על איזה מצב בתנור מניחים חמין לטעם מושלם?

על איזה מצב בתנור שמים חמין

עולם החמין הוא עולם מדהים, שמאגד בתוכו מסורת, טעמים וריחות שאין להם תחליף. אם אי פעם התיישבתם לשולחן ביום שישי וקיבלתם צלחת מלאה בחמין ריחני, שמומלץ לצד חלה טרייה, אתם יודעים על מה אני מדבר. חמין הוא אחד המאכלים הממכרים ביותר, ובסוף כל צלחת, תמיד יש את החשק לעוד. אז מה צריך לדעת כדי להוציא את התבשיל הזה בצורה מושלמת? איך משיגים את התוצאה הכי טעימה שיש? ובכן, לפני שנכנס לפרטי המתכון עצמו, נדבר על הגורם המכריע בתהליך – התנור.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והמעלות

  • זמן הכנה: כ-20 דקות
  • זמן בישול: כ-10-12 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: כ-8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את החמין הכי משגע שיש, אתם צריכים לאסוף את המרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג בשר (שווארמה, צלעות או נתח לבן)
  • 2 כוסות חומוס קודם שהושרה במים
  • 2 כוסות אורז בוסמטי
  • 4 תפו״áי אדמה קלופים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • 1/2 כפית קימל
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מים (עד לכיסוי החומרים)

אם אתם מעוניינים בהכנה טבעונית, תוכלו להמיר את הבשר בקוביות טופו או להוסיף פטריות חומות. כמו כן, אפשר להוסיף ירקות כמו גזר או קישוא כדי לשדרג את המנה בריאותית.

שלבי ההכנה

והנה, שלב אחר שלב כיצד להכין את החמין המושלם. הדרך היא פשוטה, אך עם הרבה אהבה זה בהחלט אגדי!

  1. מחממים סיר גדול עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת צבע יפה על כל הצדדים.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות והקימל ומערבבים למשך כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את החומוס והאורז ומערבבים אותם היטב עם התערובת.
  5. מסדרים את תפו״áי האדמה מעל ויוסיפים מים עד שיכסו את החומרים.
  6. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  7. לאחר רתיחה, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות צלזיוס.
  8. מבשלים למשך 10-12 שעות עד שהחמין נמס בפה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה את המתכון המושלם לחצ'פורי גרוזיני

ואיזה ריח משגע יורד מהתנור! כל פעם אני מתמלא ברגשות כשאני פותח את דלת התנור ורואה את החמין מבעבע בתוכו. החמין הזה יוצר קשרים ביננו, וכשהוא מוכן, תמיד ישודרה בו תחושת חגיגה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כל אחד יכול להוסיף את הנגיעה האישית שלו לחמין. בשנים האחרונות, יש ששדרגו את החמין המסורתי עם תוספות של פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים, שמוסיפים טעם מתוק ונפלא. אפשר גם להוסיף פטריות מיובשות שינסו להניע את כל הטעמים בצורה גבוהות כמו כוכבים. נסו גם לשים מעט שורש תמרינדי, שיביא לרעננות.

שאלות ותשובות

איך אני יודע מתי החמין מוכן?
כשהאורז רך והבשר מתפרק, זה סמן ברור שהחמין מוכן! השאיפה היא שהכל יימס בפה.

למה צריך לבשל את החמין כל כך הרבה שעות?
אתם רוצים שהטעמים יתמזגו בצורה מושלמת, וכדי שזה יקרה, בישול ארוך הוא המפתח. חמין הוא מאכל שאוהב לעשות את הדרך שלו, בשקט ובסבלנות.

האם אפשר לבשל חמין בסיר לחץ?
לבטח! זה יחסוך לכם זמן בישול, אך אני ממליץ להתחיל עם בישול ארוך כדי להבין את הטעמים והטקסטורות לפני שתעבור לדברים זריזים.

כמה זמן מחזיקים החמין במקרר?
חמין יישאר טעים במקרר בין שלושה לארבעה ימים. לפני ההגשה, חימום בתנור או בסיר על הכיריים יחזירו לו את כל הטעמים.

איך אפשר להגיש את החמין?
אתם יכולים להגיש אותו עם חלה מתוקה אפויה, או בכל צלחת יפה. כדאי לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה על מנת להעניק צבע.

האם אפשר לשים תיבול נוסף?
בהחלט! השתמשו ברוטב חריף אם אתם אוהבים טעמים עזים. פלפל חריף אף הוא תוספת נהדרת.

מה אני יכול לעשות אם שכחתי להשרות את החומוס?
לא לדאוג! פשוט יש לבשל את החומוס עם החמין עד שהוא מתרכך. זה עשוי לקחת יותר זמן, אך עדיין יהיה מדהים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה בחושה 10 דקות שתכבוש את כולם

האם אפשר להכין חמין ביום שישי?
בוודאי! החמין נהדר כשמבשלים אותו לילה שלם. הכינו אותו מראש לפני יום שישי, ואז תנו לתנור לעשות את העבודה.

טעים מדי, מה לעשות?
אם החמין שלכם עלה על הציפיות, פשוט תבקשו ממני מתכון נוסף. אשתף אתכם בעוד כמה טיפים.

מה לעשות אם החמין יוצא יבש?
אם החמין יצא יבש, להוסיף מים בזמן החימום ובשל בישול קצר להחזרת הלחות. אף פעם אל תהססו להוסיף טעמים.

בסוף, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות! בואו נעשה את החמין הזה אגדי יחד, שתפו עם כל החברים והמשפחה, כי מתודה בישול כזו מקיימת קשרים אמיתיים!

Scroll to Top