פשטידת תרד במחבת – המנה המושלמת שתשדרגו בה כל ארוחה!
במציאות המדהימה של המטבח, יש משהו קסום בפשטידות. זה לא רק על הכנת האוכל, אלא גם על הריחות הנפלאים שעוטפים את הבית. ברגע שנכנסים למטבח עם חבילת תרד וכמה רכיבים בסיסיים, אתם לא יכולים לדעת לאן זה ייקח אתכם. אז תכינו את עצמכם, כי אנחנו עומדים לצלול אל עולם המנה המדהימה הזו, פשטידת תרד במחבת, שאין לה תחליף!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
פשטידת תרד היא לא רק מנה קלה להכנה, אלא גם טעימה ומזינה, והיא מתאימה לארוחות צהריים, לארוחת ערב קלילה או אפילו כנשנוש בקלות. כל ביס ממנה, זה פשוט ללקק את האצבעות!
הרכיבים הדרושים
הנה מה שאתם צריכים כדי לשדרג את הארוחה שלכם עם פשטידת התרד המושלמת:
- 250 גרם תרד טרי (או קפוא, אם אתם רוצים לחסוך בזמן)
- 3 ביצים
- 1 בצל קלוי (מומלץ על מנת להקנות טעמים משגעים)
- 100 גרם גבינת פטה (אפשר גם גבינת ריקוטה או טופו לטבעונים)
- לגירוד: 100 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה אחרת
- קמח שיבולת שועל או קמח חומץ (רק אם רוצים טעם אגדי)
- מלח, פלפל ומעט כמון לטעם נוסף
- שמן זית לטיגון
אל תשכחו, מדי פעם חשוב גם לגוון. אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר או אורגנו לטרופים נוספים.
שלבי ההכנה
כעת, זה הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל להכין את הפשטידה המעלה! צעד אחר צעד.
- אם אתם משתמשים בתרד קפוא, להניח אותו בקיץ במים חמים ולהשאיר אותו להפשיר.
- לטגן בצל בשמן זית במחבת עד שהוא מזהיב.
- לסחוט את התרד מנוזלים להבטחת פשטידה אוורירית.
- לערבב את התרד בבצל המטוגן עם ביצים, גבינת פטה ומלח.
- להוסיף קמח בהדרגה ולטפל עד שהתערובת מתאימה.
- לחמם מחבת עם מעט שמן זית בטמפרטורה בינונית.
- לפורר את התערובת למחבת ולשטח אותה בעזרת כף.
- לטגן 5-7 דקות עד שהצד התחתון חום וזהוב. להפוך בעדינות עם תרווד ולטגן את הצד השני.
- להוציא את הפשטידה ולהניח על מגבת לייבוש.
- לחתוך לריבועים ולהגיש חמה עם סלט רענן או יוגורט.
והנה, אתם כבר ממש בדרך לפשטידת תרד המעלפת שלכם! אפשר להגיש אותה עם טחינה או רוטב יוגורט ולגרום לכל אחד ללקק את האצבעות.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כבר ציינתי את זה, אבל בכל זאת – השדרוגים הם אינסופיים! אם תרצו לדלל את הכמויות, אפשר להוסיף עוד ירקות כמו קישוא או גזר שמגורדים על פומפיה דקה. ישנם אנשים שאוהבים לשדרגו עם פטריות טיגונות או קוביות זיתים. תעזבו, הבחירה היא כולה בידכם!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הפשטידה מוכנה?
הפשטידה מוכנה כששני הצדדים חומים וזהובים, וניתן להרגיש את הקראנצ'יות שלה. מומלץ גם לחתוך רבע פיס ומוזמין לבדוק את הפנימיות.
אפשר להכין את הפשטידה עם תרד קפוא?
בהחלט! תרד קפוא יכול לעבוד מצוין, רק חשוב לסחוט אותו מנוזלים טוב טוב.
מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?
אם אתם רוצים לגוון, אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה או אפילו טופו מעוך. זה יכול להיות אופן טעים וגם בריא. מעבר לכך, יש אנשים שמשתמשים בגבינת מוצרלה לשדרוג טעם מופלא!
האם אפשר להכין פשטידה ללא גלוטן?
בוודאי! אפשר להחליף את הקמח לקמח תפו”ח או קמח שקדים, זה יתן תוצאה טובה ובאמת ממכרת.
מהן דרכי ההגשה הכי טובות?
אפשר להגיש עם קצפת יוגורט, טחינה או אפילו בירה. זה תלוי מה מתאים לכם הכי הרבה.
האם זה יכול להיות מנה עיקרית או רק כנשנוש?
זה בהחלט יכול לשמש כמנה עיקרית עם סלט צדדים רענן, או כנשנוש בימים חמים עם מצה.
כמה זמן שימור בפשטידה?
אפשר לשמור במקרר כשישה ימים, ולאחר מכן במקפיא אפילו חודשיים. רק תוודאו להפשיר טוב לפני החימום.
האם אפשר להכין את הפשטידה בתנור?
בהחלט! אפשר לאפות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-30 דקות בסביבת תבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
האם יש צורך להוסיף סוכר או מתוק כלשהו?
למנה הזו אין צורך, כי טעמי התרד והגבינות יהיו מענגים ומספקים מאוד בפני עצמם.
איך להרגיש שאני מכין פשטידה מהסוג שהייתה בבית של סבתא?
חשוב להשתמש בחומרים איכותיים, לבשל עם אהבה ולשים הרבה מתיקות ברגש. הוספת עשבי תיבול טריים יכולה לתת את התחושה הביתית הזאת.
אז מה אתם מחכים? תיכנסו למטבח, תכינו את הפשטידה המעלפת הזו, ותשתפו את המתכון עם חברותיכם ברשתות החברתיות!