על כמה מעלות שמים ג'חנון בתנור להצלחה מושלמת?

על כמה מעלות שמים ג'חנון בתנור

האם אי פעם ניסיתם להכין ג'חנון בבית? מדובר במאפה תימני מסורתי שמתמחה בנימוחות ובטעם משגע. ג'חנון הוא לא סתם לחם – הוא מביא איתו זכרונות משפחתיים, חוויות מהמטבח של סבתא, ומהטעמים הנפלאים שגדלנו עליהם. אולי אתם תוהים על איזה ניסוי גאוני או מתכון סודי סבתא שמרה בסוד. יש לכך סיבה: ג'חנון הוא מנה שצורכת זמן, מתאימה לארוחת בוקר או ערב, וסוד קסמה טמון בהכנה נכונה. אז בואו נצלול לתוך המתכון המדהים הזה ונגלה את סודות הכנת הג'חנון המושלם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • בישול: 10 שעות (לילה שלם, זו החוויה)
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הג'חנון המושלם, צריכים להיות לנו המרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג קמח חיטה
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן (מומלץ שמן זית)
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כוס שמן לבישול
  • לבחירה: ביצים קשות (כדי למלא את הג'חנון, אם רוצים)

מרכיבים חלופיים: אם אתם צמחוניים, אפשר לשים במלית כמו שעועית מרה או אפילו גבינת פטה. אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים.

שלבי ההכנה

ועכשיו, ברשותכם, נדלג לעובדות המוכחות והמרגשות של הכנת הג'חנון שלי!

  1. שמים בקערה גדולה את הקמח, מלח, סוכר ושמן ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים הפושרים ומעסים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהבצק חלק ונעים.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של 30 דקות.
  4. בינתיים, מחממים מחבת עם שמן על חום נעים.
  5. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומרדדים כל כדור על משטח מקומח בתבנית דקה.
  6. מניחים מעט שמן על כל בצק מרודד, מקפלים לאורכו ולרוחבו, ואז מקפלים שוב לצורת רולדה.
  7. מניחים את הרולדות בתבנית פלאן עם שמן, זה הזמן להוסיף ביצים קשות אם אתם רוצים.
  8. מחממים את התנור ל-120 מעלות צלזיוס.
  9. אופים במשך 10 שעות – כן, כן! זה מה שגורם לג'חנון להיות כזה אגדי.
  10. כשהג'חנון מוכן, מגישים עם רסק עגבניות חריף או שמן זית והשולחן מפוצץ בריחות מדהימים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  דייסת קוואקר לתינוק בן 7 חודשים בקלות ובטעימה

מה שנותר לכם לעשות זה לשבת לשולחן, ליהנות מהיחד עם המשפחה או החברים, ולהתענג על טעמים שאת לא תשכחו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להפתיע, אפשר להוסיף גזר קלוי או עור כתף בתיבול מדהים של כמון ופפריקה. רוצים לשדרג את הג'חנון לדרגת על? הוסיפו עגבניות מיובשות או זיתים שחורים לתוך הבצק עצמו או כסוג מלית.

שאלות ותשובות

מה הסוד של ג'חנון נימוח?
כדי להשיג את הנימוחות הזאת, חשוב לאפות על טמפרטורה נמוכה לאורך זמן. השהייה הארוכה בתנור היא זו שנותנת לג'חנון את הטעם המעלף.

אפשר להקפיא ג'חנון שנשאר?
בהחלט! ניתן לקפוא את הג'חנון אחרי הבישול. כשאתם רוצים לאכול אותו, פשוט חימום בתנור והשבוע מתחיל בטעם מדהים.

מה הטעם שאפשר לשלב עם הג'חנון?
הרבה אוהבים להתלוות את הג'חנון עם רסק עגבניות חריף, אבל אפשר גם לשים טחינה מעל – זה באמת מושלם!

האם אפשר להכין ג'חנון בפסח?
על פי המסורת, ג'חנון לא מכיל מצה או קמח מצה, אבל ישנם גרסאות מיוחדות שמגיעות עם קמח מצה.

מה המקור של הג'חנון?
הג'חנון הוא מאפה תימני מסורתי, במקור מיהודים תימנים שהיגרו לישראל. הוא התפתח ופופולרי בכל רחבי הארץ.

איך ניתן לדעת אם הג'חנון מוכן?
כאשר החלק העליון של הג'חנון זהוב ופריך – זה סימן מובהק. הכניסו קיסם למרכז ואם הוא יוצא יבש, תוכלו להרגיש גאווה במשפחה!

האם ג'חנון מתאים לארוחות דלות פחמימות?
לרוב הוא לא, אבל יש גרסאות שיכולות להכיל קמח דל פחמימות. חשוב לבדוק מתכונים מיוחדים.

כמה זמן אפשר לאחסן ג'חנון?
במקרר, הוא יכול להחזיק מעמד מספר ימים. אם אתם רוצים, תוכלו להקפיא אותו ולטפח בפעם הבאה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול מדהימים לפסח

מה חשוב לזכור כשמעבים בצק ג'חנון?
לא להוסיף יותר מדי קמח, עבודה עם בצק היא כמו ריקוד – צריך למצוא את הקצב הנכון!

מאיפה אפשר לקבל השראה למילוי ג'חנון?
מילויים שונים נושאים בעיקר השראה מאוכל תימני, כמו חריף, טחינה, תבלינים נוספים או ירקות קלויים – כל מה שתבחרו ישנה את הטעמים!

אה, והכי חשוב, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל מי שאתם מכירים! אין כמו ג'חנון שמחמא את הלב! שיהיה בתיאבון!

Scroll to Top