עוגת שוקולד ללא גלוטן גבוהה שתשגע אתכם

הכירו את עוגת השוקולד המהממת והגבוהה ללא גלוטן!

כמובן שיש רגעים שבהם אנחנו פשוט זקוקים למשהו מתוק וטעים שמשדר לנו אהבה, אז מה יותר אגדי מעוגת שוקולד נימוחה, גבוהה ומעלפת? העוגה הזו לא סתם תרטיט את הלבבות – היא מטריפה גם את החושים! שוקולד משגע, קקאו שחור, ואנחנו לא נגלה לכם את כל הסודות, אבל בהחלט היא יכולה להפוך לאורחת קבועה גם בארוחות חגיגיות וגם באירועים פשוטים יותר. מדובר בעוגה שנימוחה בפה, אוורירית ועם מרקם נעים שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 12 חתיכות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לדרך, חשוב להבין שמדובר במתכון פשוט, שגם מי שלא ממש מתמחה באפייה יכול להצליח בו בקלות. כל מה שצריך זה לרכוש את המרכיבים הנכונים, ולהתחיל לשחק עם השוקולד. אז כן, הבה נתחיל!

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (70% קקאו ומעלה)
  • 150 גרם חמאה
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר חום (אפשר גם סוכר קנים אם רוצים)
  • 100 גרם קקאו איכותי (לא שוקולדי מידי)
  • 100 גרם קמח ללא גלוטן (אפשר להשתמש גם בקמח שקדים)
  • 1 כפית קינמון (לשדרוג טעמים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

עכשיו תסבירו לי, מי לא היה רוצה ללעוס עוגה בטעם מסאג' קקאו שוקולדי? כל ביס מתקתק נמס בפה, וזה עם גלוטן, אז עכשיו תארו לעצמכם מה יקרה כשנלעוס אחת כזו, גבוה ונימוחה, שעשויה כולו מרכיבים טבעיים.

מרכיבים חלופיים

כמובן שעם כל הכבוד לעוגה המדהימה הזו, יש גם אפשרויות עבור מי מבין את הטעם של השוקולד בצורה מעט אחרת. למשל, אפשר לגמרי לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית על ידי החלפת הביצים באחת מתחליפי הביצים הפופולריים (כמו רסק תפוחים או פשתן טחון). והנה אנחנו מוצאים פתרון גם למי שנמנע מגלוטן וגם למי שרוצה עוגת שוקולד שהכי קרובה לקודמתה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף ותפוחי אדמה בתנור שיפתיע את כולם

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לממש את כל החלומות השוקולדיים שלנו! בואו נתכונן לקסם שיתרחש במטבח:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את השוקולד והחמאה בקופסה מתאימה וממסים במיקרוגל או בסיר אידוי.
  3. במקביל, מקציפים ביצים עם הסוכר החום עד שהן מקבלות צבע צהוב בהיר.
  4. מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ומערבבים.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתוך הקערה ומערבבים בכיוון אחד.
  6. מניחים את הקמח, הקקאו, הקינמון והמלח ומערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים.
  7. מעבירים לתבנית משומנת ומסמיכים בהתאם לעובי העוגה הרצוי.
  8. אופים במשך 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
  9. מניחים להתקרר לחלוטין לפני החיתוך, כדי לשמור על הנימוח המושלם!

שדרוגים ותוספות לעוגה

עכשיו, כשיש לנו עוגת שוקולד נפלאה, למה לא להוסיף לה עוד רמז של טעם מקסים? ניתן לשדרג את העוגה במגוון דרכים שונות:

  • תוספת של אגוזים קצוצים – פקאן או אגוזי לוז מוסיפים מרקם מעניין.
  • שכבות קרם שוקולד מעל – מרחבי קרם שוקולד על פני העוגה כדי לאטום את כל השוקולדיות בקיץ!
  • רוטב שוקולד חם – זוכרים את מסעדות השוקולד שכל אחד מהם רק מחפש חזות מעורבבת? זו הדרך!
  • קישוטים של פירות – תוספת של פירות אדומים פרוסים ממש סופר אלגנטית.

העוגה הזו מאפשרת לנו להיות יצירתיים ומלאים בהפתעות פיקנטיות. כל שדרוג ישדרג את החוויה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את העוגה גם יום יומיים מראש, ויש לשמור אותה מכוסה במקרר על מנת לשמור על טריותה.

האם ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר רגיל?
נכון, הסוכר החום מוסיף טעמים עמודים בטעמים קסומים, אך סוכר רגיל יעשה את העבודה, רק שימו לב שזה עשוי לשנות מעט את טעם העוגה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ללמוד להכין ציפוי שוקולד פרווה מושלם בקלות

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
תצליחו לדקור את העוגה עם קיסם, אם הוא יוצא נקי, העוגה מוכנה. אם קצת שוקולד נדבק לקיסם, זה בסדר! הסוד הוא לא לאפות יותר מידי.

האם אפשר להוסיף גם תמצית וניל?
אכן! תוספת של תמצית וניל ביותר מ-1 כפית יכולה להוסיף לנו עוד טעם דרך השוקולד.

האם יש צורך לקמח את התבנית?
כן, קמח (או קמח טפיוקה) יחייב לשמור על העוגה מלהידבק לתבנית.

מה אם אני רוצה לגרסה טבעונית לעוגה?
החליפו את הביצים ברסק תפוחים או טחינת פשתן, ועשו שימוש בשוקולד מריר טבעוני!

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
עוגת שוקולד ללא גלוטן יכולה להחזיק מעמד במקרר עד שבוע.

האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! עוגות ללא גלוטן בדרך כלל עמידות להקפאה, פשוט עטפו היטב לפני שהכנסתם למקפיא.

האם כל סוגי הקמח מתאימים לעוגה הזאת?
לא כולם, אך ברוב המקרים, קמח שקדים או קמח תפו”ח יספיקו כדי לשמור על מרקם טוב.

האם יש טיפים לקישוט העוגה?
נכון! ניתן להשתמש בפרי חותכני או באבקת קקאו להפוך אותה למשהו מרהיב.

שיתוף הוא הדרך הטובה ביותר להפיץ את המתכון הזה ולעודד אנשי ידע נוספים ליצור! אם צלחתם עוגה מדהימה כזו, אין ספק שתרצו לספר על זה לכולם. אז תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותעזרו לאחרים לחוות את הקסם הזה!

Scroll to Top