עוגת שיש בחושה עם שמנת חמוצה
כשהשמש זורחת והשוקולד מתמזג עם הווניל על הבלילה, זה הזמן להיכנס למטבח וליצור עוגת שיש בחושה עם שמנת חמוצה, אחת המנות הכי טובות שיש! תארו לעצמכם עוגה רכה, נימוחה, שמשאירה טעם משגע של מתוק בפה, בדיוק כמו שעוגה של סבתא אמורה להיות. כל ביס הוא מוזיקה לחיך, עונג שאין כמוהו, וככה אוכלים עד שאי אפשר כבר לנשום! אז בואו נפצל את העוגה ביחד, נלמד כל סוד וכל טיפ, וניצור משהו אגדי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-12 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנתחיל, נוודא שיש לנו את כל מרכיבי הקסם הללו, מה שיסייע לנו ליצור את העוגה המדהימה ביותר שהכנתם אי פעם!
- 2 כוסות (250 גרם) קמח תופס
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1/2 כוס (50 גרם) קקאו איכותי
- 1/2 כוס (100 מ"ל) מים חמים
- 1 כפית (5 גרם) אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית (5 גרם) קינמון (לא חובה, אבל מוסיף:)
- 1 כפית (5 גרם) תמצית וניל
- קמצוץ מלח
שלבי ההכנה
לפני שניגש להכנה, חשוב לדעת שאנחנו נתחיל עם הערבוב של רכיבים יבשים ואחר כך נעבור לרכיבים הנוזליים. שימו לב לכל שלב, הוא חיוני ליצירת העוגה המושלמת הזו!
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס (חום עליון תחתון).
- בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, סודה לשתייה, מלח, קינמון.
- בקערה נפרדת, מקציפים ביצים עם שמן, שמנת חמוצה ותמצית וניל עד שהתערובת חלקה.
- מעבירים את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
- מחלקים את הבצק לשניים. מוסיפים לקמח חצי מהתערובת אחת ומערבבים עם קקאו ומים חמים.
- בקופסה זכוכית או תבנית אפייה, מטפטפים שכבות של הבצק הלבן והחום לסירוגין.
- בעזרת קיסם או מזלג, מושכים את התערובת ליצירת בד שיש.
- אופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים את העוגה בטמפ' חדר לפני חיתוך.
עד כאן השלבים להכנה! עכשיו תדמיינו את הריח המדהים שמתפשט בכל הבית. הנוון שלה, כמה היא גבוהה ומרשימה! אין דבר יותר טוב ממתכון שכולם רוצים לדעת איך הכנתם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שיש את האפשרויות להעשיר את העוגה הזו בכל מיני דרכים. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים ולהפוך את העוגה למשהו מיוחד יותר, אתם יכולים:
- להשאיר את העוגה בשכבת ציפוי של שוקולד נמס.
- להוסיף אגוזים קצוצים, שיבולת שועל או פירות יבשים.
- לשדרג אותה לגרסה טבעונית עם רסק תפוחים במקום הביצים.
- להפוך את העוגה לגרסה דלת פחמימות על ידי שימוש בקמח קוקוס.
האפשרויות הן אינסופיות, הרבה יותר מהתרגשות באוויר! כל שינוי יכול להביא לאפקט שונה וטעים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?
נכון, יוגורט הוא תחליף נהדר לשמנת החמוצה. הוא ייתן לעוגה מרקם דומה ומעט יותר קליל.
למה כדאי להשתמש בשוקולד איכותי בעוגה?
שוקולד איכותי מעלה את הטעם של העוגה לרמה חדשה. טעמים עשירים ופחות מריר עם פגיעה גבוהה מאוד של קקאו.
איפה כדאי לשמור את העוגה?
שמרו את העוגה בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. היא תישאר רכה ונעימה למשך כמה ימים.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! עוגת שיש תתכונן היטב בהקפאה. עוטפים היטב עם ניילון נצמד ומקפיאים.
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
קיסם עץ הוא חברכם! דקרו את העוגה והקיסם צריך לצאת יבש. אם יש פירורים, זה הזמן להוציא.
אפשר להכין את העוגה בכוסות אישיות?
בהחלט! עוגות אישיות תמיד מרשימות. בשימו לב לקצר את זמן האפייה.
למה מתכון הזה כל כך מיוחד?
עוגת שיש בחושה זו מסיבה כי היא מביאה טעמים קלאסיים של מתוק עם קריצות שוקולד, מדהים, מעלף, ואגדי.
האם אני חייב להשאיר קקאו?
לא! אפשר לשים פירות או תבלינים אחרים במקום הקקאו, בעבודה יצירתית.
מה אפשר להכין עם שאריות עוגה?
אי לכך, תוכלו להכין מתוקים או שלל קינוחים נוספים – פודינג עוגה, כדורי שוקולד ועוד!
האם עוגה זו מתאימה למסיבת יום הולדת?
בהחלט! היא קלה להכנה, יפה,וכל האורחים יתלהבו. כבר משיחה על עוגת השיש שלכם?
מאחר ועוגת השיש בחושה עם שמנת חמוצה היא כזו שהטעם שלה תופס מקום בלב של רבים, חשוב לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. פשוט הכינו, תיהנו, ותפיצו את הבשורה!