עוגת שוקולד עם שוקולית וקקאו פרווה
אם יש דבר אחד שכולם מסכימים עליו, זה שעוגת שוקולד היא המנה המושלמת לכל אירוע! אנו נלמד יחד כיצד להכין את העוגה המדהימה הזאת, אשר תכבוש כל לב. עוגת שוקולד עם שוקולית וקקאו פרווה היא לא רק מתכון פשוט, אלא מסע של טעמים ושימחה. היופי בעוגה הזו הוא שהיא מתאימה לכל אחד – גם אם אתם טבעונים, שומרים על כשרות או סתם אוהבים ללקק את האצבעות אחרי כל פרוסה. אל תטעו, מדובר בעוגה ממכרת ומעלפת, שיגרום לכם לרצות להכין עוד אחת אחרי שנסיים לאכול את הראשונה! אתם נכנסים לממלכה של שוקולד שמן ולא שוכחים להביא את רעיונות השדרוגים! נשמע טוב? אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 35 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כששוחחנו על העונג שמחכה לנו, הגיע הזמן להכיר את הרכיבים!
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס קקאו איכותי (לא תאמינו כמה הוא עושה הבדל)
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס מים
- ½ כוס שמן (מומלץ שמן קוקוס או סויה)
- 3/4 כוס חלב סויה או חלב שקדים
- 1 כף סודה לשתייה
- 1 כפית סוכר וניל
- 1 כפית מלח
אם יש לכם העדפות שונות, דעו שניתן לשדרג את המתכון הזה בצורה דל פחמימות או אפילו וריאציות טבעוניות לחלוטין. ומה לגבי גרסה ללא גלוטן? פשוט תחליפו את הקמח בקמח ללא גלוטן, ושלום על ישראל!
שלבי ההכנה
עכשיו אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל את הפעולה! אתם תרגישו את הרגע הזה כשחום של עוגה שוקולדית ממכרת מתפשט ברחבי הבית!
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
- בקערה גדולה, נערבב את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת, נערבב את החומרים הרטובים: מים, שמן, חלב סויה וסוכר וניל.
- נשפוך את התערובת הרטובה לתוך היבשה ונערבב עד שהתערובת אחידה.
- נצבע בתערובת השוקולדית לתבנית המוכנה.
- נאפה במשך 35 דקות, או עד שסקewer יוצא יבש.
- לא ניתן לאכול עד קירור של 10 דקות לפחות.
- כשהעוגה התקררה, אין דבר כזה יותר מדי אבקת סוכר, אז תוסיפו עוד קצת אם מתחשק לכם!
- נחתוך פרוסות ועכשיו אנחנו עדים לעוגת שוקולדיות נימוחה, מתוקה ומשגעת!
עכשיו כשילדנו את הבננה השוקולדית הזו, בואו נדבר על תוספות אפשריות.
שדרוגים אפשריים
- אפשר להוסיף שבבי שוקולד מריר לתוך העיסה כדי לקבל תוספת טעם שוקולדית גלויה.
- לפזר פקאנים קצוצים מעל העוגה לפני האפייה. זה מושלם בשביל אוהבי החלבונים!
- להכין ציפוי שוקולד עדין עם מים רותחים וסוכר, ולזגג את העוגה לאחר אפייתה.
- במקום חלב סויה, אפשר לשדרגו עם חלב קוקוס שייתן טעם טרופי מדהים.
- אפשר גם להכין גרסה עם חצי קקאו וחצי קקאו מחליף דל פחמימות.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כן! אתם יכולים לשמור את העוגה במקפיא למשך עד חודש. כדאי לעטוף אותה היטב כדי שהשוקולד לא יקבל טעמים זרים.
כמה זמן מחזיקה העוגה במקרר?
בדרך כלל, העוגה יכולה להחזיק במקרר בין 5-7 ימים. אבל מי יכול להתנגד ללקק את האצבעות אחרי יום?
האם אפשר להכין את העוגה בלי שוקולית?
בהחלט! אפשר להכין אותה רק עם קקאו איכותי – זה יעבוד פשוט נהדר!
האם יש אלטרנטיבה לשמן קוקוס?
אפשר להשתמש בשמן זית או שמן תסיס קבוצתנס לכשרויות עם טעמים מגניבים!
כמה קלוריות יש בכל פרוסה?
העוגה היא לא חלבית ויש קצת שוקולית בפנים, אבל תעשו חשבון ותשאלו את השרירים שלכן אחרי יום כושר.
האם את יכולה להמליץ על מתכון אישי שלך?
ודאי! יש לי מתכון לפשטידת ירקות מושלמת – מושלמת לארוחת ערב של כיף!
האם ניתן להכין את המתכון עם קמח תפו”ח?
ללא ספק, קמח תפו"ח יכול להוות תחליף מצוין מבלי לפגוע בטעם!
אפשר להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס?
נכון, סוכר קוקוס לא רק שיתן טעם מיוחד אלא גם מסיבה בריאותית.
אילו קינוחים נוספים אפשר להכין עם שוקולית?
אולי עוגיות שוקולד רכות? אל תשכחו לשדרג בעזרת אגוזים!
האם יש לך טיפ לכניסת שוקולד ברוטב?
אל תתביישו, חגגו עם רוטב שוקולד – פשוט מדליקים אותו על העוגה ואוכלים!
לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים באינטרנט! עוגת השוקולד המדהימה הזאת יכולה לשמח רבות, אז אל תהססו להגיב על המתכון, לשאול שאלות, או לשתף בתמונות של העוגה המושלמת שיצרתם. בתיאבון!