"`html
מתכון לפשטידת בשר ותפוחי אדמה של אבי ביטון
אנשים רבים מתמכרים למנות ביתיות שמחביאות בתוכן זכרונות ילדות. אז מה יותר טוב מפשטידת בשר ותפוחי אדמה מדהימה, מושלמת ועתירת טעמים שהכינה אמא או סבתא? מדובר במאכל שגורם לנו להרגיש כמו בבית, ומפיץ ריחות ואווירה נעימים בכל פינה. המתכון הזה הוא מהפכני, מענג וכמובן – ממכר. כה שווה לנסות אותו ולשתף עם הדורות הבאים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- סך הכל: 1.15 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מתאים ל-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהכנתם פשטידת בשר ותפוחי אדמה, כדאי לשים לב לטיב המרכיבים. המרכיבים שמהם נבנית הפשטידה מהווים חלק בלתי נפרד מהטעם הסופי שלה. האם אתם מוכנים לתפקוד המטבח המעלף? ריכזנו את כל מה שצריך כדי שתוכלו להכין פשטידה אגדי:
- 500 גרם בשר טחון (בקר/עוף)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוררים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח רגיל (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מנער מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
כמובן שהאפשרויות אינן מוגבלות רק למה שצוין! אפשר לשדרג את הפשטידה לכל מי שאוהב גיוון. אפשר להשתמש בבשר טחון עוף או טופו לגרסה צמחונית, או לתבל עם תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה מעושנת.
שלבי ההכנה
נעבור כעת לשלבי ההכנה של הפשטידה. זכרו לעקוב אחרי כל הוראה כדי שהתוצאה תהיה כאילו יצאתם מהמסעדה הכי טובה בעיר!
- חממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני.
- מוסיפים לאותו הקטנה את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף וזהוב.
- מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.
- כשהבשר מוכן, מוסיפים אליו מלח, פלפל, וכמון. מערבבים היטב.
- בסיר נפרד, מבשלים את תפוחי האדמה המגוררים במים רותחים במשך כ-5 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומוסיפים אותם לתערובת הבשר והבצל.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הביצים וכוס הקמח ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
- מחממים שמן במחבת ומניחים כף מהתערובת לעצב פשטידיות קטנות.
- מטגנים כל פשטידה עד שהיא מזהיבה משני הצדדים – זהו המראה המושלם!
- מוציאים את הפשטידות מהמחבת ומניחים אותן על מגבת סופגת לייבוש.
כמה טיפים לסיום
אם אתם רוצים לשדרג את הפשטידה, תוכלו להוסיף גבינת מוצרלה שתרכך את המילוי. אפשר גם לשדרג עם ירקות קצוצים כמו קישואים או גזר. אפשרות נוספת היא להגיש את הפשטידה עם רוטב יוגורט או טחינה משגע.
שאלות ותשובות
מה ניתן להוסיף לפשטידה על מנת לשדרג אותה?
כדי לשדרג את הפשטידה, ניתן להוסיף גבינת מוצרלה לגרסה עשירה יותר, ירקות קצוצים כמו קישואים או גזר כדי להעניק נפח נוסף, וגם תבלינים נוספים כמו פפריקה מעושנת.
אילו מזונות הולכים היטב עם פשטידת בשר?
לצד הפשטידה תוכלו להגיש סלט ירקות רענן ואורז עם עשבי תיבול, שמהם תקבלו עמוס של טעמים, או אולי תוספת קלילה כמו ירקות קלויים.
האם ניתן להכין את הפשטידה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הפשטידה מראש ולשמור אותה במקרר. היא נשמרת מצוין וחמם אותה שוב לפני ההגשה.
מה אפשר לעשות עם שאריות הפשטידה?
שאריות פשטידה ממכרות הן הנאה בפני עצמה. ניתן לחמם אותן באור נעים או לשים סלט בצד וליהנות מארוחה מהירה ומלאה בטעמים.
האם ניתן להכין את הפשטידה ללא Gluten?
כן, פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח תירס במקום הקמח הרגיל, ותהנו מגרסה טבעונית!
מה זמן שמירת הפשטידה במקרר?
פשטידת בשר יכולה להישמר במקרר בין 3 ל-5 ימים. אולם, אנחנו יודעים שהסיכוי שהיא תגיע עד אז הוא קלוש.
מהו הסוד להצלחת הפשטידה?
הסוד טמון בהקפדה על הטעמים. אתם רוצים שהבשר לא יהיה יבש מדי, התפוחי אדמה יוסיפו קרמיות, והתבלינים יבואו לידי ביטוי!
האם יש לבשל את תפוחי האדמה קודם?
לא חובה, אבל בישול קל של תפוחי האדמה מקנה להם מרקם רך ונעים יותר בתוך הפשטידה.
איך אני יכול להגיש את הפשטידה?
אפשר להגיש את הפשטידה עם רוטב טחינה וירקות טריים על השולחן, וכך ליצור מנה מרעננת ומפתיעה.
מהי הכמות שהמתכון הזה מספק?
המתכון מספק כ-6 מנות, בהתאם לגובה הפשטידות שנכין.
אם אתם יודעים על חברים או בני משפחה שעשויים להתעניין במתכון הזה, אל תהססו לשתף ותפיצו את השמועה על פשטידת הבשר המדהימה והאדירה הזו! תהנו מכל ביס!
"`