פשטידות מדהימות ללא גלוטן וללא מוצרי חלב
אם אתם מחפשים את הפשטידה המושלמת שתשדרג כל ארוחה ותתפוס את תשומת הלב של כל האורחים – הגעתם למקום הנכון! מתכון הפשטידות שלנו הוא מושלם לכל אחד, וגם מצוין למי שמחפש גרסה בריאה שמרשה לעצמו לפנק את החיך. אנחנו לא מדברים פה על פשטידות סתמיות – אלא על משהו אגדי שמילא את הבית בריחות מעלפים. המדובר בפשטידות מבוססות ירקות שמתקבלות ועד רכות ואווריריות, ישר לניסיונות החיוביים שלכם על שולחן האוכל.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
יש כמה דברים שחשוב לדעת על פשטידות – אחת מהן היא שהן תמיד מצליחות ליצור סביבן עניין. הן קיימות בכל תרבות, עם הרבה שינויים ווריאציות. אצלנו, הפשטידות הללו מבוססות על ירקות שונים, עשבי תיבול וצמחים טריים, והטעמים המדהימים שתשיגו בזכותם באמת מופלאים. בנוסף, כל מרכיבי הפשטידות הללו מציעים יתרונות בריאותיים רבים – לא רק שמדובר במנה דלת פחמימות, אלא גם בקלה לניהול, טעימה והכי חשוב – בריאה!
הרכיבים הדרושים
- 2 קישואים בינוניים, מגורדים
- 1 גזר בינוני, מגורר
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קמח תפו”ח (קמח תפוחי אדמה) או קמח תפו”ה
- 1/2 כוס גבינת טופו (אופציונלי, לגרסה ללא חלב)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תיבול נוסף של כמון או אורגנו (למי שאוהב)
הקישואים והגזר לא רק מוסיפים מרקם נעים, אלא גם מציבים בשורות הקדימויות של הבריאות. הפשטידות הללו קלות להכנה, ותמיד ניתן לשדרג אותן על ידי הוספת ירקות נוספים או תבלינים אהובים. לדוגמה, ניתן לשדרג עם בצל ירוק, פטריות או אפילו עם חציל.
שלבי ההכנה
- חולקים את כל הירקות לשכת תחתונית. ניתן לגרוד או לחתוך אותם בסכין.
- מניחים את הירקות המסוננים בקערה ומוסיפים את הבצלים הקצוצים.
- מוסיפים את הביצים ואחר כך את קמח התפו”ח. הלישה הנהדרת שתחזיק את הפשטידות.
- מתבלים במלח, פלפל, ושמן זית ולערבב היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מסדרים את התערובת בתבנית מאפינס או תבנית פשטידה עם שטח מכוסה בנייר אפייה.
- אופים במשך כ-20 דקות, עד שהפשטידות מתייצבות ומזהיבות באופן משגע.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר קלות לפני ההגשה.
עכשיו כשסיימתם את השלב היצירתי, תתפלאו כמה מהיר ומסקרן זה היה! כמובן, תמיד יש מקום לשדרוגים נוספים, אבל מה שבטוח זה שהפשטידות הללו מציעות ערב של טעמים שינצחו את כל הפשטידות האפויות שדמיינתם עד היום.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כבר אמרנו שהפשטידות הללו הן אגדי, אבל מה אם נוסיף להם מרכיבים חדשים? יש כמה דרכים להעמיק את הטעמים לפשטידות שלכם:
- למי שאוהב עוצמות טעם, ניתן להוסיף קארי או פפריקה מעושנת.
- אפשר לשדרג את הפשטידות עם פיסות אגוזי מלך קצוצים.
- למרגישים נועזים, מוסיפים מעט צ'ילי לאותו טנג’ בין הירקות.
- אם יש לכם את הגבינה הצמחית (או גבינת שקדים),השרו את הפשטידות בכל גבינת קונספט.
- יש לשדרג עם גבינת בולגרית לפסחינת חלבית.
כמובן שבהשראתכם, כל שדרוג ייצור מנה מדהימה נוספת, אז שחקו עם הטעמים וכמובן שתפו את הממציאים עמכם.
שאלות ותשובות
איך כדאי לשמור את הפשטידות לאחר ההכנה?
לאחר ההכנה, פשטידות יכולות להישמר במקרר עד ארבעה ימים בכלי אטום.
האם אפשר להקפיא את הפשטידות?
בהחלט! לאחר קירור הפשטידות, הכניסו אותן לשקית אטומה או לכלי אטום והקפיאו.
מה ניתן לעשות אם אין לי קמח תפו"ח?
אם אין קמח תפו"ח, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח חומוס כאופציות טובות ללא גלוטן.
אפשר להכין את הפשטידות כמנות קטנות לאורחים?
בהחלט, ניתן להכין אותן בתבניות מאפינס כדי ליצור פשטידות קטנות ומושלמות לאורחים.
כמה זמן מומלץ לאפות את הפשטידות?
אפו את הפשטידות כ-20 דקות, עד שהן צרובות והופכות לצבע הזהוב המושלם.
האם ניתן לשלב מרכיבים נוספים?
בטח! מצוין להוסיף חלף ירוק כמו פטרוזיליה, רוקט או תרד!
מה ניתן להגיש לצד הפשטידות?
שימו לב שהפשטידות הולכות נהדר עם סלט רענן, יוגורט צמחי או סחוג!
האם אפשר לגרום לפשטידות להיות יותר כבדות?
אפשר להוסיף לתערובת קילו עוף קצוץ או טופו קצוץ, מה שייצור פשטידה עם מרקם יותר משמעותי.
מה מקור המתכון? האם יש לו גרסאות עולמיות?
מקור המתכון מפשטידות ישראליות ירקיות, אך ישנם עשרות גרסאות בכל רחבי העולם.
האם הפשטידות יכולות להתאים לדיאטה צמחונית?
בהחלט! המתכון מושלם לצמחוניים ולמי שמחפש מנה בריאה ואוורירית מבלי תוספת חלב.
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות!