"`html
עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב
נחשפנו לעולם רחב של טעמים וריחות, אך אין דבר שיעלה על עוגת הקצף והקצפת של חנה שאולוב. כשאנו חושבים על מתוקים, הדימוי הזה של עוגה גבוהה, אוורירית ומטריפה קופץ לראש. בואו נדמיין רגע: הגעה הביתה אחרי יום ארוך. הריחות שנפלטים מהמטבח, החיוך של אמא (או סבתא) כשמישהו מתקדם לעבר העוגה ועם עיניים נוצצות לוקח ביס. עוגה כזו לא רק מגישה את הטעמים, אלא גם את החום והאהבה שיש במטבח, והתחושה היא של מתוק מדהים שמנסה ללטף את הלב. כמה פעמים מצאנו את עצמנו מקווים לשמור על кусок נוסף? אז בואו נתכנס ונדבר על מתכון שממש משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמה: בינונית
- מספיק ל: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין עוגה מדהימה, אנו נצטרך את המרכיבים הבאים, שיביאו יחדיו את הטעמים המזעזעים והמרקמים הנפלאים:
- 4 ביצים בינוניות, מופרדות
- 200 גרם סוכר
- 100 גרם קמח תפו”ח
- 50 גרם קקאו איכותי
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (שימו לב, אנחנו רוצים שהשמנת תהיה הכי טעימה שיש!)
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ (לגרסה של אלוהית)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח (זה חשוב!)
כמובן, ניתן לשדרג את העוגה על ידי הוספת תוספות כמו אגוזים קצוצים, פירות יער או אפילו שוקולד לבן קצוץ. רק תזכרו שהשמיים הם הגבול!
שלבי ההכנה
וכעת נבצע את הצעדים להפקת היצירה הזאת, שהיא לא רק עוגה – היא חוויה. שימו לב אל כל פרט ופרט, ותהיו בטוחים להתנסות:
- כדי להתחיל, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (או מיליון מעלות אם אתם ממהרים!)
- מסודרים הקצפות כוסות בבקשה. חלבונים מופרדים מהחלמונים ומקציפים אותם לקצף רך.
- לאט לאט מוסיפים סוכר, וממשיכים להקציף עד שהקצף הופך למבריק ומלא גוף.
- מניחים את החלמונים בקערה נפרדת ומקציפים אותם עם קמח, קקאו ומלח עד שהתערובת מתאחדת.
- עכשיו נוסיף את תמצית הווניל ונערבב בעדינות.
- בעזרת לקקן נבצע קיפול עדין של החלבונים לתוך התערובת, וזהו, אנחנו מדליקים את האש!
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 45 דקות.
- בזמן שהעוגה מתקררת, אנחנו נתמקד בשידור בילתי נגמר של השמנת המתוקה.
- מבעבעים קצפת עם כמה סוכר או וניל לפי הטעם.
- עכשיו חותכים את העוגה ודואגים לשכבת קצפת נדיבה, ואם יש קצת שוקולד קצוץ – זה הזמן להניח מעל!
ושימו לב, לאחר שתסיימו להכין – טיפ קטן. תן לה להתקרר במקרר מספר שעות או אפילו לילה. אין דבר יותר אגדי מהחצנת כל הטעמים יחד!
שדרוגים ותוספות אפשריים
למי שמעוניינים בהגשה בריאה יותר, אפשר להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס או מתיקות טבעית אחרת. ניתן גם להשתמש בקמח שקדים לאלה שאוכלים דל פחמימות. ואם אתם רוצים הברקה מיוחדת, שמרו כמה פירות יער טריים לאנטר המתוק על גבי הקצפת.
שאלות ותשובות
מה ואם אין לי קקאו? אם אין לכם קקאו, אפשר להשתמש בשוקולד מריר קצוץ גס או בגרסה של סוכריות שוקולד!
האם אפשר לעשות את העוגה ללא ביצים? בהחלט! ניתן להשתמש ב-1/4 כוס של שמן תחליף ביצים כמו בננה מעוכה או מרכיב ערך גלילי.
האם ניתן להקפיא את העוגה? כמובן! קל מאוד להקפיא, רק דואגים לעטוף אותה בשכבת ניילון. שתהיה לכם עוגה ברמה על, גם בהקפאה!
אילו מתכונים נוספים עם קצפת כדאי לנסות? יש המון! אפשר להכין טארט פירות עם קצפת, גבינת מסקרפונה עם קצפת, וגם עוגת מוס שוקולד ייחודית.
איך שומרים את העוגה לאחר ההכנה? כדאי לשמור במקרר, בכלי אטום כדי למנוע ייבוש.
באיזה גובה אפשר לצפות שהעוגה תצא? העוגה יכולה לגדול עד 7 ס"מ, או נמוך יותר – תלוי בסוג התבנית ואיך שישאירו אותה בפנים.
היה במה למחלוקות עם מתכונים? כמובן! זהו מתכון קלאסי של סבתות, ויש אינספור וריאציות שהן פשוט מעלפות.
כמה זמן לוקח להכין את הקצפת? ההקצפה עצמה לוקחת כ-10 דקות, תלוי בכמה סוכר אתם מוסיפים, אך זה ממש קל ומהיר.
מה עושה את העוגה למיוחדת? השילוב של קצפת עשירה עם קוביות עוגה רכה ואוורירית – זה שילוב שגורם לכל אחד להתרגש!
אפשר להכין אותו גם עם קמח ללא גלוטן? בהחלט! קמח חומוס, קמח קונjac או אפילו קמח אורז יכולים להוות תחליף מצוין לקמח רגיל.
שיהיה לכולכם בהצלחה, ותזכרו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם. אין דבר יותר מתוק ממחמאות על מתכונים טובים!
"`