פשטידת רועים צמחונית שתפתיע כל טעם!

פשטידת רועים צמחונית

דמיינו את זה: יום חורף קר, אתם בבית ובירים ריח מרצד מקטורת של ירקות וקטניות התבשלים על הכיריים. ברקע מתנגן שיר ישן של זמרת שאתם אוהבים, וכולם מתאספים מסביב לשולחן עם עיניים מלאות בציפייה. מתכון זה לא רק יעשה את הבית שלכם לנעים ומחמם, אלא גם ישפוך ענן של טעמים על כל הנוכחים. הפשטידת רועים הצמחונית הזו היא פשוט מושלמתמדהימה בטעם שלה, אגדית בהכנה, ועשויה מרכיבים שאפשר למצוא בכל מטבח. היא ממכרת בצורה כזו שלא תוכלו להפסיק לנהל שיחות על כמה שהיא משגעת!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 1 שעה
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את הפשטידה המדהימה הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 2 כוסות תפו”א קלופים ומבושלים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח מחיטה מלאה
  • ¾ כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או אורז)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית קמצוץ של פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים ב-½ כוס של פירה תפו”א או בננה כדי לשמור על מרקם טוב.

לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח עם תערובת הקטניות. זה יהפוך את הפשטידה לטעימה בדיוק באותה מידה!

שלבי ההכנה

כעת כשיש לנו את כל מה שצריך, נתחיל בהכנה. זה הזמן להפעיל את הכישרון הקולינרי שלכם!

  1. מבשלים את תפו”א במים מלוחים עד ריכוך, מסננים ומועכים למחית.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיבו.
  3. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים כ-5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים כ-3 דקות עד שהיא מתרככת.
  5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, ומוסיפים את תפו”א המעוך, פטרוזיליה, ביצים, קמח, כמון, מלח ופלפל.
  6. לשים את התערובת היטב עד שהכול מתאחד.
  7. מחממים מחבת עם שמן זית על חום בינוני-גבוה.
  8. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים במחבת. מטגנים כל צד כ-4-5 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
  9. מעבירים את הקציצות המוכנות לפלטת נייר סופג על מנת לספוג עודפי שמן.
  10. מגישים חם עם סלט ירוק טרי בצד.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פול ירוק מתכון פשוט שישיב לכם את הטעם לבית

תוספות ושדרוגים אפשריים

נשמע מדהים? אני בטוח שאתם גם מתלהבים מהאפשרויות לשדרוג!

אפשר להוסיף גבינת פטה מתפוררת לתערובת בשביל שדרוג טעים נוסף. אם אתם אוהבים חריצים של טעם, ניתן להוסיף גם עשבים כמו תימין או רוזמרין.

בהגשה, תוכלו לשדרגו עם טחינה מעורבת במיץ לימון, או עם רוטב סויה וסטרייקי מופלא. תוכלו גם להוסיף ירקות קלויים כתוספת.

לא לשכוח – פשטידת רועים זו, אם היא נשארת במקרר, טעמיה רק משופרים!

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום תפו”א?

אפשר להשתמש בקישואים מרוסקים או בורבוטין של קישואי ברוקולי. הם יתנו טעם מוזר לא פחות!

האם אפשר להכין את הפשטידה מבעוד מועד?

בהחלט! אני ממליץ להכין אותה יום מראש. אז הטעמים יספיקו להתמזג, ואתם רק תצטרכו לחמם אותה לפני ההגשה.

איך ניתן לשדרג את המנה עבור משתתפים רגישים לגלוטן?

This is a great question! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או תערובת ללא גלוטן כדי לשמור על הטעם המדהים!

האם אתה יכול להמליץ על סלט בצד?

אני אישית ממליץ על סלט ירוק מרענן עם לימון ושמן זית. הוא ייתן טוויסט ייחודי.

כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?

הפשטידה הזו נהדרת ויש לה תאריך תפוגה מצוין! ניתן לשמור אותה במקרר עד חמישה ימים.

האם ניתן להקפיא פשטידת רועים?

כן! כדאי להקפיא חתיכות אישיות כך שתצטרכו רק להפשיר מה שנחוץ.

האם לי תהיה האפשרות להחליף ירקות?

בוודאי! תופתעו לגלות כמה זה מושלם עם תוספות כמו בצל ירוק, פטריות או תפו”א מתוקים.

האם זה מתאים במיוחד לארוחה משפחתית?

ישר לתשובה הזו! זו מנה קלה להכנה ומספקת עבור כל מי שיהיה בתמונה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק תירס עם קרם קוקוס – המתכון המושלם לחורף

איך ניתן לשדרג את המנה עם תבלינים?

תוספות של כמון, פפריקה או קארי יהפכו את המנה שלכם לעוד יותר אגדית.

האם זוהי מתכון מתאים למי שמחפש אוכל בריא?

בהחלט! זהו מתכון עשיר בירקות, דל פחמימות ופשוט טעים.

אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים, ולהפיץ ברשתות החברתיות. מדובר בכיף לאכול, לנסות ולשתף!

Scroll to Top