עוגת שוקולד עם מים רותחים שתכבוש את הלב שלך

עוגת שוקולד עם מים רותחים – מתכון שמח ללב ולנשמה

תארו לכם עוגה שנמסה בפה, רכה, אוורירית ומלאה בטעמים עשירים של שוקולד. זה לא רק מתכון לעוגת שוקולד, זהו טקס של ללקק את האצבעות! בעגה של אנשים ברחוב, זה פשוט אגדי. ומה אם אני אגיד לכם שהמרכיב הסודי שיגרום לה להיות מדהימה הרבה יותר הוא מים רותחים? כן, כן, זה נשמע משוגע, אבל כשמתנסים בזה מבינים שבאמת מדובר במשהו מעלף. המים הרותחים משפיעים על מרקם העוגה והופכים אותה למושלמת, נימוחה וממכרת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את עוגת השוקולד המושלמת הזו, אתם תצטרכו לאסוף מספר רכיבים קלילים שכנראה יש לכם בבית. אז.. מה אנחנו מכניסים לקערה?

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (לא שוכחים, קקאו איכותי עושה את ההבדל!)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים רותחים (המרכיב הסודי!)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח

שימו לב, אם אתם צמחוניים או טבעונים, יש אפשרות להמיר את הביצים ברסק תפוחים – התוצאה תהיה כמעט זהה!

שלבי ההכנה

אז עם כל המרכיבים הידועים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה! תרשמו לעצמכם את שלבי ההכנה הפשוטים והקלים והבטיחו לעצמכם עוגת שוקולד משגעת.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  3. מוסיפים את השמן, הביצים ותמצית הווניל לתערובת ומערבבים היטב.
  4. אחר כך, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  5. לשים בתבנית משומנת והכניסו לתנור.
  6. אופים למשך 30 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.
  7. מצננים את העוגה לפני החיתוך.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  תפוחי אדמה בתנור – מתכון קל שיהפוך את הארוחה שלך!

תוספות ושדרוגים אפשריים

חייבים לציין שזו לא עוגה שצריך לשדרג, אבל אם אתם רוצים לפנק את עצמכם או את האורחים, אפשר להוסיף למעלה שמנת מתוקה מוקצפת עם קקאו וסוכר לקישוט. אפשר גם לפזר חגיגית אגוזים, שוקולד מריר קצוץ או אפילו כמות קטנה של פירות יער.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי מים רותחים? אם לא תשתמשו במים רותחים, העוגה לא תהיה באותו מרקם אוורירי. למיטב ניסיוני – המים הראויים כאן הם חובה!

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא? בהחלט! העוגה שומרת על טריותה במקפיא למשך כשלושה חודשים. ניתן לחמם אותה שניה לפני ההגשה.

מה לגבי ממתיקים שונים? אפשר להשתמש בממתיקים כמו דחיפה של סוכרים טבעיים, כמו סירופ מייפל או דחיפה שחורים, כמובן שיש לחשב כמו שצריך את הכמויות.

אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן, מה לעשות? אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א, זו תהיה עוגה בריאה ומאוד טעימה!

איך יודעים שהעוגה מוכנה? ניתן להכניס קיסם למרכז העוגה ואם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה!

מה השיטה להשגת עוגה גבוהה? הקדישו זמן למרקם, הוסיפו עוד קמח אך אל תשכחו גם להאיץ את זמן האפיה.

אפשר לשים שוקולד בבצק? בהחלט! פשוט שימו קוביות שוקולד מריר לתוך התערובת.

איך להגיש את העוגה? חותכים למשולשים ויוצרים השתתפות! רצוי עם שמנת מתוקה או כדור גלידה.

כמה זמן היא מחזיקה במקרר? 3-4 ימים במקרר. אם אתם עמידים כמו אנשי ברזל, זו לא תהיה בעיה!

האם זה מתכון לבצק שבילים? לא, בבקשה לא לבלבל אותנו! זו עוגה קלאסית וממכרת!

אז מה אתם מחכים? הכינו את העוגה המדהימה הזו, שימו לב לסוד במים הרותחים ובעיקר – אל תשכחו לשתף את המתכון הנפלא הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! לא יזיק להעביר את הטעמים האגדים גם לאחרים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות בשר מתוקות מרוקאיות שישמרו לכם את החורף!

Scroll to Top