עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה
תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור, והריח המדהים של עוגת השמרים עוטף אתכם כמו חיבוק חם. עוגת שמרים שוקולד היא אחת מהמיני הפינוקים שכולנו אוהבים, ועם המתכון המשגע הזה, גם אתם תוכלו להכין עוגה אגדית שתכבוש את הלב והחיך. אין הרבה דברים יותר מעלפים מעוגת שמרים נימוחה, שמגיעה לפרוסות שמדיפות חום ועדינות, ונמסות בפה כמו שוקולד עשיר. אז בואו נצא למסע השוקולדי הזה, ונלמד כיצד ניתן להפתיע את עצמנו ואת האורחים עם משהו שכולם ידרשו עוד ממנו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- זמן התפחה: שעה וחצי
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכולנו מתרגשים, נעבור לרשימת החומרים. חשוב שיהיו לנו את כל המרכיבים, אחרת האגדי הזה לא יקרה:
- 500 גרם קמח לחם
- 250 מ"ל מים חמימים
- 100 גרם סוכר חום
- 50 גרם חמאה רכה
- 10 גרם מלח
- 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב, אם אתם בעד מתוק יותר)
- 1 ביצה
- קצת קקאו מצה- אם אתם רוצים להקצין את השוקולדיות של העוגה
לטובת כל מי שמעוניין בכל כך הרבה טעמים, אפשר להשתמש בשוקולד מסוגים שונים: שוקולד עם אגוזים או שוקולד מריר עם 70% קקאו ישדרגו את העוגה בצורה מעלפת.בנוסף, ניתן להכין גרסה טבעונית עם חלב שקדים במקום מים ובמקום הביצה, אתם יכולים להשתמש ברסק תפוחים או שמן קוקוס.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הרגע שלבשנו את הסינר והכנסנו את הידיים לקמח. נתחיל במעט תהליך הכנה יעיל, ותוך זמן קצר עוגת השמרים הממכרת כבר זוגית בפן:
- ממיסים את השמרים והסוכר במים החמימים. זה הזמן להוסיף גם את החמאה.
- מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
- יוצרים גומה עם הקמח ומניחים בתוכה את תערובת השמרים.
- לשים היטב את הבצק במשך 10 דקות, עד שהוא חלק ואוורירי.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת במשך שעתיים להתפחה.
- לאחר ההתפחה, לשים שוב בעדינות את הבצק ולהכין אותו לרידוד.
- או בעדינות, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1 ס"מ.
- מפזרים מעל את השוקולד הקצוץ ואת הקקאו (אם רוצים) בצורה אחידה.
- מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ויפה.
- חותכים את הגליל לפרוסות ועורכים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים להתפחה נוספת כ-30 דקות, עד שהן הכפילו את הגודל.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים במשך 25-30 דקות.
- העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה ומשמיעה רחש כשנוקשים עליה.
משהו שולי על שלבי ההכנה
שלב ההתפחה הוא קריטי לצורך העוגה על מנת שתצא אוורירית ונעימה. חשוב לא למהר בשלב הזה! לאחר שתקבלו את ריח השוקולד שיתמלא באוויר, תבינו למה כדאי לחכות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לכם כבר את הבסיס המושלם, אתם יכולים לשדרג אותו בכמה דרכים מגניבות. למשל, מה לגבי הפתעה של אגוזים קצוצים בתוספת השוקולד? או אולי להוסיף רוטב שוקולד ממיס ליצירתגרסה משגעת ומרעננת? אתם יכולים גם להגיש את העוגה עם גלידה לצד, ולהפוך אותה למנה מתוך חלומותיכם. ממליץ למניח לקצת אבקת סוכר מעל לקישוט אסתטי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
כן, בהחלט. תנו לו להתפחה בפעם הראשונה, ולאחר מכן ניתן לאחסן אותו במקרר עד 24 שעות. יש להביא אותו לטמפ' החדר לפני השימוש.
מה לעשות אם אין שוקולד מריר?
מותר גזיזי שוקולד חלב או שוקולד משוקוש. בכלל, כל שוקולד מועדף עליכם יתקבל בברכה!
אם אני פחות אוהב שוקולד, האם אפשר לשים משהו אחר במילוי?
בהחלט! הכניסו פרי קיץ כמו תותים או אוכמניות. גם קונפיטורה ספציפית תהפוך הכל למושלם.
האם זה מתכון שמתאים לילדים?
בהחלט! הילדים יכולים לעזור בהרבה בשלבים, ומבטיחים הנאה ואושר להכנת עוגה כזו יחד.
ומה המינימום של זמן ההתפחה?
אם אתם לחוצים בזמן, כדאי לתת לבצק להתפיח לפחות 30 דקות, אך שעה וחצי בהחלט נותן לו את המדליה הגרנדיוזית על היווצרות הענן.
אני אוהב את הריח של קינמון, זה יתאים כאן?
בוודאי! פזרו מעט קינמון במילוי. זה יאחד בצורה מעלפת את השוקולד עם מתיקות הקינמון.
איך ניתן לשמור על הטריות של העוגה?
לאחסן את העוגה בשקית ניילון או בעטיפה וכך היא תישאר טרייה לנשנוש המתמשך.
מתי כדאי לאפות אם אני רוצה לשרת אורחים?
איפה הכי טוב לאפות 2-3 שעות לפני, כדי שתהיה לכם אפשרות להניח לה להתקרר ולהגיש מנה חמה או חמה לרגע.
אפשר להכין את העוגה עם המילוי ביום שלפני?
כן, בהחלט. רק תדאגו לחמם לפני ההגשה.
האם אני צריך לשים את העוגה בקירור?
אם העוגה מתאימה לצריכה ביום-יומיים, אז אין צורך בקירור.
אז מה? מוכנים להכין את העוגה המדהימה הזאת? אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, ולפנק את כל מי שסביבכם עם ריח השוקולד הממכר! מדובר לא סתם בעוגה, אלא בחוויה מעוררת חושים שמשאירה טעם של עוד. שיהיה בתיאבון!