פטריות ממולאות גבינה פירורי לחם שלא תוכל לעמוד בפניהם

פטריות ממולאות גבינה פירורי לחם – חגיגה של טעמים!

נראה שיש דבר אחד שכולנו מסכימים עליו – אין כמו פטריות בתפריט שלנו. הן מוסיפות לאוכל שלנו טעמים עשירים, והן הדרך המושלמת לגרום לכל מנה להיראות מדהימה. אבל כשמדובר על פטריות ממולאות גבינה פירורי לחם, אנחנו בהחלט במגרש של המושלם. זהו מתכון ייחודי, שמגע בגבינה המומסת והשחומה במעטה פירורי לחם זהוב יוצר חוויה שלא משאירה אף אחד אדיש. ולא רק ברור שזו חווית טעמים – זו גם חוויה של ניחוחות מופלאים שממלאים את הבית.

אז בואו ניקח את הפטריות הפשוטות האלה ונהפוך אותן למאכל אגדי, שמשגע את החיך והלבבות של כל מי שטועם. נלמד איך להכין פטריות ממולאות גבינה פירורי לחם, ונטבול את עצמנו באווירה כפרית בכל ביס.

זמן הכנת המתכון ורמות קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לאורך השנים, הפטריות דיווחו על שדרוגים שונים, אך הבסיס של הגבינה ופירורי הלחם תמיד שומר על פופולריות. כך, אתם זקוקים למספר רכיבים פשוטים כדי להכין את המנה הזו:

  • 12 פטריות פורצ'יני או פטריות שמפיניון גדולות
  • 200 גרם גבינת שמנת נימוחה
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1 ביצה (כדי להבטיח את האחיזה)
  • 50 גרם פרורי לחם (אפשר ביתיים)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לא חובה)

אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הגבינות בגבינת שקדים או טופו ותחליף את הביצה במעט רסק תפוחים.

שלבי ההכנה

בשלב זה, אתם מתקרבים למטבח בעצבנות חיובית. תודו שהשילוב של הפטריות הממולאות והתיבול בגלל פשוט משגע.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לא תאמינו איך להכין מתכונים לשרימפס מושלמים
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מנקים את הפטריות בעדינות עם מגבת לחה כדי להסיר לכלוך.
  3. מוציאים את הרגליים מהפטריות ומניחים אותן בצד.
  4. בקערה, מערבבים את גבינת השמנת, גבינת הפטה, ביצה, מלח ופלפל.
  5. קוצצים את רגלי הפטריות ומוסיפים לתערובת הגבינות.
  6. ממלאים את הפטריות בתערובת הגבינות עד שיתמלאו כהלכה.
  7. מפזרים מעל כל פטריה פרורי לחם כדי לתת טקסטורה פריכה.
  8. מעבירים לתבנית עם מעט שמן זית בתוכה.
  9. אופים במשך 20-25 דקות עד שהפטריות רכות ופרורי הלחם זהובים.
  10. מקדישים את הזמן הזה לספוג את הניחוחות במטבח! זה הזמן לשמוח על קיומו של אוכל כל כך טעים.
  11. מוציאים מהתנור ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש המון דרכים להוסיף טוויסט למתכון הזה. למשל:

  • הוספת בצל קצוץ לתערובת הגבינות יכולה להוסיף טעמים חדשים.
  • במקום גבינת הפטה, אפשר לשים גבינת מוצרלה, שהיא פשוט נימוחה ומעלפת.
  • ניתן גם להוסיף קצת שום קצוץ לתערובת לפאנץ' נוסף.

אני ממליץ גם ללוות את המנה עם רוטב צ'אטני או טחינה – זהו שידוך לא רע.

שאלות ותשובות

מה ניתן להגיש כליווי לפטריות הממולאות?\
ניתן להגיש פטריות עם סלט מרענן או תוספת של תפוחי אדמה בתנור. אפשר גם ללוות עם גבינות נוספות או רוטבים קלילים.\
איך שומרים על טריות הפטריות?\
לשמירה על טריות הפטריות יש להשאיר אותן במקרר בתוך שקית נייר ולא פלסטיק כדי לאפשר להם לנשום.\
למה כדאי להשתמש בגבינת שמנת?\
גבינת שמנת מייקרת את הטעם ומעניקה למילוי טקסטורה קרמית ועשירה.\
האם אפשר להקפיא פטריות ממולאות?\
אכן אפשר, אך מומלץ להקפיא לפני האפייה. אחריהן סביר להניח שהמרקם לא יהיה כמו בהתחלה.\
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם פטריות ממולאות שהוקפאו?\
כדאי לחמם בתנור על טמפרטורה נמוכה, כך ההקפאה נשמרת בצורה טובה יותר.\
האם יש אפשרות למלא את הפטריות בדברים נוספים?\
בהחלט! אפשר למלא עם תערובות של בשר, ירקות או חלבון אחר – השמים הם הגבול.\
מתי כדאי להכין את המנה?\
זו מנה מושלמת לאירועים משפחתיים, חמישי בצהריים או סתם כדי לפנק את עצמכם!\
האם פטריות אלו מתאימות לילדים?\
בדרך כלל כן, ילדים אוהבים פטריות, ואם תוסיפו קשקשים ושיחות בהקשר למילוי, זה יכול להיות תענוג נהדר!\
מה ניתן לעשות עם התערובת המיותרת מהגבינות?\
אתם יכולים למלא את התערובת בשכבות בגבינות, לתבלו בירקות קצוצים ואפילו להפוך לממולא פייסטה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגות ללא גלוטן וללא סוכר שיגרמו לך להתמכר

מקווים שמדריך זה עזר לכם לגלות את הסוד להכנת פטריות ממולאות גבינה פירורי לחם! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף לחברים וברשתות החברתיות. תתפלאו כמה קל לשתף את החוויה הזו עם כולם!

Scroll to Top