פסטה רוזה עם חלב במקום שמנת
אם אתם מחפשים את הקסם האיטלקי במטבח שלכם, הגעתם למקום הנכון! אתם יודעים, לפעמים האהבה האמיתית מגיעה בפופקורן של פסטה רוזה, ממלאת כל עכבר במטבח שלכם ברגשות נוסטלגיים. אז למה לא לשדרג את החוויה המדהימה הזו לטעם חדש, משגע וטיפה פחות קלורי? הקלאסיקה הזו ששואבת השראה ממקומות רחוקים בסגנונה, הפכה לאגדה אמיתית של סבתא. בואו נכין פסטה רוזה עם חלב במקום שמנת, והטעם? מעלף!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול בתהליך המדהים של הכנת פסטה רוזה, הנה מרכיבי המפתח שלנו שיהפכו את המנה למושלמת:
- 300 גרם פסטה (לפי בחירה – פנה או ספגטי)
- 2 כוסות חלב (אפשר חלב 1% או חלב שקדים לטבעונים)
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי, אך כמובן מומלץ)
- 1/2 כפית סוכר (כדי לאזן את החמיצות)
המרכיבים חלופיים
אם מתחשק לכם להתנסות בכמה וריאציות, יש לכם המון אפשרויות! אם אתם טבעונים, חלב שקדים או חלב סויה הם תחליפים מצוינים לחלב הפרה. במקום גבינת פרמזן, ניתן להשתמש בגבינת קשיו או פשוט להשאיר את המנה טבעונית לחלוטין. כמו כן, אפשר לשדרג עם תוספות של פטריות מטוגנות, בייבי תרד ולא לשכוח את העדשים הירוקות אם אתם רוצים להוסיף עוד חלבון!
שלבי ההכנה
וכעת, לתהליך המרגש של הכנת הפסטה. זה הזמן לפתח את החוש היצירתי שלכם במטבח!
- בשלו את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח עד שהיא באל דנטה, וכשמסיימים, סננו אותה ושמרו בצד.
- בזמן שהפסטה מבשלת, חממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- הוסיפו את הבצל הקצוץ למחבת ולטגנו עד שהוא שקוף ורך, בערך 3-4 דקות.
- כשהבצל מתרכך, הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו עוד דקה אחת. זה הזמן להרגיש את הארומה הנפלאה תופסת את הממלכה כולה.
- הוסיפו את רסק העגבניות ותנו למנה להתבשל כמה דקות, כדי שהטעמים יתמזגו. זהו רגע השיא; לא תאמינו איך הבית יתמלא בריח משגע!
- לאחר מכן, מוזגים את החלב למחבת ומערבבים היטב. אפשר להוסיף את הסוכר, מלח ופלפל עפ"י טעמכם.
- תנו לתערובת להתבשל על חום נמוך במשך 5-7 דקות, כך שהיא תתעבה, וודאו שזה לא מתפוצץ בכל הכיוונים. בושם של פסטה רוזה בחדר!
- כשהחלב סמיך וטעים, הוסיפו את הפסטה המבושלת וערבבו הכל יחד עד שהפסטה מצופה ברוטב המדהים!
- לסיום, הוסיפו גבינת פרמזן מגוררת אם אתם אוהבים, ובשמים שהקפיצים השמניים יוועילו למהלך.
אפשרויות שדרוג ותוספות
מה כבר אפשר לשדרג במנה הזו? אנו מציעים להוסיף פרוסות זיתים, צנוברים קלויים או גם קוביות עוף צלוי כדי להמיר את המנה לפינוק בלתי נשכח! ולא לשכוח: כל תוספת תעניק לגוון ובקצת פתרון מצד שודם יופי בכל רגע.
וכמובן, לאלו מכם שאוהבים חריף – פלפל חריף קצוץ יכול בדיוק לפתוח לכם את התיאבון!
שאלות ותשובות
איזה סוג פסטה הכי טוב לפסטה רוזה?
אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים; פנה, ספגטי או פוזילי, כל אחד מהם יעניק טוויסט שונה למנה.
האם אפשר להכין את הפסטה בלי לחלב?
בהחלט! תוכלו להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה, והנה לכם מתכון טעים וידידותי לטבעונים.
מה אפשר להוסיף למנה?
שדרגו עם פטריות, תרד, עוף וכן מה שבא לכם – קינמון, אגוזי מוסקט או אפילו חמוציות לוקחות את זה למקומות חדשים!
איך אני יודע שהפסטה מוכנה?
עברו על הוראות היצרן; הרצוי הוא שהמנע חייב להיות אל דנטה, מוכן בגבול של 8-10 דקות.
האם בגלל החלב, מנת הפסטה מתוק?
בטח שלא! באיזונים בין הטעמים, החלב יעניק עושר אבל לא מתיקות מוגזמת.
איך אstore את הפסטה שהכנתם?
אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים בכלי סגור, ומומלץ לכלול קצת שמן זית כדי למנוע הידבקות.
האם ניתן להקפיא את הפסטה?
כן, סמנו את הפסטה בכלי נקי, שלחו למקפיא ויש לכם את הארוחה המושלמת כבר מוכנה!
האם זה מתאים לארוחה חגיגית?
כמובן! המנה הזו יכולה להשתדרג ככל שתרצו ותשאיר את האורחים שלכם מוקסמים.
למה לשים סוכר ברוטב?
סוכר עוזר לאזן את החמיצות של העגבניות ויוצר את הטעם העשיר שמוסיף טעם על טעם!
אני מזמין אתכם לנסות את המתכון המדהים הזה, לחלוק אותו עם החברים והמשפחה שלכם, ולפתוח את הקיץ עם פסטה רוזה ברמת אלף! קחו את הידע הזה והפיצו אותו ברשתות החברתיות, כי טאצ' של רוטב רוזה שמבוגע ככה – זה מה שעושים נשמות יצירתיות!