פיצה מקמח מלא מתכון ב 10 דקות
סיפור הפיצה מתחיל באיטליה, אבל עכשיו הוא פוגש את כולנו כאן, במטבח שלנו. איזה מזל שיש לנו מתכון שמתעלה על כל הציפיות ומביא את החוויה האיטלקית המושלמת גם למי שהולך על הבריאות! פיצה מקמח מלא, צבעונית ומלאה בטעמים, כזו שתשדרג כל ערב בבית, רומנטי או משפחתי. היא מושלמת למפגש עם חברים, כל אחד מכין את מה שהוא אוהב, ללקק את האצבעות עם כל ביס! ואם זה לא מספיק, המתכון הזה לוקח רק 10 דקות, מדהים, נכון? אז בואו נכנס לעונג הזה!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 2-4 מנות (תלוי בגודל הפיצה)
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא למסע ההכנה, בואו נדבר על כל הרכיבים שאנחנו צריכים. המתכון מתבסס על קמח מלא, שהוא לא רק בריא אלא גם מוסיף טעם ואופי לפיצה שלנו. נתחיל עם:
- 250 גרם קמח מלא
- 150 מ"ל מים פושרים
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- רוטב עגב Tomatoes 100 גרם
- גבינת מוצרלה 100 גרם
- תוספות לפי בחירה: זיתים, פטריות, בצל, פלפלים, תימין, וכו'
מישהו שאל למה קמח מלא? מדובר באחד מהמרכיבים הבריאים ביותר שאפשר להשתמש בהם באפייה. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, כך שהוא מסייע לתהליך העיכול ומפחית את הסיכון למחלות כרוניות.
שלבי ההכנה
ואלה הם אותם שלבים פשוטים שיהפכו אתכם לשפים של פיצה מקמח מלא אשר משגעת את החיך:
- מכניסים לקערה את הקמח, השמרים היבשים, המלח והסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הפושרים והשמן זית. לושי את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהבצק חלק ואוורירי.
- מניחים את הבצק מכוסה במגבת ל-5 דקות להתפחה.
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליצירת בסיס פיצה בעובי הרצוי.
- מעבירים את הבצק לתבנית פיצה או לתבנית שטוחה.
- מרוחים על גבי הבצק רוטב עגב Tomatoes בשכבה אחידה.
- מניחים גבינת מוצרלה במרכז ומקשטים בתוספות לפי בחירה.
- אופים בתנור במשך כ-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והבצק זהוב.
- מוציאים מהתנור, נותנים לפיצה להתקרר לטיפה, ואז חותכים לחתיכות ומענגים. יאי!
פיצה זו מקבלת תאורה משגעת, ואף אחד לא יכול לעמוד בפניה כשאתם פותחים את התנור. עם כל הסטנדרטים הגבוהים, עדיין נותרו הזדמנויות לשדרוגים ולתוספות שמשתלבות בצורה מושלמת.
שדרוגים אפשריים
החיים הם צבעוניים, כך גם הפיצה שלנו. אפשר לשדרג את המנה הזו בכמה דרכים יצירתיות:
- לנסות גבינות שונות כמו רוקפור או פקורינו שייתנו טעם חזק יותר.
- להשקות בשמן זית עם שום ועלי בזיליקום לקבלת מתיקות ועושר טעמים.
- להכין בצק עם עשבי תיבול כמו אורגנו או פטרוזיליה שהופכים את הבצק למורכב ומעניין.
- להחליף חלק מהקמח בחצי קמח תפו”ח לאווירוף נוסף.
- לנסות תוספות נוספות כמו נבטים, קישואים קלויים או אפילו פרוסות פיקניק נעים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפיצה בקמח רגיל במקום קמח מלא? כן! קמח חצי לבן או רגיל יתן תוצאה טובה, אך הפיצה תהיה פחות בריאה.
מה עלי לעשות אם אין לי שמרים? אפשר להשתמש באבקת סודה לשתייה או קמח תפו”ח, זה יוסיף תוצאה מעניינת.
האם הפיצה יכולה להיות טבעונית? בהחלט! ניתן להשתמש בגבינת סויה או גבינה טבעונית אחרת ולקשט עם תוספות ירקות.
למה כדאי לאפות בתנור חם? חום גבוה מאפשר לבצק להתקרש ולקבל מרקם פריך כך שהמנה תהיה מושלמת.
כמה זמן הפיצה שומרת במקרר? הפיצה טובה למשך 2-3 ימים במקרר, אך אני ממליץ לאכול אותה באותו יום כדי ליהנות מהטריות שלה.
האם אפשר freeze את הפיצה? בהחלט! אפשר להקפיא לפני האפייה בסביבה אטומה.
האם יש לי להכין את הבצק יום מראש? לא הכרחי, אבל אפשר! זה יעניק טעמים עשירים יותר.
האם ניתן להשתמש שרוול במקום רוטב עגב Tomatoes? כן, רטבי פיצה שונים יכולים להוסיף טונים מגוונים.
מה ניתן להוסיף לשיפור הטעם? תיבול כמו זעתר, פפריקה או אפילו פריזר תורם רבות לטעם הסופי!
אז קדימה, חותכים, מתבלים, ואוכלים! אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם כולם. הבחירה המושלמת לכל ארוחה! תהנו!