עוגת וניל ללא גלוטן שתפתיע את כל האורחים

עוגת וניל מדהימה ללא גלוטן

בזמן שאנחנו מצפים למסיבת יום ההולדת או סתם לשבת עם כוס תה חם, לא תמיד אנו יודעים מה לעשות. השוקולד כנראה כבר נמאס על כולם, וכולנו רוצים את העוגה שהכינה סבתא – אבל גם בריאה. אז מה עושים? נכין עוגת וניל אגדי, נימוחה ואוורירית, שמתאימה גם לאלו שלא יכולים לאכול גלוטן. תתפלאו, אך אין צורך לקנות תערובות מוכנות – המתכון הזה יעשה את העבודה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8 מנות

עוגת העונג הזו תגיע במרקם משגע, ותספק מתיקות נעימה שלא תצטרכו להתנצל עליה. הבסיס הוא כל כך פשוט, שתרגישו כאילו סבתא שלכם מסתכלת עליכם בגאווה.

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכולנו אובססיביים לגבי מתכונים ושיטות רענונים, בואו נציץ לרשימת המרכיבים. טוב לדעת שלהכין עוגה מדהימה אינו קשה כמו שאתם עשויים לדמיין:

  • 250 גרם קמח תפו”ח (תפו”ח – קמח תפוחי אדמה)
  • 200 גרם סוכר
  • 180 מ"ל שמן קנולה
  • 4 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 250 מ"ל חלב
  • 1 שקית אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
  • ½ כפית מלח
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
  • תוספת: שוקולד מריר קצוץ לדקורציה

ועכשיו, למי שמנסה תמיד למצוא חלופות, אפשר להכין עוגה טבעונית על ידי שימוש בחלב שקדים, רשימת חומרים דלה בפחמימות עם קמח קוקוס, ובמקום ביצים – באמצעות רסק תפוחים או טחינת שקד. אפשר גם לשחק עם המתכון עד שתקבלו את מה שמתאים בדיוק בשבילכם!

שלבי ההכנה

מניסיון שלי, כל שלב לתהליך הכנה יוצר חוויה מרגשת. כשאתם מתקדמים, תחושו את הריחות ממלאים את הבית והלב מתמלא בשמחה. אז בואו נתחיל!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות וצופים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר והשמן עד שהתערובת תהיה חלקה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב בין כל הוספה.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל והחלב ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. מניחים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת (קמח תפו”ח, מלח, סודה לשתייה) ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
  8. מתקררים לחלוטין, ולא לשכוח להשאיר חתיכות – ללקק את האצבעות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד ללא סוכר וקמח שתכבוש את הלבבות

לאחר שיצאנו מהעולם המרתק של האפייה, העוגה שלנו מוכנה להתחיל את העבודה! יחכו לכם ארומות של וניל שיתפשטו במטבח שלכם, ואם עשיתם הכל כמו שצריך, המינה שלכם תתפשט ותמלא כל פינה.

שדרוגים ותוספות

למי שרוצה להוסיף מעט ברק לעוגת הווניל, אפשר לשדרג אותה במגוון דרכים:

  • שמלוח, אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתערובת.
  • למגע קיצי ומרענן, לשדרג את העוגה עם תמצית לימון ולאחר מכן לקשט עם פרוסות תפוז.
  • ברקע של השקדים או אגוזי קוקוס קצוצים.
  • גם ציפוי של חלב מרוכז יכול להוסיף פלאים.
  • ושוקולד מריר קצוץ יכול להיות גם תוספת נפלאה לשדרוג.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם העוגה מוכנה? אם קיסם יוצא יבש, אתם מסודרים! אם הוא יוצא עם תערובת, צריך להחזיר למספייר כמה דקות נוספות.

האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית קפיצית? בהחלט! התוצאה תהיה אפילו גבוה יותר, וזה בעדיפות, אך חשבו על הכנת העוגה בעדינות במהלך ההוצאה.

האם אני יכול להחליף את השמן בשומשום? זה עשוי לשנות את הטעם, אבל בהחלט אפשר לנסות! רפואות בריאות ומרקמים שונים זה המון כיף.

אני רוצה להכין גרסה ללא סוכר. מה לעשות? השתמשו בממתיקים טבעיים, כמו דקל סוכר או שחמות מעורבבת.

מהגדרות כדי לחייג לעוגה מתוקה יותר? ואתם יכולים להפסיק את המתיקות על ידי הוספת מעט קקאו לערבוב עצמו.

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא? בהחלט! מוסיפים לכלידיה מעלה לתיבות חד פעמיות והיא תחזיק יפה.

האם כדאי להוסיף דובדבנים? בהחלט! זה יוסיף צבע ועושר ויוציא את הטעמים האגדי של העוגה.

ואם אני רוצה להתחיל באופן מהיר יותר? אכן. השתמשו בקמח תפו”ח שמגיע מוכן בעיר עטופה ניילון.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון סלט מלפפון אסייתי שישגע את הטעמים שלך

אני רוצה להכין לגרסה צמחונית – איך אני עושה את זה? כל עוד תחליפו את הביצים ברסק תפוחים, אתם בסדר.

איך אני יכול לקשט את העוגה? בעזרת שוקולד, פירות כחולים או אבקת סוכר מכל מיני סוגים.

מקווים שתהנו מהעוגה הנהדרת, ואם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. בכיף! הכלל – שיתוף זה כיף!

Scroll to Top