פנקייק עם שיבולת שועל – מתכון קל ומפנק!

מתכון לפנקייק עם שיבולת שועל

אין דבר יותר כיף מיום שיש בו פנקייקים לארוחת הבוקר. עכשיו, דמיינו לכם פנקייקים שאפשר להרגיש בהם את הבריאות, עם שיבולת שועל שמוסיפה להם טעם מדהים ומעלף. כשאתם זוכים לארוחה כזו, אתם גם מקבלים תועלת בריאותית וגם סיבה לחייך. אז בואו ניגש למתכון המושלם הזה, שיהיה הכי טעים שיש, משגע ועשוי מכמה מרכיבים פשוטים שקל למצוא בכל מטבח.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 פנקייקים

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נציג את המרכיבים המדהימים שיכולים להפוך את הבוקר שלכם לאגדי:

  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה (אפשר גם לשלב גס ודק, בתוספת של כוס מים)
  • 1 כוס חלב (או חלב צמחי כמו חלב שקדים)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר חום (או דבש, אם אתם רוצים לגרסה בריאה יותר)
  • 1 כפית קינמון (תוספת שגורמת לכל ביס להיות מעלף)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן קוקוס או חמאה (לחימום בצק הפנקייקים)
  • תוספות לפי בחירה: פירות טריים, אגוזים קצוצים, שוקולד מריר וכו'

שלבי ההכנה

בוודאי שתרצו לדעת איך להכין את הפנקייקים המושלמים האלה. זה קל כמו א'-ב'-ג'! בואו ניגש למלאכה.

  1. במחבת קטנה, מחממים את השום קוקוס או חמאה על חום בינוני.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את השיבולת שועל הטחונה, חלב, ביצים, סוכר, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
  3. ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה וחלקה.
  4. ממתינים 5-10 דקות כדי לאפשר לשיבולת השועל לספוג את הנוזלים.
  5. יוצרים פנקייקים בעזרת כף בתערובת על המחבת החמה.
  6. מטגנים כל פנקייק במשך 2-3 דקות, עד שהקצוות מתחילים להתייבש והפנקייק מתחיל להתייבש.
  7. הופכים את הפנקייקים בעזרת מרית ומטגנים עוד 2-3 דקות בצד השני.
  8. מניחים את הפנקייקים המוכנים על צלחת וממשיכים עם יתר הבצק.
  9. מוסיפים את התוספות האהובות עליכם ונהנים!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  המתכון המושלם לצלי כתף מספר 5 בתנור

גרסאות חלופיות

עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון הזה, יש לכם המון אפשרויות:

  • גרסה טבעונית: אפשר להמיר את הביצים בשBanana רכה או לקח 1/4 אבקת צ'יה עם 1/4 כוס מים.
  • ללא גלוטן: השתמשו בקמח שיבולת שועל שאינו מכיל גלוטן.
  • פנקייקים עבים: הוסיפו יותר שיבולת שועל או קמח לסמיכות גבוהה יותר.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן, כדי להפוך את הפנקייקים למושלמים, שדרגו אותם לפי טעמכם:

  • פירות: תוסיפו תותים פרוסים, בננות או פירות יער לצבעוניות ולמרעננות.
  • אגוזים: פקאנים קצוצים או אגוזי לוז יכולים להוסיף קריספיות נהדרת.
  • טחינה: הכניסו טחינה גולמית עם דבש לקישוט ולגיוון הטעמים.
  • שוקולד: קוביות שוקולד מריר יגרמו לכל ביס להיות נימוח.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום חלב?
בעיקרון, ניתן לשים חלב צמחי כגון חלב אוגר, חלב שקדים או חלב סויה. כל אחד מהם ייתן טעם שונה במידה מסוימת.

האם אפשר להקפיא את הפנקייקים?
בהחלט! פנקייקים שנשארו יכולים להקפיא במשך חודש. פשוט לחלוט בפנדל או במיקרוגל לפני ההגשה.

מה יקרה אם אני מוסיף קובות שוקולד?
שוב, אתם עושים פנקייקים מהחלומות! הקוביות יתמוססו ויהפכו כל ביס למעלף.

כמה זמן הם מחזיקים במקרר?
פנקייקים נשמרים במקרר עד 3 ימים.

האם זה בריא?
בוודאי! עם שיבולת שועל ובלי משחק מפחמימות, המסכמים מאוד!

איך זה יצא לי אוורירי?
אל תהססו להוסיף עוד מים או חלב אם התערובת עבה מדי ורוצים להעלות את האוויריות.

לא אוהב קינמון? איזה תבלינים אחרים אפשר לשים?
אפשר להוסיף וניל לתוספת מתיקות, או כמון לפנקייקים חריפים.

האם ניתן להכין את הפנקייקים עם קמח אחר?
בהחלט! ניתן לחפש קמחי חצילים, קמח שקדים, או קמח תפו”א.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד ללא גלוטן חן במטבח שתרצו לנסות עכשיו

איזה רוטב מתאים לפנקייק?
סירופ מייפל הוא הקלאסי, אבל סירופ אגבה או רוטב שוקולד כהה הם שילובים אגדיים!

האם אפשר לעשות את המתכון ללא סוכר?
כן! אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר טבעי או פשוט להשאיר אותו החוצה לגמרי.

נסיים את המתכון בהזמנה: אם אתם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולעודד את החברים שלכם לנסות גם. אין דבר יותר מהנה מלהתפנק עם פנקייקים מדהימים ולגרום לסביבה שלכם להצטרף לחוויה. בתיאבון!

Scroll to Top