עוגת תפוזים טבעונית ללא גלוטן – המתכון המושלם!
תשמעו, יש משהו פשוט מדהים בעוגת תפוזים. הרעננות, הוויטמינים שנופלים ממנה לתוך הכוס של התה, והארומה שכשהעוגה נאפית ממלאה את כל הבית בריחות משגעים. אבל מה אם נגיד לכם שיש אפשרות להכין עוגה כזו, שהיא גם טבעונית וגם ללא גלוטן? אין ספק שזה מאתגר, אבל אנחנו כאן כדי להראות לכם שזה אגדי! בעזרת מרכיבים פשוטים ונגישים, אתם בדרך להכין עוגה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות?
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לתהליך, כדאי שנסביר איך מכינים את העוגה המעלפת הזו. עוגת תפוזים טבעונית ללא גלוטן היא הזדמנות מצוינת ליהנות ממתכון קליל ובריא. הינה המרכיבים שאתם צריכים:
- 2 תפוזים בינוניים, סוחטים ונפרדים בין המיץ לקליפה
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 כוס סוכר קוקוס (או סוכר חום)
- 1/2 כוס שמן קוקוס, נמס
- 1/2 כוס חלב צמחי (שקדים או סויה)
- 3 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל מומלץ מאוד!)
- 1 כף תמצית וניל
יש לכם את כל המרכיבים? סבבה, עכשיו נמשיך קצת ונדבר על גרסאות חלופיות למתכון הזה. אם אתם רוצים לנסות לתחלף קמחי האורז במקום קמח שקדים, זה בהחלט אפשרי. חומרי ההכנה של עוגות טבעוניות הם מרכיבים בריאים ודלים בפחמימות. כל אחד יכול להתנסות ולגלות מה הכי טעים עבורו!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל בנעימות, כי הזמן לעבודה הגיע!
- מחממים את התנור על טמפ' של 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את המיץ וקליפות התפוזים עם הסוכר והשמן המומס עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את החלב הצמחי, תמצית הווניל והקינמון – ומערבבים שוב.
- מניחים את קמח השקדים וסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מאפים כ-45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- ממתינים עד שהעוגה מתקררת, ואז חותכים ומקשטים עם אבקת סוכר אם רוצים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עוגת תפוזים היא מתכון גמיש ומדהים שניתן לשדרגו! אולי אתם שואלים את עצמכם איך להפוך אותה ליותר מרעננת? תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים, פירות יבשים או אפילו שוקולד מריר – וזה משגע! תפוזים הם רק ההתחלה, אתם יכולים להשתמש בלימון, או שילוב של שניים! אני זוכר פעם שהכנתי עם שוקולד מריר וחתיכות פרי – זה היה פשוט תענוג למצוא את הפצפוצים האלה בתוך העוגה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
אם הקיסם יוצא יבש, זה סימן מצוין שעוגה מוכנה!
אפשר להשתמש בקמח אחר?
בהחלט! קמח תפו”ט או קמח אורז הם גם אופציות נהדרות!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! עוגה טועמת נהדר גם כשהיא נקפאת!
איזה חלב צמחי הכי מומלץ?
אני ממליץ על חלב שקדים או חלב סויה, אבל כל חלב צמחי יתאים!
האם אפשר להוסיף עוד פירות?
כן, פירות יער כמו תותים או מרמלדה עצמית הן רעיונות נהדרים!
למה כדאי לבחור בקמח שקדים?
קמח שקדים הוא אופציה בריאה ומזינה יותר, והוא מעניק טעם אגדי!
האם יש צורך להוסיף סוכר נוסף?
לא חובה – הסוכר קוקוס מוסיף מספיק מתיקות.
אפשר לשים במקום שמן קוקוס?
בוודאי! יכול להיות מעניין לנסות עם שמן זית.
כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה נשמרת כמו שהייתם מצפים – כמה ימים על השולחן, ועד שבוע במקפיא!
האם ניתן להכין את העוגה בתבנית של עוגת שוקולד?
אם אתם אוהבים את השוקולד שלכם, בהחלט כן! ערבבו לפחות עם שוקולד מריר טעים, זה יהיה מדהים!
בסיום המתכון, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים שלכם! עוגה מדהימה כמו זו צריכה להיות נפוצה לכולם!