עוגת תפוזים ללא גלוטן עם קמח שקדים
החיים הנפלאים שלנו פועלים בתנועה מתמדת, בדיוק כמו שוקולד חם שמחכה שנטבול בו את המזלג. מי לא אוהב עוגה רכה ועסיסית אותה אפשר לאכול עם כוס תה או קפה? ובכן, בטח שמעתם על עוגת תפוזים, ויש סיבה לכך – היא מהממת! אך היום נציג לכם גרסה מרגשת ומדהימה: עוגת תפוזים ללא גלוטן עם קמח שקדים. כל בעיה של רגישות לגלוטן תעבור לרגע, כי את העוגה הזאת פשוט לא תרצו לפספס!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8 מנות
עוגת תפוזים הזאת היא לא סתם עוגה. היא כמו חיבוק חם ברגעים קרים, או פגישה עם חברים טובים. תכינו את עצמכם לתחושות מתוקות, כי כל ביס יעשה לכם חשק לעוד! והכי חשוב, היא נעמדת בגובה ומחייכת לטפחות – אתם יודעים, כמו כוכב מרשים על הבמה.
המרכיבים הדרושים
כשהכנתם את העוגה הזאת, הכנתם לא רק ביס טעים, אלא גם תכנים של זיכרונות, חוויות ורגשות. בואו נשתף אתכם ברשימת המרכיבים, שאותם ניתן למצוא בכל מטבח:
- 300 גרם קמח שקדים
- 3 ביצים גדולות
- 150 גרם סוכר (אפשר סוכר קנים או סוכר קוקוס)
- 100 מ"ל מיץ תפוזים טרי
- קליפת תפוז מגוררת (מתפוז אחד גדול)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (למגע קסום)
- מעט מלח
- אבקת סוכר לה garnishing (אופציונלי)
עכשיו כשהרשימה שלנו מוכנה, נשאלת השאלה: מה עלינו לעשות הבא? הלא מדובר בעוגה משגעת שהולמת את המוזרויות של כל אחד מאיתנו!
שלבי ההכנה
- חממים תנור מראש על 180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת סמידה והבהירה.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים עד שזה נראית אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח השקדים, סודה לשתייה, קינמון ומעט מלח.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- שמים את התערובת בתבנית בקוטר 22 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 30 דקות או עד שקיסם נכנס ויוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר על רשת לפני ההגשה.
עכשיו אתם תוהים, מה עם עוגת תפוזים למי שלא אוכל גלוטן? לא דאגתם! אפשר גם לשדרג את המתכון!
שדרוגים ותוספות אפשריות
העוגה הזאת היא כמו קשיבה רכה, אתם יכולים לעצב אותה בידי הקסם שלכם. רוצים להוסיף אגוזי מלך? מה עם שוקולד מריר? או אולי כולכם יודעים על תוספת של שמן קוקוס (אגדי, נכון)? זה יכול לקחת את העוגה שלכם לרמה אחרת!
שולטים בתיבול שלכם? מדוע שלא תנסו להוסיף קצת תמצית וניל או כף של קקאו לתערובת? זה ישדרג את הניחוח במטבח שלכם!
שאלות ותשובות
אפשר להכין את העוגה עם קמח אחר במקום קמח שקדים?
כן, אפשר לנסות קמח קוקוס, אך יש לקחת בחשבון שדרוש כמות שונה של נוזלים, אז תהיו מוכנים קצת לשחק עם היחסים.
כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה יכולה להחזיק במקרר עד שבוע, אבל אני מבטיח לכם, היא לא תחכה לכם כל כך הרבה זמן.
האם ניתן להוסיף פירות מסוכרים?
בהחלט! פירות מסוכרים יכולים להוסיף מגע מתוק יוצא דופן, אז אל תהססו להפוך את העוגה שלכם לאגדה טעם.
מה לעשות אם העוגה לא תפחה?
יכול להיות שהשימוש באבקת הסודה לשתייה לא היה נכון, אבל אל תדאגו! טעימה ממנה עדיין תהיה טעימה.
האם העוגה מתאימה גם לילדים?
כמובן! הם ייהנו מהמתיקות של התפוזים והשקדים, ותאמינו לי, יהיה בלגן קונפטי בשולחן!
איך לדעת אם העוגה מוכנה?
קיסם הוא חברכם הטוב ביותר. רק דקרו את העוגה, ואם הוא יוצא יבש, אתם מוכנים להרכבה!
מתי כדאי לאכול את העוגה?
לא משנה מתי! זהו מאכל שמתאים לכל זמן ביום. תה או קפה, הכל הולך.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! אל תחששו לקפוא אותה. רק דאגו לארוז היטב.
אוכל בהכנה? אפשר לשדרג עם קצפת?
בהחלט! קצפת, ריבת תפוזים או אפילו קצפת צמחית יעשו פלאים!
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! זה דל פחמימיות ויטמינים משגעים מהתפוזים. מה יכול להיות טוב יותר?
בעבודה עם המתכון המדהים הזה, אתם ממשיכים את המסורת הביקורית של חיי הבישול ובו בזמן מתפיסים ריחות עוצמתיים של תפוזים בגרסה החדשה והמרחפת לה.
אז אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ומשפחה, כי הגיע הזמן שהעוגה הזאת תשבור שיאים בכל תחום של שיתוף ברשתות החברתיות שלכם!