עוגת תפוחים הפוכה עם בצק עלים שתכבוש אתכם

עוגת תפוחים הפוכה עם בצק עלים

ברגע שאתם אוחזים בתפוחים ריחניים ובצק עלים, אתם עומדים בפתחו של סיפור מתוק שאין כמותו. זה לא רק מתכון; זו חוויה עוגתית מדהימה שמשלבת מתיקות, פריכות ורכות, שמעלפת את כל מי שייראה את העוגה הזו. אתם תגלו עד כמה עוגת תפוחים הפוכה יכולה להיות משגעת, אגדי אפילו! מדובר בקינוח שאי אפשר לעמוד בפניו, ברמות שמזמינות אתכם לחזור על המתכון שוב ושוב. כדאי ללבוש סינר, להתכונן להרפתקה קולינרית, ולשחזר את המתכון הזה, כי זה הולך להיות מושלם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • לקלות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, עלינו לאסוף כמה מרכיבים קלאסיים שיתאימו יחד בהרמוניה מושלמת. כל רכיב מביא את הקסם שלו, אל תשכחו להוסיף את האהבה שלכם!

  • 4 תפוחים גדולים, קלופים וחתוכים לפרוסות בינוניות
  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 חבילות בצק עלים (בשלב הזה כדאי לבדוק איזו עדיף – קנויה או ביתית)
  • 1 ביצה (למברשת על הבצק)
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (אפשרי בגרסה טבעונית להשאיר את זה החוצה)

בוחרים תפוחים מתוקים, כמו גרני סמית או פוג'ס, שיביאו את המתיקות הנכונה לעוגה. אם אתם רוצים לשדרג את העוגה, תוכלו להוסיף פנימה גם תמצית וניל או לשים רבע כוס מיץ תפוחים. זה גם עסיסי וגם שידרוג שמאדיך את החוויה.

שלבי ההכנה

אחרי שצברנו את כל המרכיבים הדרושים, הגיע הזמן לבדוק את כישורי הקולינאריה שלנו. תוכלו ליהנות מהשלבים הפשוטים האלה, ובקרוב תגלו עוגה שהיא ממש קצת פלא!

  1. מחממים מחבת על כיריים ומוסיפים את החמאה. לאחר שמניחים אותה, מחכים עד שהיא נמסה ומתחילה לבעבע.
  2. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
  3. מוסיפים את התפוחים ועם כף רחבה מערבבים. רשות לתפוחים להתבשל 5 דקות עד שהן מתרככות.
  4. מוסיפים קינמון ומערבבים שוב. מכבים את הלהבה ומניחים לתערובת להתקרר.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס עם תוכנית טורבו.
  6. מניחים את שטרות בצק העלים על גבי תבנית אפייה, ודואגים לכסות היטב את כל התפוחים בתערובת.
  7. מהדקים את הבצק מסביב להתפוחים ומברישים בעזרת ביצה שטיפת הבצק.
  8. אופים בתנור במשך 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
  9. מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות לפני ההפיכה על צלחת שטוחה.
  10. לוקחים חוד של סכין ומוודאים שאין איזורים שהבצק נדבק לפנים התבנית. עכשיו – להפוך בזהירות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגלות איך להכין אנטריקוט בתנור בקלות ובטעם!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם יש לכם חשק ליצור עוגה במראה חדשני, תוכלו לשדרג את המתכון בכמה דרכים נפלאות. למשל – להוסיף קרם פטיסייר מתוק מתחת לבצק עלים, שיביא אופי נימוח לכל ביס. מאידך, אפשר להשתמש גם בתפוחים ירוקים לקצת מרירות. ואם אתם בעניין של טעמו המיוחד, הוסיפו פירורי פנקו או אגוזים לאפיים שיביאו פריכות נוספת.

שאלות ותשובות

מה זה בצק עלים?
בצק עלים הוא סוג של בצק בהכנה תעשייתית או ביתית שכולל שכבות של קמח וחמאה המוסדות על ידי רידוד ובילוג, מה שגורם לו להיות קליל ואוורירי.

האם אפשר להכין את העוגה עם תפוחים קפואים?
כן, בהחלט. חשוב להפשיר את התפוחים במלואם לפני השימוש ולהסיר את הנוזלים העודפים.

מה אני יכול להשתמש במקום חמאה?
בגרסה חלופית אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בטחנה לצמחית, וזה יתן טעם נוסף וייחודי לעוגה.

כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
העוגה תישמר במקרר עד 5 ימים, אך כדאי לחמם אותה מעט לפני ההגשה כדי להחזיר לה את הקרנץ' בבצק.

האם ניתן להשתמש בבצק סוכר?
לבצק סוכר פשטות רבה יותר, אך תוצאה לא תדמה לבצק העלים. אני ממליץ להעדיף בצק עלים להשגת הפריכות האידיאלית.

אני רוצה גירסה טבעונית, מה לעשות?
נפלא! יש הרבה תחליפים בחלבונים. שימו במקום הביצה טחינת זרעי פשתן או ממרח על בסיס צמחי, קחו את כל המרכיבים הרלוונטיים והתוצאה תהיה נישואי טעמים אגדים.

איך יכול לשדרג את טעם קינמון?
יש המון דרכים להכיר את קינמון, ניתן לערבב אותו עם תבלינים נוספים כמו ג'ינג'ר או אפילו מסמכים.

האם העוגה מתאימה לאירועים מיוחדים?
בהחלט! העוגה הזו מושלמת לכל אירוע ובטוח תעשה רושם חזק על האורחים. היא גם נראית מעולה כקינוח!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בשקית קוקי עם אורז ותפוחי אדמה בקלות!

למה עוגת תפוחים הפוכה?
העוגה מספרת סיפור: התפוחים שבראש מקדמים את כולם, והמתיקות של הסוכר נוזלת סרטוט מתחת לקראנצ' של הבצק. לא ניתן להתגבר על המתלהבות!

איך תדע אם העוגה מוכנה?
כשהבצק זהוב ודגני התפוחים ריחניים, זה הזמן לשלוף את העוגה מהתנור ולהפוך אותה בזהירות.

זהו, סיימתם! עכשיו, אחרי שכמובן תקשטו את העוגה באבקת סוכר, הגיע הזמן לזמן שמח. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, וברגע שמישהו מריח את העוגה, תודו לי אחר כך. תהנו מהמרקם הטרי והקראנצ'י, ותזכרו – היא הכי טעימה שיש!

Scroll to Top