עוגת תפוחים ללא גלוטן עם קוואקר
באופן הכי חיובי שיש, עוגת תפוחים זו תפתיע אתכם בכל ביס! היא נמסה בפה, עם טקסטורה אוורירית וניחוח ממכר שעוטף את הבית כמו חיבוק מחמם. מדובר בעוגה שלא רק שהיא מושלמת עם הקפה של הבוקר, אלא גם משגעת את כל האורחים שלכם, ששואלים אתכם איך אתם עושים את זה מחדש בכל פעם. ברגע שתחליטו לנסות אותה, תבינו מדוע היא הפכה למומלצת בבתים רבים.
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
כדאי שתתכוננו, כי עוגת התפוחים הזו תיצור אצלכם התלהבות רבה! לתוך הכנת העוגה הזו נכנסו כל כך הרבה חומרים טובים ובריאים, שתהיה לכם קשה להפסיק ללקק את האצבעות לאחר כל נתח.
הרכיבים הדרושים
- 3 תפוחים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- כוס קוואקר איכותי (ללא גלוטן)
- 1/2 כוס סוכר קוקוס או סוכר חום
- 1/2 כוס שמן קוקוס נמס
- 3 ביצים
- 1/2 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או קוקוס)
- 1 קמצוץ קינמון
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)
שלבי ההכנה
שלא תטעו, תהליך ההכנה של עוגת התפוחים המדהימה הזו הוא פשוט מאוד, אבל התוצאה היא פשוט אגדה! נצא לדרך.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית עגולה של 24 ס"מ בעזרת מעט שמן קוקוס או חמאה ללא חלב.
- ב bowl גדול, מעבדים את הביצים וסוכר קוקוס עד שהתערובת מוקה קצת וקלילה.
- נוסיף את שמן הקוקוס ונערבב שוב עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף את החלב הצמחי ואת הקוואקר, ונערבב היטב.
- בקערה נפרדת, נעשה שילוב של קמח תפו”א, קינמון, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הלחה ונערבב בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
- נוסיף את התפוחים החתוכים ואגוזים קצוצים (אם בחרנו) ונתערבב בעדינות.
- נשפוך את התערובת לתבנית האפייה ונפיץ את התפוחים באופן שווה.
- נאפה במשך 40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם חתיכות לחות.
- נחכה שהעוגה תתקרר לפני שנחתוך אותה.
רכיבים חלופיים
באמצעות מרכיבים שונים, אפשר לגוון את העוגה! ניתן להמיר את הסוכר בסילאן או דחוסי תמרים, וליצור טעם אגדי. אם אתם גרים בבית חופשי מדגנים, אתם יכולים לנסות קוואקר אביבי שלא מכיל גלוטן, והוא יכול להיות בחירה טובה. בנוסף, ניתן להשתמש בסוגים שונים של תחליפי חלב כדי להתאים לצרכים שלכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עוגה של תפוחים יכולה להיות משודרגת באופן מדהים! אם אתם אוהבים שוקולד, הוסיפו שוקולד מריר חתוך לקוביות או אפילו מעט קקאו לתערובת. בנוסף, אפשר להוסיף לתערובת דובדבנים או פירות יער לשדרוג מרענן. עוד תוספת לא פחות משגעת היא להגיש עם קצפת צמחית או גלידת קוקוס מעל העוגה!
שאלות ותשובות
איך שומרים את העוגה?
אתם יכולים לשמור את העוגה בקופסה אטומה במשך 3-4 ימים במקרר, אבל אני ממליץ להכין כמות כפולה ולשמור במקפיא. בקפאה העוגה שומרת על טעמים ורעננות הרבה יותר זמן.
האם ניתן לשדרג את העוגה?
בהחלט! אפשר להוסיף פירות שונים, אגוזים או אפילו שוקולד צ'יפס. כל תוספת שנחשבת לממתק עבורכם תעשה את העבודה.
מה עושים אם התפוחים חמצמצים?
אם תפוחים שלכם חמצמצים, יתכן שתרצו להגדיל את כמות הסוכר בתערובת. תוכלו גם להוסיף עוד קמצוץ קינמון שיעדן את הטעמים.
האם אפשר להכין עוגה כזו במיקרוגל?
כן, בהחלט! אפשר להכין גרסה פשוטה יותר של עוגה בודדת במיקרוגל למשך 2-3 דקות, היא תהפוך להיות רכה ונימוחה.
האם צריך לקלוף את התפוחים?
בדרך כלל אני ממליץ לקלוף את התפוחים לקבלת טעם ויופי מושלם, אבל אם זה לא מפריע לכם, אפשר להשאיר את הקליפה.
האם ניתן לעשות זאת ללא סוכר?
בוודאי! ניתן להשתמש בתמרים או סילאן. זו אפשרות נהדרת שלא רק עושה טוב, אלא מכניסה יתרונות ובריאות למנה.
איך אזהה שהעוגה מוכנה?
בעיקרון, כשהעוגה נראית זהובה והקיסם יוצא יבש. יש לכם עוגה מושלמת ורגע של הנאה!
מה אם אין לי תבנית עגולה?
אתם יכולים להשתמש בתבניות מרובעות, או לעשות את זה בשני תבניות קטנות.
האם עוגה זו מתאימה לילדים?
בהחלט! מתכון זה הוא תחליף מעולה לעוגיות קניות, והילדים לא ירגישו שהעוגה "בריאה".
איך אתם עושים את זה כל כך טעים?
בסוד אני אגלה שזה התשוקה לאוכל וגם האהבה למרכיבים איכותיים. שווה להשקיע בחומרים בינוניים ומעלה!
ובכן, אתם כאן בסוף המתכון. אני מקווה שנהניתם והשפעתם את התשוקות שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם, ולהרגיש את הוקרת התודה מכל מי שיטעם ויבקש עוד!