עוגת שיש פשוטה גבוהה וקלה להכנה שכל אחד יכול להכין

עוגת שיש פשוטה גבוהה אוורירית וקלה מאוד להכנה

בימים שבהם אנחנו מתעוררים עם חשק למשהו מתוק ומפנק, אין כמו עוגת שיש שמוכנה במהירות ובקלות! ממש כמו סבתא האהובה עלינו, גם עוגת השיש הזו מצליחה לרגש ולהשאיר אותנו עם טעם של עוד. צליל הבעבוע של הבצק בתנור מפיץ ניחוחות מתוקים לכל הבית, ומזכיר לכל אחד מאיתנו שאין כמו עוגת שיש עבור מפגשי משפחה, סדנאות או סתם שבירת שגרה. זה הזמן להוסיף את המתכון למועדפים שלכם, כי מדובר במוצא האידיאלי להפתיע את האורחים או לפנק את עצמכם בסוף יום מגניב.

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40-50 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת כשנרגיש את התשוקה באוויר, ניגש למרכיבים. מדובר במצרכים זמינים, וכשמתחילים לשלב אותם במיקסר, ניתן לדמיין את העוגה שעתידה להתהדר על השולחן שלנו.

  • 400 גרם קמח (לשדרוג, אפשר להשתמש בקמח שקדים לגרסה דלת פחמימות)
  • 250 גרם סוכר (אפשר לשים סוכר קוקוס בשביל טעם אגדי)
  • 2 ביצים (כמובן, אפשר גם להמיר בביצה צמחית)
  • 200 מ"ל שמן צמחי (שמן קוקוס מוסיף טעם משגע)
  • 200 מ"ל חלב (אפשר חלב שיבולת שועל לגרסה טבעונית)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות ק cacao איכותי (אל תשכחו להתהלך עם חבילת קקאו איכותית, זה מדהים!)
  • 1 כפית וניל (מה שמוסיף את הסוד הקטן והנפלא!)
  • מלח – קמצוץ
  • שוקולד צ׳יפס (לתחושת שוקולד נמס בפה)

שלבי ההכנה

ובכן, זהו הזמן לחזות איך כל המצרכים הללו מתהפכים יחדיו לתוך עוגה משגעת!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מקציפים את הסוכר והביצים יחד עד שהתערובת הופכת לקצפת אוורירית.
  3. מוסיפים את השמן והחלב, וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה, עם ערבוב קל.
  6. מעבירים חצי מתערובת העוגה לקערה נפרדת ומערבבים פנימה את קקאו.
  7. בוחרים תבנית אפייה ומניחים בתוכה נייר אפייה.
  8. שמים בתבנית שכבת תערובת לבנה, ואז שכבת קקאו, והכי טוב לערבב את השניים באופן רנדומלי כדי לקבל אפקט שיש.
  9. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס.
  10. אופים בתנור במשך 40-50 דקות, עד שהעוגה עולה גבוה ומקבלת צבע זהוב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עוגת שיש היא מגרה בפני עצמה, אך אין כמו להוסיף לה כמה תוספות לתחושת שדרוג:

  • אפשר לשים למעלה של שכבת קצפת אחרי הקירור, לקבל עקבות של שמנת מושלמת.
  • אם אתם אוהבים אגוזים, אפשר לפזר שטח נדיב של אגוזי מלך קצוצים מעל.
  • תוספת של דובדבנים או פירות יער יכולה להעניק עונג מרענן.
  • מכירים את השוקולד הלבן? לוודא שאין קצה חלב יחרוג מהמינונים.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה שהעוגה תהיה דלת פחמימות?
אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח שקדים או קוקוס, תהנו מעוגה בריאה ומספקת ללא פחמימות רבות.

מהו הסוד לעוגה אוורירית?
הקצפת היעילה של ביצים יחד עם הסוכר היא המפתח. ככל שתשקיעו מוקדם יותר, כך תתקבל עוגה גבוהה ומפנקת.

האם כדאי להוסיף תוספות?
בהחלט! תוספות כמו אגוזים או שוקולד צ’יפס מוסיפות טעם משגע וקריספיות נהדרת.

מהו הזמן המומלץ לאחסן את העוגה?
אם נשארת לכם עוגה (נצטרך לברך אתכם על כך!), עדיף לשמור אותה במיכל סגור במקום קריר.

מה קורה אם העוגה יוצאת ספוגית מדי?
זה כנראה בגלל שהכנתם קצפת לא מספיק חזקה. הפעם הבאה תהיה גבוהה הרבה יותר!

האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בוודאי! היא אפילו יכולה להיות טעימה יותר לאחר לילה במקרר.

מה אם חיפשתי שדרוג בריא?
מומלץ להחליף את הסוכר בדחף ממתיקים טבעיים כמו תמרים קצוצים או סוכר קוקוס.

האם אפשר להכין עוגה זו ללא חלב?
כמובן! חלב שיבולת שועל או חלב קוקוס הם תאימות מצוינות.

למה אני צריך להקפיד על תבנית אפייה?
תבנית מתאימה תשמור על צורת העוגה ותמצא את הנוחות בקירור.

האם עוגת שיש מתאימה למסיבת יום הולדת?
כן! עוגת שיש תמיד תוסיף אווירה מסיבתית ותשאיר את כולם עם טעם של עוד.

עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין את העוגה המדהימה הזו, אל תהססו לחלוק את המתכון עם חברים, משפחה ולאנשים שאיתם תשתפו את העונג! כי כל מתכון טוב זקוק למעט עזרה מחברים משותפים, גם ברשתות החברתיות. אחרי הכל, אם לא ישתפו את המתכון, איזו עוגה הגיונית תהיה? ללקק את האצבעות! מאחל לכם הכנת עוגה מושלמת.