פנקייק אוורירי ועבה שיביאו את הבוקר לחיים

"`html

פנקייק אוורירי ועבה – המתכון המושלם לחובבי הפנקייקים

האם אי פעם חשבתם על איך הרגשתם כשאתם לוקחים ביס מפנקייק רך ונימוח? לא סתם פנקייק – פנקייקים שעשויים כל כך טוב שאין לכם ברירה אלא ללקק את האצבעות. אנחנו כאן כדי ללמד אתכם כיצד להכין את הפנקייקים המדהימים הללו שיגרמו לכם לנשום לרווחה מכל שפתיים מתוקות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

להכנת הפנקייקים המדהימים הללו נצטרך מספר רכיבים פשוטים ומוכרים, שכל אחד יכול למצוא במטבח. אבל אל דאגה, המתכון הזה הוא לא רק מתכון קלאסי של סבתא, אלא הוא נשען על מהנסיון שלי עם פנקייקים, כאשר כל רכיב מוסיף טעם וטקסטורה בצורה משגעת!

  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב (אפשר גם חלב שקדים לגרסה ללא לקטוז)
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות סוכר חום או סוכר קוקוס (בהתאם להעדפתכם)
  • 2 כפות חמאה מומסת (או שמן קוקוס לגרסה טבעונית)
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח כוסמין לגרסה בריאה)
  • 2 כפיות אבקת סודה (סודה לשתייה)
  • 1 כפית קינמון (נשמע מתאים, נכון?)
  • 1/2 כפית מלח
  • מספר טיפות תמצית וניל (אם רוצים לתת נגיעות נוספות)

מרכיבים חלופיים

כמובן! כל אחד יכול לשדרג את הפנקייקים במקרה של צרכים תזונתיים שונים:

  • לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בקמח שקדים.
  • לגרסה טבעונית: החליפו את הביצים עם 1 בננה מעוכה.
  • לגרסה דלת פחמימות: ניתן להשתמש בקמח קוקוס.

שלבי ההכנה

עכשיו אחרי שיש לנו את כל הרכיבים המדהימים, הגיע הזמן להכין את הפנקייקים! תנו לי להראות לכם את הדרך.

  1. במיתקן גדול, ערבבו את החלב, הביצים והחמאה המומסת עד שהכל מתאחד בצורה חלקה.
  2. בצרור אחר, הניחו את המרכיבים היבשים – הקמח, הסוכר, הסודה, הקינמון והמלח.
  3. הוסיפו את תמצית הווניל למרכיבים הלחים ואז הוסיפו את התערובת היבשה אל הלחה, ותערבבו עד שנוצר בלילה חלקה (אל תדאגו אם נשארו קצת גושים, זה בסדר).
  4. במחבת גדולה, חממו מעט חמאה או שמן על חום בינוני.
  5. כשהמחבת חמה, שימו עם כף בלילה למחבת; וודאו שהמרחק בין הפנקייקים הוא מספיק כדי לאפשר להם להתפשט.
  6. בישלו את הפנקייקים במשך 2-3 דקות, עד שהב bubbles מופיעים על פני הפנקייק ואז הפכו לצד השני.
  7. בישלו את הצד השני לעוד 2 דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  דייסת קינואה טעימה ובריאה שתסדר לכם את הבוקר

וזהו! פנקייקים מדהימים המכינים את עצמם, מחכים לכם להיות מוגשים עם סירופ מייפל, פירות טריים, או כל מה שגורם ללב שלכם לדפוק מהר יותר!

תוספות ושדרוגים

כעת, לאחר שהכנתם עשרות פנקייקים אווריריים ושחומים, למה לא לשדרג אותם? אפשרויות השדרוג הן כמעט אינסופיות!

  • שדרגו עם פירות יער: תמצגו תערובת של תותים, אוכמניות או פטל.
  • במקום סירופ מייפל, נסו רוטב קרמל או שוקולד.
  • הוסיפו קוביות שוקולד או אגוזים לתוך הבלילה.
  • נסו להגיש לצד יוגורט יווני עם דבש מעל.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הפנקייקים מוכנים לכיבוש?
כשהם מתחילים לבעבע – זה הזמן להפוך!
אפשר לפ freeze פנקייקים שאינם נאכלים?
כן! פשוט הקפיאו אותם בשכבת ניילון או בקופסה אטומה.
מה אם אין לי סודה לשתייה?
אפשר להשתמש באבקת סודה!
מה הכי טוב להגיש עם הפנקייקים?
סירופ מייפל, נשמע פשוט, אבל גם דיבלה אחת מעולה!
האם אני יכול לשים אגוזים בתוך הפנקייקים?
בהחלט! אגוזי לוז, שקדים – הכל יוסיף טעם!
כמה זמן ניתן לשמור את הפנקייקים במקרר?
בין 3-4 ימים אם ישארו במיכל מכוסה.
אני רוצה להכין אותם דלים בקלוריות. מה לעשות?
החליפו חלק מהקמח בקמח שקדים, והפחיתו את הסוכר.
אני יכול להכין גרסה ללא ביצים?
כן! השתמשו ב-1/4 כוס פירה תפוחי אדמה או בננה מעוכה.
האם ניתן להכין פנקייקים קטנים יותר?
כן, פשוט השתמשו בכף קטנה יותר!
המנה הזו מתאימה גם לילדים?
בהחלט! הילדים פשוט יתחננו לעוד!

אם אתם רוצים להפתיע את החברים והמשפחה עם מתכון פנקייקים אז אין ספק שאת המתכון הזה כדאי לשתף. אל תשכחו לנסות את המתכון ולספר על כך!

"`

Scroll to Top