"`html
פיצה עם קמח תופח: המתכון המושלם שכולם ידברו עליו!
אין כמו רעיון של להכין פיצה בבית, במיוחד כשמדובר בפיצה עם קמח תופח. זו לא סתם פיצה, אלא הפיצה שמלכתחילה אפשר להכין במהירות ובקלות מדהימה. תארו לעצמכם את כל הארומות העשירות של הבצק הטרי, השוקלת בצבעים נעים של רוטב עגבניות, גבינות מותכות שנמסות בפה, ותוספות משגעות שמרשימות כל אחד… אז רגע, אם אתם מתכוונים להחזיק את התיאבון שלכם, תמשיכו לקרוא! זו לא פיצה רגילה; זו פיצה שהוקמה ממקום של יצירתיות ואהבה לאוכל.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן במנוחה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מניח: ל-4 מנות
מרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפיצה המדהימה הזו עם קמח תופח, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 500 גרם קמח תופח
- 300 מ"ל מים פושרים
- 70 מ"ל שמן זית
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 200 גרם רוטב פיצה (או רוטב עגבניות) שלכם
- 300 גרם גבינת موزרלה מגורדת
- תוספות לבחירתכם (כמו פפרוני, זיתים, פלפלים, פטריות וכדומה)
בתור שדרוגים אפשריים, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן או קמח מלא, ולהפוך את הפיצה לעוד יותר בריאה. אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את גבינת המוזרלה בגבינת צהובה על בסיס אגוזים.
שלבי ההכנה
וכעת, נתחיל להכין את מושלמת שלנו. אחרי שתראו כמה פשוט זה, אתם תבקשו להכין פיצה כל שבוע!
- בעזרת קערה גדולה, נניח קמח תופח, מלח וסוכר.
- בקערה נפרדת, נשלב את השמרים עם המים הפושרים ונניח להם לשבת כעשר דקות.
- נוסיף את השמרים המומסים לשמני זית ונערבב.
- נשפוך את התערובת לתוך הקמח ונלוש עד שנקבל בצק אחיד.
- נעטוף את הבצק בניילון ונניח לו לתפוס במגבת חמה ולשבת כ-30 דקות.
- לאחר שהבצק תפח, נמרח מעט קמח על שולחן העבודה ונגRolling את הבצק לעובי הרצוי.
- נניח את הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נמרח את רוטב הפיצה על הבצק באופן שווה.
- נפזר אתגבינת המוזרלה המגורדת על הרוטב.
- נוסיף את התוספות שלנו ונסיים בשכבת גבינה נוספת (כי למה לא?).
- נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ואופים את הפיצה ל-15-20 דקות או עד שהיא מזהיבה ומשגעת.
- נוציא מהתנור ונחכה קצת כדי שהגבינה תתייצב, ואז חותכים ומגישים.
הפיצה הזו לא רק נראית אגדה; היא גם מושלמת באיכות ובטעם. אני ממש מבטיח לכם שהיא תעלוז ולא תשאיר שאריות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרגע הגעתם לחלק האהוב עלי – התוספות! יש כל כך הרבה אפשרויות! אם אתם אוהבים לפנק את עצמכם, תוספות כמו צנוברים קלויים או פסטו יוסיפו טוויסט חדש ומעלף.
תוספות לניסוי יכולות להיות:
- בצל קרמל, שנותן טעם מתוק ומיוחד.
- דרכים לשילוב רטבים – תחשבו על איך לסחוט רוטב צ'ימיצ'ורי מעל.
- או קוביות עגבניות טריות ומרעננות שיביאו חיים לפיצה שלכם.
- אם אתם רוצים לגוון, למה לא לנסות פיצה עם טחינה בתור בסיס?
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח תופח?
אפשר, אבל תצטרכו להוסיף שמרים וחומרים תוספים כדי לקבל את האפקט הרצוי. קמח תופח מצריך פחות התעסקות!
מה עושים אם אין לי רוטב פיצה?
לא נורא! אפשר לשלב רוטב עגבניות פשוט עם תיבול כמו אורגנו, בזיליקום ושום, וזה יהיה מדהים.
האם אפשר להכין פיצה ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן. תהליך ההכנה דומה מאוד.
כמה זמן הפיצה מחזיקה במקרר?
אם תשאר לכם הפיצה (וגם אם לא), היא תישאר טעימה במקרר עד 3 ימים. חימום מחדש ישמור על כל הטעמים.
האם אפשר להכין קפיצה מראש?
כן! אפשר להכין את הבצק מראש ולהשאיר אותו במקרר למשך חצי יום. זה יכול לתרום לפיתוח טעמים חדשים.
מה ההמלצה הגובה ביותר לתוספות?
כל אחד יש לו את העדפותיו, אבל אני ממליץ על פפרוני, זיתים שחורים, ופרוסות פטריות, טעמים אלה מתקשרים נפלא יחד.
האם אפשר לחמם מחדש את הפיצה?
כמובן! חימום בתנור או טוסטר עושה פלאים בפיצה. תוכלו גם להשתמש במחבת עם מכסה כדי לשמור על קריספיות הבצק.
האם יש הבדל אם אשתמש בשמרים יבשים או טריים?
בשמרים טריים תצטרכו כמות כפולה, הם גם ממלאים את הפיצה בטעמים מדהימים.
מה יקרה אם לא אתן לבצק לתפוס?
זה יגרום לפיצה להיות פחות אוורירית. אז כדאי להקדיש לה קצת זמן – היא אסור לשכוח! מזג האוויר משפיע גם על הבצק.
איזה גבינה מומלצת לחובבי גבינת עשירה?
גוּבֶּינת פרמזן ומוצרלה הם השילוב המושלם לגרסה עשירה של פיצה.
לאחר שסיפרנו לכם על כל הקסם הזה, מומלץ מאוד לשתף את המתכון הזה עם עוד אנשים ברשתות החברתיות! כולם צריכים להרגיש את החוויה הזו של פיצה עם קמח תופח!
"`