פטריות ממולאות גבינה ברוטב שמנת כמו שלא הכנתם ποτέ!

פטריות ממולאות גבינה ברוטב שמנת – מתכון משגע ופריך!

פתאום מתגנב אלינו רעב, כזה שאי אפשר להתעלם ממנו. הלב מתחיל לפעום, המחשבה הראשונה היא בדרך כלל על פחמימות או מתוקים, אך מה אם הייתי אומר לכם שיש לנו מתכון מהמם שיכניס אלחוט את הפיות שלכם? פטריות ממולאות גבינה ברוטב שמנת – זה לא רק אוכל, זה חוויה שלמה! כל ביס הוא כמו מסיבת טעמים שהולכת להותיר לכם טעם של עוד. אתם לא תבקשו רק עוד ביס – אתם תשתוקקו לעוד אחד ועוד אחד! אז בואו נצלול לתוך המתכון המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות מגניבות!

הרכיבים הדרושים

מאחורי ההצלחה של המתכון הזה עומדים כמה רכיבים שמצטרפים למסיבת פונקציה עסיסית ומשגעת. הגיע הזמן להכיר אותם!

  • 16 פטריות פורצ'יני או פטריות שמפיניון בינוניות (הכי טעים שיש)
  • 200 גרם גבינת שמנת (משגע!)
  • 100 גרם גבינת פטה (ישדרג את המנה!)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (המרקם נימוח ומושלם)
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות (מוסיפות טעם מדהים)
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • צנוניות קצוצות לקישוט (להוסיף צבע ועניין)

אפשרויות חלופיות לרכיבים

יש הרבה אפשרויות לשדרוג ולאלו מכם שמחפשים טעמים חדשים או שיש להם אילוצים תזונתיים. גבינות הן מאד אישיות, ובמקום גבינת פטה אפשר להשתמש בגבינת טופו לגרסה טבעונית. כמו כן, אפשר להפסיק את השמנת המתוקה ולהשתמש בשמנת צמחית, שעדיין עושה עבודה מצוינת. אם אתם לא סובלים פטריות, נסו לשים את אותו המילוי בקישואים חצויים – זה יוצא לא פחות מעלף!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן לגלות את הסוד להכנת המנה המדהימה הזו. להלן השיטות שאני ממליץ עליהן, כפי שעשינו בהצלחה אצלי בבית!

  1. חממים את שמן הזית והחמאה במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מניחים את הפטריות במרכז המחבת ונותנים להן להזהיב 3-4 דקות מכל צד.
  3. מוציאים את הפטריות מהמחבת ומניחים בצד כדי שיתקררו.
  4. מוסיפים למחבת את השום הקצוץ ומערבבים למשך כדקה עד שזוופ הסמארט טעים.
  5. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת השמנת, גבינת הפטה וגבינת המוצרלה עם מלח ופלפל עד שהתערובת אחידה.
  6. ממלאים כל פטרייה בתערובת גבינה שאנו הכנו.
  7. מחזירים את הפטריות הממולאות למחבת ומבשלים על חום נמוך למשך 10 דקות נוספות.
  8. מוסיפים את השמנת המתוקה למחבת ומערבבים היטב.
  9. נותנים לתערובת להתבשל יחד עוד 5-7 דקות כדי להבטיח שהתערובות מתמזגות היטב.
  10. מגישים חם על צלחת ומקשטים עם צנוניות קצוצות.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כמתכון שניתן לשדרגו בקלות לרמות פיצוץ, ישנם כמה רעיונות שהיו עושים את כל ההבדל. אפשר להוסיף לתערובת גבינות טחון של בזיליקום או אורגנו – זה יוסיף חריצה שבטח תשמח את אפי המיומנים שלכם. תוכלו להפתיע עם שמרי מדריך של טחינה שהופכים את הטעם למעלף! אם ברצונכם גרסה בריאה יותר- הוסיפו קוביות ירקות קלויים לצד המנה.

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר להשאיר את הפטריות רכות ולא סמרטוטיות?
עדיף לא לבשל את הפטריות על חום גבוה מדי ובעיקר לשמור על זמן הכנה ראוי – זה בדיוק מה שהן זקוקות.

האם אפשר להכין את המנה גם יום לפני ההגשה?
בהחלט! ניתן להכין את המילוי, למלא את הפטריות ולשמור במקרר. ביום ההגשה – רק לחמם ולהשתמש ברוטב!

אילו גבינות אפשר להוסיף למילוי?
אפשר בהחלט לשלב גבינות חריפות או גבינות פריזאיות אחרו שמועדפות עליכם, זה משדרג את הטעם!

מה עושים עם שאריות של המילוי?
אני ממליץ על טוסט עם המילוי המדהים – זה טעים ומכין פתרון לבוקר הבא!

האם המנה טובה גם קרה?
בישיבה בפיקניק, היא תהיה מצוינת! המגע טעים ומהשלב שתהיה קרה, היא תיתן חוויה מרעננת.

האם יש היסטוריה מאחורי המנה?
פטריות ממולאות גבינה הן מנת מסורת אירופאית שהייתה מאוד משגעת במיוחד במסעדות באיטליה וצרפת.

איך ניתן להחמיץ את המנה?
לא מומלץ להחמיץ, משום שהמלח והשמנת יאריכו את חיי המוצר.

מה עושים אם לא אוהבים את השום?
אפשר בהחלט להפסיק אותו לגמרי ומומלץ לשים קצת זילופי שמן שומשום להעדפתכם!

האם ניתן להכין את המנה בטבעונית?
כן, פשוט החליפו את הגבינות בצירי טופו או גבינת קשיו ונקבל מתכון טבעוני במשגע!

האם אפשר להוסיף תבלינים גלניים?
כמובן! קוקו או קימל יכולים להכניס רובד טעים בפנים.

לא משנה עד כמה תצליחו, לא תפסיקו להאכיל את עצמכם במנה המופלאה הזו! אני מבקש מכם לשתף את המתכון הזה עם החברים – הם יודהו לכם על זה. בתיאבון!