עוגת שיש עם קקאו פרווה – מתכון שמשגע את החושים!
יש משהו קסום בעוגת שיש עם קקאו פרווה. מדובר במתכון שמתחבר לשורשים, למטבח הביתי המוכר ולרגעים משפחתיים סביב השולחן. העוגה הזו לא רק טעימה, היא גורמת לכל ביס להיות חוויה מלאה שמתמוססת בפה, וברגע שתקחו ביס ממנה, תרגישו את האושר מתפשט בלב. אז, אם יש לכם רגע פנוי ואתם רוצים לפנק את עצמכם ואת אהוביכם, תתכוננו למשהו מדהים.
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-16 פרוסות
כעת, בואו נכנס לעמקי המתכון. בעוגת שיש יש את הסוד המושלם לשלב בין טעמים – מתוק ועשיר מצד אחד, וניחוח השוקולד והקקאו מצד שני. כל מי שטועם ממנה שואל: "איך עשיתם את זה?" והאמת היא שזה פשוט נעים, ובכיף אפשר לשתף את הסוד!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המעלפת הזו, נזדקק לרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קמח (אנו יכולים להשתמש בקמח ללא גלוטן אם אתם אוהבים גרסה כזו)
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים או חלב צמחי
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות קקאו איכותי
- 2 כפיות קינמון (אופציונלי)
טיפ: ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס לוס קמח שמקורו בפרווה בשביל עוגה בריאה יותר, דל פחמימיות נוספת!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הרגע הכה מרגש – נכנסים למטבח ומתחילים לבשל! כך עושים זאת שלב אחרי שלב:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את השמן והמים (או החלב הצמחי) ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת לשניים – בחלק אחד מוסיפים את הקקאו ואילו בשני נשאירים את התערובת הבהירה.
- כעת, בתבנית, יש לשפוך חצי מהתערובת הבהירה, ולאחר מכן על זה את התערובת האפלה – של הקקאו.
- מרטיטים מעט את התבנית כדי ליצור את השילוב של שני הצבעים – זה בדיוק הקסם של עוגת השיש.
- שמים בתנור ואופים במשך 45 דקות, עד שהעוגה בתהיה משגעת.
- נותנים לעוגה להתקרר מספר דקות לפני שמסננים אותה מהתבנית.
לאחר האפייה, העוגה מתפשטת בניחוחות הממכרים שלה בית, באוויר מתעורר רעב, ותוספות כמו אגוזים קצוצים או שוקולד מריר מוסיפים עוד טעמים ייחודיים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מאחר ואנחנו כבר בשלבי הכנת המתכון, נמליץ גם על כמה רעיונות לשדרוגים:
- להוסיף פירות יבשים קצוצים כמו מסקרפונה או תמרים לאיזון טעם.
- לזלף מעל שוקולד מומס להשגת לפחות פעמיים ויזואלית מהממת!
- לשלב אגוזי לוז קצוצים בתערובת ליצירת טקסטורה נפלאה.
- למרוח שכבת ריבה בכל שכבת עוגה כדי להוסיף מתיקות במשחק צבעים.
אין ספק שיש אינספור דרכים לחדש את המתכון הקלאסי הזה, ושכל תוספת תעזור לגרום לעוגה הזו להיות אפילו יותר אגדי.
שאלות ותשובות
אפשר לשמור את העוגה במקפיא? כמובן! היא שומרת היטב בטמפרטורה נמוכה. תוודאו העוגה עטופה היטב.
מה עושים אם אין לי קקאו איכותי? ניתן להשתמש במאבק שוקולד אחר או להפסיק עם השוקולד בלבד.
האם ניתן להכין עם וריאציה טבעונית? בהחלט! פשוט החליפו את החלב הרגיל בחלב צמחי עם קקאו לא מכיל לקטוז.
כמה זמן העוגה נשמרת? היא נשמרת עד שבוע במקרר, אם תצליחו להתאפק!
אפשר להשתמש בקמח אחר להעוגות? כן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או גם קמח תפו”א אם אתם מחפשים משהו שלא מכיל גלוטן.
איך נדע שהעוגה מוכנה? דקרו עם קיסם אם יוצא יבש, זה הזמן להוציא מהתנור.
האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים? כן! קינמון מוסיף הרבה טעמים, כמו גם כוכב אניס.
למה עוגת שיש כל כך פופולרית? הכנה קלה ומרעננת, יחד עם טעמים שמתחברים בהרמוניה מושלמת.
איך ניתן לשדרג את העוגה לאחר האפייה? אפשר לזלף מעל עם תערובת של שמנת צמחית וסוכר.
יכולים להוסיף עוגיות לתוך העוגה? בהחלט!碎 השוקולד או ביסקוויטים יביאו טעמים חדשים!
נתראה במטבח, ושיהיה בהצלחה להכנת העוגה המושלמת! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות.