"`html
עוגת שוקולד פרווה לפסח
אם גם אתם אוהבים להתפנק בעוגת שוקולד עשירה, שמיימית ונמסה בפה, אתם במקום הנכון! עוגת השוקולד הפרווה שלנו היא קסם שיקפיץ את החג שלכם לרמות של אושר בלתי נדלות. החג הקרב ובא לא חייב להיות זמן של התפשרות על טעמים. עם המתכון המדהים והפשוט הזה, גם אם אתם לא חובבי קיץ, תרגישו כמו אלופים במטבח! אתם הולכים לאהוב את זה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 12 מנות
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות קמח תפו”א (אין כמו חוויה קלילה!)
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ (הממציא של שלל המתוק)
- 1 כוס סוכר (ממכר, כמו כל מיני דברים שאסור לך לחשוב עליהם)
- 1/2 כוס שמן (על טעם וריח באים, אז קחו מה שאתם אוהבים)
- 3/4 כוס מים (הזנה זה לא משחק)
- 1/2 כוס קקאו (האמיתי, לא זה מעובד)
- 2 כפות אבקת סודה לשתייה (לא לשכוח לנשום)
- קמצוץ מלח (כמו בשיעור חומוס)
- 1 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי, כי מי לא אוהב אגוזים?)
אם אתם רוצים גרסה טבעונית או ללא גלוטן, פשוט החליפו את הקמח התפו”א בקמח מלטה או בקמח שקדים. אם אתם בעד טעמים מתוקים יותר, ניתן להוסיף דבש טבעי או סירופ מייפל במקום הסוכר. שימו לב, כל שדרוג יהפוך את העוגה שלכם לא רק למושלמת אלא גם למדע דל פחמימות.
שלבי ההכנה
השלבים הם פשוטים, אך התוצאה אגדה!
- מחממים את התנור על טמפ’ של 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או מעל בן מארי (בשיטה הטובה ביותר, לא?)
- בקערה נפרדת, מערבבים את השוקולד המומס עם השמן והמים.
- מעבירים את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם היבשים ומערבבים בצורה קלה עד שהתערובת אחידה.
- למי שאוהב נגיעות נוספות – מוסיפים אגוזים קצוצים ונותנים ערבוב קצר.
- מעבירים לתבנית משומנת ואופים במשך 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- ממתינים בסבלנות כמה דקות לפני חיתוך – זה עולם טוב להיות בו!
אפשרויות לשדרוג ותוספות
שדרוגים הם השוס! תוכלו לשדרג את העוגה עם מעט קוקוס קלוי מעל, שוקולד מריר קצוץ או אפילו רוטב שוקולד מעל אחרי האפייה. אם אתם חובבי קפה, תוספת של קפה נמס בתערובת תעניק לעוגה עשרות ביקורות “מעלף”!
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את העוגה ליותר רכה?
אתם יכולים להוסיף לטעמה של העוגה חצי בננה מרוסקת, או אפילו יוגורט פרווה. תוספות אלו יעניקו רכות וטעימה נוספת.
מה עושים אם אין קמח תפו”א?
לא נורא! אפשר להמיר אותו בקמח חיטה, אך צריך להגיע לתוצאה קלה יותר באיכות בטבלה אחרית.
האם ניתן לקחת את העוגה למי שאוכל ללא גלוטן?
בהחלט. פשוט החליפו את הקמח בקמח שקדים או קמח מצה – תוצאות בהחלט יהיו שוות את זה.
מה עם שוקולד מריר שיש בו סוכר?
גם שוקולד מריר עם סוכר עושה עבודה אחלה לעוגה הזו, אז אתם לא חייבים לקנות שוקולד מיוחד אם אצלכם בשוקולד מדובר.
האם כדאי לשמור את העוגה במקרר?
כמובן! מקרר בהחלט יכול להאריך את חיי העוגה – אך אז היא עלולה להיות פחות רכה ולכן מומלץ לפני ההגשה לחמם במיקרוגל.
אני לא אוהב שוקולד, האם אפשר להכין את העוגה בטעם אחר?
כמובן. אתם יכולים להמיר את השוקולד בטעמו של קפה או תמצית וניל וליצור עוגת קפה פנטסטית!
ניתן לשדרג את העוגה עם יותר אגוזים?
בהחלט! אגוזים מוסיפים קראנצ'יות וטעימות – מתאימה במיוחד לערב קיץ.
האם ניתן לאפות בעודה שטוחה בתבנית עדינה?
בהחלט, אווריריות זה ממש עיקרון כאן. גרסה שטוחה אפשרית, ותקבלו עוגית פרווה מדהימה!
איך יודעים אם העוגה מוכנה?
כשהקיסם יוצא יבש אז אתם מוכנים! אם הוא יוצא רטוב, זה סימן שעדיין לא.
אז אם אתם מוכנים, הצגה נגמרה! מודים לכם על הקריאה, ואל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם כל החברים ברשתות החברתיות כדי שפשוט יהנו מכמה דברים מדהימים על הצלחת!
"`