עוגת גזר בחושה עם אגוזים – מתכון אגדי שיסחוף את כולכם!
כשחושבים על עוגת גזר, מיד מהדהדים במחשבה טעמים מתוקים, ריחות חמימים ואווירה ביתית שעוטפת את כל החושים. זאת לא סתם עוגה – זו העוגה שתמיד מתאימה, מהקפה של הבוקר ועד לקינוח אחרי ארוחת ערב חגיגית. אנחנו מדברים על עוגת גזר בחושה עם אגוזים שמשגעת כל מי שטועם ממנה! שילוב של גזר טרי ואגוזים קצוצים, שהופך את כל הביס למושלם – נימוח ומדברר – פשוט ללקק את האצבעות! אז יאללה, בואו נצלול למתכון הזה שלא רק שנראה מדהים, אלא גם מפיץ אהבה בכל פינה!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 60 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כששבענו מהחלומות על עוגת הגזר, הגיע הזמן להבין איך מכינים אותה. בעוגה זו יש שילוב מהפנט של מרכיבים שכולם מכירים ואוהבים, ובסופו של דבר, התוצאה היא עוגה עבשה ונימוחה. פה זה המקום להיזכר שאין כמו מסורת של סבתא, ולכן המתכון הזה מביא את הטוב ביותר מהמאכלים המשגעים של הילדות.
- 2 כוסות גזר מגורר
- 1 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (או אגוזי פקן, אם רוצים טאץ' נוסף)
- 2.5 כוסות קמח רגיל
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
אביזרי המטבח שכדאי שיהיו לכם:
- קערה גדולה לערבוב
- תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ
- מטרפה ידנית
- מרית לניקוי קצוות
- מגרדת גזר
טיפ חשוב: אפשר להשתמש בגזר צעיר, שהוא מתוק יותר, ובכך לשדרג את הטעם של העוגה!
שלבי ההכנה
וכעת מיד אחרי שראינו את המרכיבים, יכול להתחיל תהליך ההכנה הכה מהנה:
- מחממים את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
- מגרדים את הגזר ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הסוכר החום והשמן ומערבבים היטב עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים בעזרת מטרפה ידנית.
- לאחר מכן, מוסיפים את תמצית הווניל והאגוזים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, קינמון ומלח.
- כעת, מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הגזר בהדרגה ומערבבים בעדינות בתנועות סיבוביות.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני ההגשה.
- אם רוצים, מקשטים עם אבקת סוכר או קרם גבינת שמנת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרי אין סוף לאפשרויות לשדרג את העוגה הזו! אם אתם רוצים להפתיע את האנשים שאתם אוהבים, הנה כמה רעיונות נהדרים:
- לגיוון הטעמים, תוכלו להוסיף את קליפת התפוז הטרי או משקה חריף כמו רום – התוצאה פשוט מעלפת!
- אם אתם רוצים להיות בריאים יותר, ניתן להחליף חצי מהשמן בבלילת תפוחי עץ או בקוואקר.
- תוספת של צימוקים או אגסים קצוצים תשדרג את העוגה לרמה חדשה.
- והכי חשוב – אם אתם חושבים שהעוגה עדיין לא מספיקה, ניתן להכין רוטב שוקולד חם מעל.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את העוגה במקפיא?
כמובן! העוגה נשמרת במקפיא עד חודש. פשוט עטפו אותה היטב בניילון נצמד לפני ההקפאה.
אפשר להכין גרסה ללא סוכר?
בהחלט! ניתן להשתמש בממתיקים כמו סוכר קוקוס או סירופ מייפל, התוצאה עדיין תהיה מדהימה.
האם ניתן להשתמש בגזר קפוא?
אמנם עדיף לקנות גזר טרי כדי לשמור על הטעם והמרקם, אך אם יש לכם גזר קפוא, אפשר בהחלט להשתמש בו.
כיצד נדע שהעוגה מוכנה?
אם קיסם יוצא יבש ממרכז העוגה – זה סימן מצוין! אם יש עליו תערובת, יש לאפות במשך כמה דקות נוספות.
מה לעשות אם העוגה יוצאת דחוסה?
לפי הניסיון שלי, כדאי להקפיד על מדידת המרכיבים והקפיצה הלטת בחומרים רטובים ויבשים.
האם אפשר להמיר את האגוזים בשוקולד צ'יפס?
בוודאי! שוקולד צ'יפס של מריר, חלב או לבן – כל מה שיכול לייצר שילוב משגע!
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
עד חמישות ימים, אבל אני בטוח שזה יחזיק בערך שעתיים לפני שתרצו ללקק את האצבעות!
מה ההמלצה להגיש עם העוגה?
אין כמו תה או קפה חם כדי להעצים את הטעמים. אפשר גם להגיש עם גלידת שמנת. חוויה מושלמת!
האם ניתן להכין את העוגה בצורה טבעונית?
כן! פשוט החליפו את הביצים באפיית בננה או בממרח תפוחי עץ.
האם עוגת הגזר מתאימה לילדים?
בהחלט! הילדים יתחברו לטעמים המתוקים והמרקם הנימוח, ובטוח ירצו עוד ביס.
ככה, אנחנו מסיימים את המתכון המהמם הזה שעושה חשק להכין אותו שוב ושוב. תנו לעצמכם את ההזדמנות ליהנות מפינוק מתוק כמו שרק אתם יודעים! ואם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף בו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהטעמים הממכרים והאגדיים הללו!