פנקו את עצמכם במתכון קובה מקמח מצה במרק אדום

מתכון קובה מקמח מצה בתוך מרק אדום

נחיתה בעולם הקובות היא כמו לחוות חוויה קולינרית קסומה, שבה כל ביס מחזיר אותנו לעבר, למטבחים של סבתות שעמדו שעות על גבי שעות במטבח, רק כדי לעטוף אותנו בחום ובאהבה שלא ניתן להכחיש. דמיינו לעצמכם את התבשיל הזה: קובות ממולאות עם בשר עשיר, הכל שט יחד בתוך מרק אדום שמזכיר את צבעי השמש. הוא מדהים, ממכר ומשגע – ולמעשה, זו כבר לא סוד שהמרק הזה יכול להפוך כל ערב רגיל לאגדה קולינרית! אז קחו רגע, נשמו עמוק, כי ברגע שתתחילו להכין את הקובה הזה, תרגישו כמו שפים בתוכנית בישול ריאליטי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן להציג את המרכיבים. מדובר בקומפוזיציה של טעמים, שממש נמסים בפה ומביאים אתכם לרמות חדשות של טעם. המנה הזו מצריכה מעט השקעה, אך אתם תגלו שכשהיא מוכנה, מתבררת לכם האמת – זה הכי טעים שיש!

  • 2 כוסות קמח מצה
  • כוס מים פושרים
  • 300 גרם בשר טחון (יכול להיות בשר בקר, עוף או טלה)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מלח לפי הטבעי
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • לימון (לצורך הגשה)

ועכשיו, אם תרצו לגוון את המתכון, אפשר לשקול להכין גרסה טבעונית על בסיס טופו קצוץ או פטריות – תוכלו אפילו לקנות מוצרי קובה מוכנים טבעוניים בחנויות. הכל תלוי ברוח השף שלכם!

שלבי ההכנה

כאן אנחנו מגיעים לחלק המרגש – השפעות של טעמים שנרקמים יחד במרק ריחני ומסביר פנים. אז בואו נתחיל!

  1. נתחיל בהכנת הבצק: בקערה גדולה, נשתף את קמח המצה עם המים הפושרים ונערבב היטב.
  2. נשאיר את הבצק לנוח כ-15 דקות.
  3. בינתיים, נניח על חום בינוני סיר גדול, נוסיף שמן זית ונטגן את הבצל עד שהוא רך ושקוף.
  4. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן אותו עד שהוא מתייבש לחלוטין.
  5. נוסיף את השום הקצוץ, פטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל, ונערבב עד שהתבלינים ספוגים בבשר.
  6. נעביר את תערובת הבשר לקערה אחרת וניתן לה להתקרר.
  7. כשהבצק מוכן, נמרח שמן על הידיים וניצור עיגולים קטנים מהבצק.
  8. נמלא כל עיגול בתערובת הבשר ונסגור אותם כמו שקיק.
  9. נשוב לסיר עם הבצל ונוסיף את העגבניות המרוסקות, מים, פפריקה, מלח ופלפל. נביא לרתיחה.
  10. כשהמרק רותח, נכניס לתוכו את הקובות ונבשל כ-30 דקות, עד שהקובות צפות להפנים.
  11. בעוד שהקובות מתבשלות, נוכל להכין סלט ירקות מר refreshing לצד המנה.
  12. בהגשה, ניתן לשפר עם טיפות של לימון.

אם אתם רוצים לשדרג את המנה טעמים נוספים, אפשר להוסיף כוסברה קצוצה או צ'ילי חריף למרק כדי להוסיף מעט תבלינים.

שאלות ותשובות

איך יודעים שהמרק מוכן?
כשהנותן נימוח ונראה שטף רך, עשוי לדאות גם למרק. הקובות צפות על פני המים, וזה סימן שהן מוכנות!

אפשר להכין את הקובות מראש?
ודאי, אפשר להכין את הקובות מראש ולשמור במקפיא. לפני הבישול, יש צורך להפשיר אותן לטמפ' החדר.

מה לעשות אם שאריות נשארות?
שאריות מרק קובה נשארות טעימות בהחלט! אפשר לשמור במקרר ולחמם ביום למחרת.

האם אפשר להשתמש בקמח אחר?
בהחלט! ניתן לנסות קמח גריסים או קמח תפו"ח, ולראות מה מדבר אתכם.

איך מפעלים מרק חריף?
אם אתם אוהבים תבלינים, תוסיפו פרוסות של פלפל חריף או פפריקה חריפה – המנה תהיה משגעת!

אני לא אוכל בשר, יש מקום להגשה אחרת?
המתכון שלנו מאפשר להמיר את הבשר בטופו או פטריות קצוצות ולקבל טעמים נהדרים וגם טבעונים.

כמה זמן לוקח להכין את המתכון?
בערך 90 דקות, שכוללות גם הכנות וגם בישול, שזה גילוי ממש מהיר למנה כל כך מגניבה!

האם ניתן להביא את המנה לקצב הנכון?
בוודאי, פשוט הכינו את הקובות והמרק בבית והשתמשו בשקיות אוכל לשמור על טריות בזמן ההעברה.

מה הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה?
לצלחת לתוך המרק, ובתוספת של לימון סחוט על מנת להעשיר את השיבוש בטעמים!

אפשר להכין קובות טבעוניות?
בוודאי! פשוט החליפו את הבשר בטופו קצוץ ותקבלו מנה טבעונית ומדהימה!

אז קדימה, אל תהססו! הכינו את הקובה הזה בבית, ותנו לכולם לטעום מנת פלאים קולינרית שלא ישכחו! ואם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה!