פתיתים ברוטב עגבניות
מה דעתכם על טעמים של בית? על מנה שהיא גם קלילה, גם מהירה וגם ממכרת? פתיתים ברוטב עגבניות הם בדיוק הדבר הזה! מדובר במנה שאינה דורשת שעות ארוכות במטבח, ובכל זאת מצליחה לרגש, לשמח ולמלא אותנו בנוסטלגיה. לא משנה אם אתם ילדים או מבוגרים, קשה לסרב למנה הזו, שהיא, איך לומר זאת, מדהימה. מתכון שבטוח יזכה אתכם במחמאות מכולם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, נתחיל ברשימת החומרים. חשוב לציין כי ניתן לגוון את המתכון לפי העדפותיכם, כך שאם אתם אוהבים להוסיף משהו נוסף או לשחק עם הרכיבים, זה הזמן להפעיל את הדמיון!
- 2 כוסות פתיתים (כמובן, הכי טוב שיש)
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 פחית רסק עגבניות
- 1 כוס מים (להתאמה לפי הצורך)
- 1 כפית סוכר (להפחתת חמיצות)
- מלח ופלפל טחון לפי טעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים (אופציונלי)
אם אתם אוהבים את זה טבעוני, ניתן להוסיף חלבון צמחי כמו צלפים או פטריות. ואם אתם מהחובבים את הגלוטן, השתמשו פתיתים מחיטה מלאה או בלי גלוטן!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכל מוכן, בואו נצא לדרך. המתכון קל, מהיר, ומלא בטעמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.
- הרתיחו סיר עם מים והוסיפו את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.
- בינתיים, חממים שמן זית בסיר נפרד על חום בינוני.
- צרו בפנים את הבצל הקצוץ וטגנו עד שיהיה שקוף ורך.
- הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עד שהשום מתחיל להזהיב.
- שפכו פנימה את רסק העגבניות והוסיפו את המים. ערבבו היטב עד שהתערובת אחידה.
- תמוסו בתערובת את הסוכר, מלח, פלפל, ופפריקה. תנו לכך לבשל כמה דקות.
- סננו את הפתיתים והוסיפו אותם לתערובת ברוטב. ערבבו היטב.
- אם תרצו, הוסיפו את הבזיליקום וערבבו שוב.
- הגישו חם, עם מעט פרמזן מעל אם אוהבים טעמים יותר עשירים.
וכך, בפחות מחצי שעה, קיבלתם מנה שהיא אגדי ומפוצצת בטעמים! אין ספק שהפתיתים ברוטב עגבניות הם מנה שתשמח את כל המשפחה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם יש לכם רצון לרגש עוד יותר, קיימת אפשרות לשדרג את המנה בכמה דרכים:
- מוסיפים כמה פפרוני או עוף צלוי לקראת סוף הבישול.
- מוסיפים ירקות קלויים כמו קישואים או חצילים לתוספת מרעננת ובריאה.
- סוחטים לערבב כפית מיץ לימון או סויה לקצת חמיצות מפתיעה.
- מפסיקים לעשות את המתכון כפי שהוא, ומשלבים חריף עם קצת צ'ילי גרוס.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף למנה כדי להפוך אותה ליותר מלאה?
מומלץ להוסיף חלבון כמו עוף או טופו כדי להזרים עוד ערך תזונתי.
האם ניתן להכין את רוטב העגבניות מראש?
בהחלט! זה מאפשר לכם להקל על יום הבישול. שימרו את הרוטב במקרר למשך עד 3 ימים.
אני לא מעריץ של פטרוזיליה. איזה ירק נוסף אפשר לשים?
בזיליקום או רוזמרין יכולים לשדרג את המנה בצורה נהדרת!
מתי הכי טוב להגיש את המנה?
לדעתי, בלילה חורפית – הרוטב יכול לחמם את הלב!
איך כדאי לשמור את שאריות הפתיתים?
שימו במיכל אטום במקרר, אפשר לשמור עד 3 ימים.
האם אפשר להכין את המנה גם עם פסטה?
בהחלט, נשמע רעיון מעולה!
איזה סוג רוטב עגבניות אני יכול להשתמש?
אפשר רוטב קנוי, אבל הכנתו בבית תמיד מעניקה טעמים עמוקים יותר!
האם הפתיתים משמינים?
ככל שמוסיפים חלבונים וירקות, המנה הופכת ליותר בריאה.
האם זה מתכון מתאים לילדים?
ממש כן! קל, טעים ומגרה את כל החושים.
האם יש גרסה בגרסה ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט השתמשו בפתיתים ללא גלוטן.
אז מה אתם מחכים? הגיע הזמן שתשתפו את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות, כאן וקפצו למטבח שלכם. שיהיה לכם בתיאבון!