עוגת פירות בחושה עם שמנת חמוצה שתכבוש את כולם

עוגת פירות בחושה עם שמנת חמוצה

תארו לעצמכם טעם של מתיקות עדינה, רכות שמשתלבת עם פרי עסיסי, וכל זה מתמזג יחד לכדי עוגת פירות שמעלפת את החושים. בעוגת פירות בחושה עם שמנת חמוצה, אנחנו משפצים את הגרסאות הקלאסיות בעזרת טוויסט מודרני, כך שתקבלו עוגה שהיא לא סתם עוגה – היא אגדית, מדהימה ומשגעת ללקק את האצבעות! זה מתכון שנודד מדור לדור, והפעם תתכוננו לקבל אותו בגרסה של דור המידע, כולל כל מה שחדש ומעניין. אז אם אתם מחפשים מתכון שהמשפחה תאהב, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

לאורך השנים, התנסינו במגוון סוגי פירות ואנחנו כאן כדי לחלוק אתכם את הסודות שלנו. פירות בעוגה הזו עושים את ההבדל, ובשילוב עם שמנת חמוצה, התוצאה היא הכי טעימה שיש. אחד הדברים שאני אוהב במתכון הזה הוא הגמישות שבו – אפשר לשלב פירות שונים בהתאם לעונה ולמה שיש בבית. להלן רשימת המרכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר (אפשר להוריד לכוס חצי אם אתם רוצים מתוק פחות)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 גביע של שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (10 גרם)
  • 1/2 כפית סוכר וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כוסות פירות קצוצים (כמו תפוחים, בננות, פירות יער או פרי העונה)
  • 2 כפות אבקת קינמון (אופציונלי, אבל מי יכול לסרב לקינמון?)

הייתם רוצים לשדרג את העוגה? הנה כמה רעיונות: אפשר להשתמש בשמנת צמחית כדי לשלוח את העוגה כטבעונית, או להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן אם יש לכם אורחים עם רגישויות.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, מתכוננים להתחיל במסע שעושה קסמים במטבח. אל תהססו לשים על עצמכם סינר – אף אחד לא רוצה סוכר מפוזר בכל מקום!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים תבנית אינגליש קייק בגובה 25 ס"מ.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר והשמן עד שהתערובת קרמית ונעימה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים טוב.
  6. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, סודה לשתייה, סוכר וניל ומלח. מערבבים.
  7. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת (לא לערבב יותר מדי!).
  8. שמים את הפירות הקצוצים לתערובת וסוחטים פנימה תוכן של חצי לימון. מערבבים בעדינות.
  9. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-45 דקות, או עד שקיסם נכנס ויוצא יבש.
  10. סניף קל להוסיף אבקת סוכר מעל לפני ההגשה כדי להוסיף קסם.

ועכשיו אפשר בבקשה להוציא את עוגת הפירות מהתנור ולהריח את הריח המדהים שמתפשט במטבח. לא תתאפקו ותצטרכו לטעום – זה באמת ממכר!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון שהולך איתנו מאז הימים של סבתא, תמיד יש מקום לשדרוגים. אם תרצו, תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר קצוץ או אפילו לקשט בציפוי קרם עשיר. אנחנו ממליצים על תוספת של רטיבת שוקולד מעל – לעוגה הזו, הרטיבה היא לא סתם תוספת, היא חגיגה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם עוגת פירות חלה שנשארה?
לשימוש חוזר, תוכלו לחתוך את עוגת הפירות לחתיכות קטנות ולשלב בתוך פודינג, או להכין טראפלס עם שוקולד.

האם ניתן להמיר את השמנת החמוצה?
כן, אפשר להשתמש ביוגורט טבעי או בקצפת צמחית למי שמחפש גרסה דלת קלוריות.

מה זמן האחסון המומלץ?
את העוגה ניתן לשמור במקפיא עד לשלושה חודשים, ובמקרר עד שבוע.

מה עושים אם עוגת הפירות יוצאת יבשה?
אז בפעם הבאה הקפידו לא לאפות אותה יותר מדי! אם תקלעו לבעיה, תוכלו להכין רוטב פירות קומפוט ולהגיש לצידה.

אילו פירות הכי מומלצים לשימוש במתכון?
כל פרי שאתם אוהבים – תפוחים, בננות, פירות יער – הם אופציות מצוינות, ובפרט פירות בשלים מאוד.

האם יש יתרונות בריאותיים בעוגה הזאת?
בהחלט! הפירות מוסיפים סיבים תזונתיים, ועם שמנת החמוצה אתם מקבלים גם פרוביוטיקה.

האם אפשר להפוך את המתכון לגלוטן-פרי?
כמובן! אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן והטעמים עדיין יהיו מעלפים.

מהי ההמלצה שלכם להגיש לצד העוגה?
גלידת וניל רכה או שמנת מתוקה. השילוב פשוט משגע!

מה לעשות אם יש קצת יותר מדי פירות?
אתם יכולים להשתמש בפירות המועדים כשמר ingrediente לתוספות אחרות כמו עוגיות או פנקייקים.

האם אפשר להכין עוגת פירות ללא סוכר?
בהחלט! שימוש בממתיקים טבעיים כמו מייפל או תמרים יכול להיות פתרון חכם וטעים!

שיהיה לכולם יום מתוק מלא פירות ונפלאות! אם נהניתם מהמתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. בואו נשתף את הטעמים המדהימים עם העולם!