"`html
עוף עם אורז בסיר כמעט ברמה של חן במטבח
אם אתם רוצים להכין מנה שתשאיר את כולם המומים, אז עוף עם אורז בסיר הוא המנה המושלמת עבורכם! מדובר במתכון מדהים שתמיד מצליח להרשים את הסועדים. בזמן שתשבו ותחככו את הידיים, תוכלו לדמיין את הצבעים, הצלילים, והניחוחות נכנסים לאף שלכם. זו לא סתם מנה – זו חוויה אוכלית אגדית שכל אחד חייב לחוות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי זה מתאים?
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנה ל: 4-6 סועדים
הרכיבים הדרושים
עבור מתכון זה, נשתמש במרכיבים שזמינים במרבית המטבחים, ותיצרו יחד טעמים מעלפים ובילד שיזכיר לכם את הבית.
- 4-6 פיסות עוף (תלוי בגודל)
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2-3 שיני שום, קצוצות
- 3 כוסות מים (או ציר עוף)
- 2 גזר, קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תבלינים: כמון, כורכום, פפריקה מתוקה
- חצי כוס חומוס מבושל (אופציונלי)
כמובן, אנחנו תמיד אוהבים לגרסה בריאה יותר! ניתן להמיר את העוף בטופו או עוף מבושל – וכך תמצאו שלא רק שזה טעים, אלא גם בריא!
שלבי ההכנה
ועכשיו אנחנו מגיעים לשלב המעניין – איך להכין כמה שהעוף יהיה מאוד טעים ושהאורז יהיה אוורירי ואפילו נימוח בפה.
- נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא שקוף.
- נוסיף את השום הקצוץ ולאחר מכן את הגזר הקצוץ.
- לאחר 2-3 דקות, נוסיף את פיסות העוף ונטגן מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- נוסיף את האורז ונטגן במשך 2-3 דקות נוספות, עד שהאורז סופג את הטעמים.
- נוסיף את המים והתבלינים – ותודו שכבר מתפשט ריח חלומי במטבח.
- נביא את התמהיל לרתיחה, ואז נצמצם את החום לנמוך, ונסגור את הסיר מכוסה במשך כ-25-30 דקות.
- ברגע שהאורז מתבשל והנוזלים נספגים, נוריד את הסיר מהכיריים וניתן לו לנוח למספר דקות.
- נסיר את המכסה, נטפח את האורז בעזרת מזלג, ונערבב בעדינות עם החומוס (אם בחרנו להשתמש).
- נגיש על צלחת גדולה ונפיץ את ריח השמחה במטבח.
אל תפספסו את השלב של ההנאה! זהו זמן מושלם לשתף את המנה עם בני משפחה וחברים, ותנו להם לטעום את מה שיצרתם!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם מרגישים שלמעלה חכם עליכם, הנה כמה הצעות לשדרוג המנה:
- הוספת טחינון של אגוזים קצוצים לתוספת של Crunch.
- נסו להוסיף שקדים קלויים לפיזור מעל.
- תוספת רכיבים ירוקים כמו פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק לקישוט.
- אפשר להחליף את התבלינים במה שאתם אוהבים – מלח-שום, או תבלינים מקסיקנים!
שאלות תשובות
מה עושים אם יש לי אורז עבה?
האם שווים כמו האורז הבסמטי, אבל לקח קצת יותר בישול – ויתכן שצריך להוסיף מים נוספים. תמיד כדאי לטעום!
האם אפשר להוסיף ירקות נוספים?
בוודאי! גזר, אפונה, קישואים – כל השקלים היחידים יוסיפו טעם ונופך של צבע.
האם זה המתכון בו סבתא שלי השתמשה?
הכי קרוב למתכון של סבתא, רק שדרגנו אותו ככה שיתאים לסטנדרטים ירוקים!
מה עושים אם אני שוכח לשים את השום?
לא נורא, הוא תמיד טעימתי אבל גם אם לא שמתם, המנה תספיק להיות ממכרת.
מה אם אין לי חומוס?
לא נורא, פשוט תשאירו את זה. המנה כבר תהיה מצוינת גם בלעדיו.
האם אפשר להכין אותו ביום שישי ולהגיש בשבת?
כן, תכינו אותו והשאירו לשבת במקרר. טעמים יתפתחו ביחד!
האם המנה מתאימה לאורחים עם רגישות לגלוטן?
בהחלט! העוף טבעוני והאורז אינו מכיל גלוטן, כך שהמנה מתאימה לכולם.
אילו תבלינים ממליצים?
כמון, קימל, ואף תיבול של ביבר או פפריקה מתוקה לפי הפינוק שלכם!
האם אני יכול להכין אותו בסיר לחץ?
בהחלט, הוא יתבשל ממש מהר! רק צריך לשים לב להוריד את המים.
כמה קלוריות יש במנה?
המנה די קלה – 400-500 קלוריות למנה בהתאם לחומרי הגלם.
אז למה אתם מחכים? זה הזמן להכניס את המתכון הזה למטבח שלכם, להפתיע את כולם ושתכינו זאת שאין מה לדבר! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולאפשר לחברים שלכם גם לטעום מה משגע הזה!
"`