עוף שלם במילוי אורז בתנור – הטעם שממכר לכל המשפחה
בחיי היומיום שלנו, הרבה פעמים אנחנו מחפשים את המנה המושלמת שתכבוש את הלבבות והחיך של בני המשפחה והחברים. אין ספק שהמתכון המדהים שלנו, עוף שלם במילוי אורז, הוא בדיוק מה שאנחנו מחפשים. מדובר במנה שהיא כולה אהבה, עם טעמים שממלאים את הבית, ריחות משגעים שמגיעים מהתנור, ובעיקר, מנה שהופכת כל ארוחה לחגיגה!
כמובן שכל פעולה במטבח יכולה להיות חוויה, ואם יש משהו שהחוויה הזו מלמדת אותנו, זה שהאהבה מגיעה בעיקר מהמזון שאנו מכינים. העוף שלנו שזוף בצורה אגדי, האורז רך ונימוח, והתבלינים נוסעים אותנו לטיול במזרח התיכון. כמה פעמים קרה לכם שאתם פותחים את הדלת, מתרגשים מהשמרים באוויר, ויודעים שזו המנה שתעשה את כל ההבדל?
זמן הכנת המתכון: כשלוש שעות (כולל זמן בישול)
רמת הקושי של המתכון: בינוני
לכמה מנות המתכון מספיק: כ-6 מנות
- זמן ההכנה: כ-30 דקות
- זמן הבישול: כ-2 שעות
- סה"כ זמן: כ-2.5 שעות
- מומלץ לקנות עוף טרי
הרכיבים הדרושים
המצרכים של המתכון הזה הם פשוטים ונגישים, והם כל כך בסיסיים, שיכולים לגרום לכל אחד ואחת מאיתנו להבין שהכנת עוף באופן כזה, זה לא סופר-מנוסה. אז כאן זה מגיע:
- 1 עוף שלם (כ-1.5 ק"ג)
- 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז חשמלי, לפי מה שיש בבית)
- 4 כוסות מים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 גזר בינוני קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- כ-2 כפות תבלין "שום-בצל" או תבלינים לפי הטעם (אוגנדה, כמון, פפריקה חריפה)
- כ-4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
- 2 כוסות מים חמים להרתחה
על מנת להפוך את המנה הזו גם לטעימה וגם מהנה, אפשר להוסיף לשילוב של האורז גם טעמים כמו אגוזים קלויים או צימוקים. אנחנו ממש לא שופטים את הרעיונות שלכם על התבלון, אז אל תהססו להיות יצירתיים!
שלבי ההכנה
ברגע שזה מגיע להכנה, מתהפכים דברים למשהו חד ומיוחד. כל שלב ממלא אותנו ברגשות חיוביים ואופטימיים. בואו נתחיל:
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הגזר והשום קצוצים, ומערבבים במשך 3 דקות נוספות.
- שמים את האורז בסיר ומערבבים עוד דקה עד שהאורז מתכסה בשמן.
- יוצקים את המים החמים ומוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל.
- ברגע שהמים רותחים, מכסים את הסיר, מנמיכים את החום ומבשלים במשך 15 דקות.
- מסננים את האורז ומניחים אותו בצד שיתקרר למשך כ-15 דקות.
- ממלאים את העוף במילוי האורז, וידאגו לדחוס אותו מספיק.
- משמנים את העוף בשמן זית ומוסיפים מלח ופלפל.
- מניחים את העוף בתבנית, ממליחים אותו ומוסיפים מים בתבנית הטעימה.
- כשהתנור ראשון להתחמם ל-200 מעלות צלזיוס, מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה וחצי. אם יש לכם טמפרמנט, תוודאו שהספר שלכם מתעורר בזהירות.
- לאחר שעה, פותחים את התנור ומסובבים את העוף חצי סיבוב, כך שיתפוס שיזוף מושלם.
- מדי פעם תוודאו שהעוף לא מתייבש, אפשר להוסיף מעט מים אם צריך.
- לאחר השחמה, תנו לעוף לנוח כ-10 דקות לפני חיתוך.
רעיונות למגוון תוספות ובריאות
עכשיו אחרי שנכנסנו למופע טעמים מדהים, תחשבו על דרכים להוסיף עוד טאצ'ים למנה. תוספות שהן בריאות כמו ירקות קלויים שיכולות להתאים טעים לאורז במילוי, ואפילו רוטב יוגורט, ממש מוסיפים לנו טאצ' של רעננות!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת שהעוף עשוי?
כדי לדעת אם העוף מקסים מבפנים, השתמשו במדחום בישול. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות מעל 75 מעלות צלזיוס.
נשארו לי שאריות, איך הכי טוב לשמור עליהם?
מומלץ לאחסן את השאריות במיכלים אטומים במקרר. כך יהיו טעימים גם למחרת.
אפשר להכין את המנה הזו עם אורז אחר?
בהחלט! ניתן להשתמש בכל סוג אורז, אך שימו לב ששילוב של אורז בסמטי משלים את התחושה היוקרתית של המנה הזו.
עלות העוף שלם כ-1.5 ק"ג היא יקרה?
בדרך כלל, כן, אבל לעיתים קרובות יש מבצעים בסופרמקרטים.
האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
כמובן! ניתן להחליף את העוף בדלעת, חציל או ירקות קיץ אחרים ואורז במילוי עם תבלינים שונים.
מה ניתן להוסיף לתבל את האורז?
אגוזים קלויים, צימוקים, קמצוץ של קינמון או אפילו חופן של חמוציות. הכל הולך!
מה הכי קשה במתכון הזה?
הכי קשה זה כנראה לחכות שהתנור יסיים! הריחות שפשוט פורצים והכינו את הציפיה לטעום.
האם העוף כתום מדי?
זה נורמלי לעוף או לעלות על צבעים במדורה. אם אתם משגיחים מספיק, המשך לספר גדר כמות של מים סביבו.
אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי, אפשר להכין את העוף יום לפני, לחמם לפני ההגשה, הכל בסדר!
האם תיבול פשוט של מלח ופלפל מספיק?
נכון, זה קלאסי. עם זאת, הקפיצים בולטים בתיבול עשיר, תנו לדמיון שלכם לרוץ.
אז למה אתם מחכים? תהיו חלק מהקסם! שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות ועזרו להם לגלות את האגדי הזה!