פיצה ללא שמרים: מתכון מהיר וטעים בקלות

פיצה מדהימה ללא שמרים – ובסגנון אישי!

בואו נדבר על משהו שנוגע ללב של כולנו, משהו שאנחנו אוהבים בכל ליבנו. פיצה! איך אפשר לעמוד בפני ריח ה גבינה המותכת, הקראסט הפריך והכל במרכיבים פשוטים שיש לנו בבית? אז נכון, בדרך כלל פיצה עשויה עם שמרים, אבל מי אמר שצריך להיתקע על קונבנציות? אנחנו הולכים ללמוד להכין פיצה משגעת, אגדי, שהיא גם קלה לאפייה, וגם ללא שמרים, כך שכולם יכולים ליהנות ממנה, גם אלו עם המגבלות התזונתיות. זה מתכון שאפשר להכין יחד עם הילדים בסוף שבוע, או לפנק את עצמכם ערב של לילה מהנסיבות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נסתכל על החומרים המובילים של הפיצה הכי טעימה שיש. אתם תראו, זה פשוט מהיר ומקסים!

  • 2 כוסות קמח (אפשר קמח מלא או קמח ללא גלוטן)
  • 1.5 כוסות מים חמים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר (או ממתיק טבעי)
  • 150 גרם גבינת מוצרלה קצוצה
  • טופינגים: פפרוני, זיתים, פטריות, פפריקה – כל מה שבא לכם!
  • רוטב פיצה (אפשר לקנות או להכין בבית)

מרכיבים חלופיים

כפי שאמרנו, אפשר לשדרג את המתכון בהתאם לצרכים שלכם. אם אתם שומרים על תזונה בריאה וברמלה, אתם יכולים להחליף את הקמח בקמח סויה או קמח כוסמין. עבור גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בגבינת טופו ושילבו את התיבול עם פפריקה מתוקה לריבה נוספת. ובכן, גם את הרוטב אפשר להכין מקטניות מעושנות ולשדרגו!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן לחקור את השלבים הפשוטים והמהירים להכנה של הפיצה העלופת הזו!

  1. בקראו פנימית, מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את השמן וזורים פנימה את המים החמים.
  3. מעבדים את הבצק עד שהוא אחיד ואוורירי.
  4. מניחים לבצק לנוח במשך 10 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגובה רצוי.
  7. מצפים את הבצק ברוטב פיצה.
  8. מניחים גבינת מוצרלה וטופינגים שאוהבים.
  9. אופים על תבנית משתלטת במשך 15-20 דקות עד שהגבינה נמסה והקראסט זהב ושחום.
  10. מוציאים מהתנור, חותכים לנתחים ומגניבים!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות שלא תוכל לפספס

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמו שהסברנו, אתם יכולים להרגיש חופשיים לשדרג את ההרס והטעמים. רוצים להוסיף תיבול? נסו לתבל את הרוטב בכורכום, פפריקה חריפה או אפילו כמון. כיצד לגבי פיצה ירקות? הוסיפו בזיליקום, ברוקולי קצוץ, או כל ירק אחר שאתם אוהבים. ואל תשכחו את האגזים! הוסיפו ביצה שלמה באמצע ואפו. זה בהחלט עשוי להפתיע.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשים את הבצק במקרר? כמובן! אם לא תשתמשו בבצק מיד, אתם יכולים לשים אותו בקופסה אטומה במקרר ולחכות עד שש שעות.

מה כדאי להגיש לצד הפיצה? פרוסת חסה מרעננת, סלט ירקות או שתייה קלה – כל דבר שיתן לכם איזון מגניב לצלחת.

האם זה מתכון מתאים לילדים? בהחלט! הילדים יכולים לקחת חלק בהכנת הפיצה, לשים את התוספות האהובות עליהם, והם בהחלט יהנו מהמנה המהממת!

איך להחזיק את הפיצה טריה? אפשר לאחסן את הפיצה בתוך ניילון נצמד בקופסה אטומה. היא תחזיק באופן מצוין על מנת לרענן את הטעמים גם מחר.

האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א? בהחלט! קמח תפו”א יכול להפוך את הפיצה ליותר קלילה ומרעננת, אבל זה עשוי לשנות את העקביות.

מה לעשות אם הרוטב שומני? תנסו להוסיף לתערובת קצת שטח לימוני בכדי לתת לו תיקון.

אפשר לשים גבינת צהובה בנוסף לגבינת מוצרלה? בוודאי! תוספת של גבינת פרמזן או גבינת רוקפור יכולה ממש לשדרג את הטעם.

האם ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד? כן! אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולשמור במקרר.

האם יש מגבלות על עיצוב הפיצה? לא! תנו לדמיון שלכם להשתולל. הוסיפו פירות יבשים, אגוזים, או כל דבר שאתם אוהבים.

אז קדימה, למה אתם מחכים? בפעם הבאה שתסיירו לדרוך בצעד, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים וכל מי שאוהב פיצה. התענגו, שתפו ואפו את הלב שלכם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין זבן מרוקאי כמו מקצוענים בבית

Scroll to Top