם וקרמיות נוספת.
האם ניתן להכין את העוגה באינגליז?
בהחלט, זה אותו מתכון, פשוט צריך להשתמש באינגליז!
האם יש עוגת גבינה שלא טעימה?
לא! כל העוגות עשירות בשום אופן.
עכשיו כשאתם יודעים להכין את העוגה המדהימה הזאת, בואו תשתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה. על מנת להתרגש ביחד עם טעמים משגעים ונפלאים! הזמן נגמר – אז יאללה, לעבודה במטבח!