פלאפל ללא גלוטן שיהפוך את הארוחה שלך לטעימה



פלאפל ללא גלוטן


פלאפל מדהים ללא גלוטן שיביא את הים אל הסלון שלכם

עולם הקולינריה מלא במעדנים ובמזון רחוב שגורם לכולנו להרגיש טוב. אחד מהמזונות הכי מוכרים והכי אהובים הוא הפלאפל.
אך מה קורה אם אנחנו חייבים או רוצים להימנע מהגלוטן? הכנו לכם מתכון פלאפל מיוחד, משגע, בלי הקמח המסורתי שכולם מכירים.
זהו מתכון שיתפוס אתכם ויגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות! בסופו של דבר, פלאפל לא חייב לכלול גלוטן כדי להיות הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מכין כ-4 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגישה: כ-4 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת נעבור למצרכים שדרושים כדי להכין את הפלאפל המדהים הזה. דעו כי ניתן לשחק עם המרכיבים,
ולהתאים אותם לפי הטעמים האישיים שלכם. שיהיה טעים!

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות כמון טחון
  • 2 כפות קימל טחון
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • ½ כפית שטוחה של פלפל שחור טחון
  • ½ כוס קמח שקדים או קמח תפו”ח (כדי להימנע מגלוטן)
  • שמן לטיגון (שמן זית או שמן קנולה)

עכשיו, אם אתם בעניין של פלפל פיקנטי, אפשר להוסיף מעט שטח חריף או צ'ילי קצוץ קטן.
זה בהחלט ייתן לפלאפל שלכם טאץ' מיוחד ואגדי!

שלבי ההכנה

עכשיו כשכבר יש לנו את כל המצרכים המדהימים, בואו נעבור לשלב ההכנה. זהו המתכון שהחבר'ה לא ישכחו!

  1. ראשית, כדאי לכם להניח את גרגרי החומוס המבושלים בקערה גבוהה.
  2. לאחר מכן, הוסיפו את הבצל, השום, הקצוצים, ופטרוזיליה.
  3. תנו למזון לשלב בצורה מפוארת על ידי חימום הטבלאות.
  4. במסגרת כזו, הוסיפו את הכמון, הקימל, המלח והפלפל.
  5. בשלב הבא, הניחו חצי כוס קמח שקדים או תפו"ח כדי לאפשר לפלאפל להידבק ולהשאיר אותו אגדי.
  6. ערבבו את הכל היטב בעזרת מעבד מזון, עד שהתערובת אחידה ונעימה.
  7. ועכשיו, הגיע הזמן לגלגל כדורים קטנים. גודלו כאת שני ס"מ, וזה הגודל המושלם!
  8. טרם הטיגון, הניחו את כדורי הפלאפל על תבנית מרופדת בנייר סופג.
  9. חממים שמן בסיר עמוק לחום 180 מעלות, וטיגון כל כדור פלאפל עד להזהבה מושלמת.
  10. לאחר הטיגון, הניחו את הפלאפל על נייר סופג לזרוק את השמן העודף.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט גזר מתוק עם צימוקים שיעשה לכם חשק!

ואם כבר מדברים על פלאפל, אתם לא חייבים להסתפק בצורת ההגשה הקלאסית.
הפלאפל שלכם יכול להיות מרענן כשאתם מוסיפים אותו לסלט ירקות ארוגני. זה פיקנטי, עז טעמים ומשגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

במקרה והפלאפל הוא לא מספיק טוב עבורכם, אתם בהחלט יכולים לשדרגו! נוסיף קצת יצירתיות ונשנה את המנה כך שהיא תהיה לא רק מצה, אלא גם מתוקה!

  • צ'אטני עם יוגורט רוטב תאמד אותי מדהים, וטעם מרענן.
  • הכנת סלט עגבניות חריף להגיש עליו תהיה פשוט מעלפת.
  • והנה רעיון: הכנת מפל של טחינה ממכרת!
  • כדורי פלאפל פיקנטיים עם שום קונפי, וייווצר סינרגיה משגעת בטעמים.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הפלאפל מוכן? מה צריך לחפש?

הפלאפל שלכם יהיה מוכן כאשר הוא יקבל צבע זהוב ונעים. הקפיצו מספר כדורים לתוך השמן, ואם הם צפים, ככה זה אומר שהגיע הזמן להוציא אותם.

מה עוד ניתן להוסיף לתערובת?

כדי להפוך את הפלאפל לאישי שלכם, אתם יכולים להוסיף תבלינים קראנצ'יים כמו טימין, אורגנו או אפילו קצת תרד קצוץ!

האם אפשר מראש להכין פלאפל?

בוודאי! אתם יכולים להכין את הכדורים מראש, להקפיא אותם ולהוציא כשצריך. זה מעשה כל כך טוב!

מה ניתן להגיש בצד?

חשבנו על גזר קלוי או חצילים קלויים בצד למנה שלכם. הם פשוט מעלפים!

למה לא ניתן להכין פלאפל עם קמח חיטה?

אם אתם בוחרים להימנע מגלוטן, אז אין מה לשקול! קמח תפו"ח בדרך כלל מראה תוצאות טובות!

איך מתבלים את הטחינה?

או! שם מתחילה המנגינה! אתם יכולים להוסיף שום, לימון, מעט כמון, מלח וגם טחינה אחרת. הכי טעים שיש!

כמה פלאפל ניתן לאכול ביום?

שאלה מצוינת! זה תלוי אם יש לכם מסיבת פלאפל או לא. אבל אל תשכחו גם לשמור על איזון!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מוחיטו מרכיבים: המתכון שישנה לכם את הקיץ!

מהו הטריק להפוך את הפלאפל לנימוח?

ותן לו האפשרות לנוח כ-10 דקות על השולחן לפני הטיגון. זה מביא עמו טעמים משוגעים!

האם ניתן לטגן במעט שמן בתנור?

בוודאי! זה רעיון קלאסי! טיגון בתנור הוא דבר אפשרי לגמרי, פשוט וקל!

איך לשמור על רעננות הפלאפל?

נשאיר את כדורי הפלאפל בשקית אטומה במקרר, וכך הם יישארו רעננים במשך מספר ימים.

אז אתם יודעים, מתכון זה הוא הדרך להגיע לפלאפל מסורתי אך שונה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות!


Scroll to Top