עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאי אפשר לפספס

עוגת ריבה ופירורים של סבתא

עוגת ריבה ופירורים של סבתא היא לא סתם עוגה; היא מתכון ששוזר בתוכו זיכרונות מתוקים, רגעים משפחתיים והמון אהבה. כשאנחנו שומעים את הריח הנפלא של העוגה עוטף את הבית, זה כמו לשמוע את סבתא קוראת לנו לשולחן עם חיוך רחב ויד חמה ללטוף אותנו. ברגעים מסוימים היא מוסיפה ריבה מכל פרי שנמצא במקרר, ורק כאשר כל המרכיבים מתאחדים, אנחנו מבינים שהתוצאה פשוט מדהימה. העוגה הזו היא מושלמת לכל אירוע – מסיבות יומולדת, ארוחות משפחתיות, או סתם כי מתחשק משהו מתוק וטעים. אז אם אתם רוצים להכין מתכון אגדי, משגע ומעלף, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשאתם כבר מרגישים את הריח המפעים של העוגה באוויר, הגיע הזמן להפוך את המילים לעובדות ולהביא לשולחן את המרכיבים הבסיסיים שיעזרו לנו להכין את העוגה המושלמת.

  • 220 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר (אפשר חום, אם תרצו טעם עמוק יותר)
  • 3 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 2.5 כוסות קמח חיטה
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • כפית קינמון (אופציונלי, אבל הוא נותן טוויסט מהאגדות)
  • חצי כוס ריבה מכל פרי שאתם אוהבים (אם יש לכם ריבה ביתית – זה עוד יותר טוב)
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה, אבל זה מוסיף פריכות משגעת)

עכשיו, חשוב לי להבהיר – אם אתם טבעוניים, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס או אגוזים. וודאו שמדובר בריבה טבעונית או הכינו ריבה ביתית. בעניין הקמח, יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן, אם זה בסדר מבחינתכם. כך או כך, כל דרך תוביל לתוצאה מבוארת וממש משגעת!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות בשר מטוגנות הכי טעימות שיש להכין עכשיו!

שלבי ההכנה

ועכשיו לחלק שנעשה בו את הקסם! לשלב שהופך את כל החומרים המינוריים הללו לעוגה כזו נימוחה, אוורירית וטעימה. אתם מוזמנים להיכנס למצב של "שף" ולפעול לפי ההוראות הבאות:

  1. מחממים את התנור ל־180 מעלות צלזיוס.
  2. מכניסים לקערה את החמאה הרכה והסוכר. מקציפים עד שהתערובת נהיית קלילה ומבהיקה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומקציפים לאחר כל הוספה עד שהן נבלעות בתערובת.
  4. מניחים קמח, סודה לשתייה, קינמון (אם רוצים) ומערבבים לאט לאט עד שהתערובת מתאחדת.
  5. אם רוצים, מוסיפים אגוזים קצוצים לתערובת ומערבבים.
  6. מעבירים חצי מהתערובת לתבנית ושמים כף ריבה במרכז.
  7. מוסיפים את יתרת התערובת ומניחים עוד כפית ריבה מעל.
  8. בעזרת מזלג או כף מעבדים את הריבה בתוך הבצק מעט, בלי לערבב יותר מדי.
  9. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפ’ החדר.

לאחר שהעוגה מתקררת, ניתן לקשט עם אבקת סוכר אם אתם רוצים להוסיף עוד נופך של טעם. תאמינו לי, זו הדרך הנכונה ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

העוגה הזו, למרות שהיא מדהימה כמו שהיא, יכולה לקבל עוד ממד, אם תחליטו לגוון כמה שיותר. אפשר למלא את העוגה בכמה סוגי ריבות – תותים, משמש, דובדבנים או אפילו שוקולד מתקתק.

כמו כן, אפשר להוסיף מעל כוס שוקולד מריר או מטבל פירות יער. ואם אתם אוהבים את המגע המושלם של הקצפת, זו ההזדמנות שלכם לעשות אותה עם שמנת מתוקה.

לא לשכוח – גם קישוטים מהפלטת פירות יכולים לעשות את העבודה!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להחליף את הריבה באלקטרוניקה אחרת?
אפשר להמיר את הריבה בריבת חלב, באגסים או בכינמון ספציפי.

איזה אגוזים כדאי להוסיף?
אמצעים לפניכם: אגוזי מלך או שקדים קצוצים הם מושלמים. אם תחפשו גם אגוזי פקאן, זה הכי טעים שיש.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט כרוב אסייתי עם שקדים שמתעלה על כל הגבולות

מה אפשר להגיש לצד העוגה?
ריבוי של כוס קפה חם או תה ילטף את החיך. ואם נגיד תרצו להביא את הארוחה לשלמות – וללכת על כדורי גלידה קפיציים או קרם פרש!

אילו פירות אפשר לשים בתערובת?
כל פרי שיסייע לכם למלא עליה: תותים, וצבעוניים מגניבים – כמו תותים ואגסים עשויים להעשות נהדר.

עם איזה כלי עבודה מומלץ להשתמש?
מומלץ לקנות מקציף חשמלי, הוא מקל מאוד על התהליך. ואם יש לכם מטרפה – השתמשו בה, זה משגע!

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בעיקרון כן, רק הקפיאו אותה אחרי שהיא התקררה. וכשהיא frozen, פשוט הוציאו והניחו לה להפשיר – היא תהיה גם איטיות וגם טעימה!

האם יש גרסה ללא גלוטן?
כמובן! אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח אורז לבן, יוצאת לא פחות ממעלפת.

האם אני יכול לבשל על טמפרטורה גבוהה יותר?
רצוי לא. חום גבוה יגרום לעוגה לקפוץ ולהיות קשה.

על מה לתשומת לב אחרי שהעוגה מוכנה?
עליכם לבדוק עם קיסם; אם יוצא יבש, אז העוגה מוכנה לצבא כרכים נוספים!

מה להוסיף במידה ואני רוצה לעצב את העוגה?
פשוט – להוסיף שוקולדים צבעוניים להנאה נוספת.

אם הצלחתם להכין את העוגה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! יותר אנשים צריכים ליהנות מהטעמים המוקסמים של סבתא!

Scroll to Top