צלי בקר בתנור – המתכון שכולם מדברים עליו

מתכון צלי בקר בתנור

בואו נדבר על אחת המנות הכי אהובות בכל בית – צלי בקר בתנור. זהו מתכון שסבתא הכינה, שאמא ממשיכה ואנחנו לא יכולים להתעלם מהכיף והמרגש שבזמן הזה סביב השולחן. מדובר באוכל שהופך כל ארוחה לחגיגה, ובנוסף, הוא פשוט מדהים! זוהי לא סתם מנה; זו חוויה שלמה שבה כל ביס ממיסה בפה והופכת אותנו למאושרים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 סועדים

מתכון הצלי הזה הוא באמת אגדי! הוא משלב טעמים עמוקים, ירקות טריים וגלסאז' שנמס בפה. ואז תחשבו על הריח שממלא את הבית בזמן הבישול – זה משגע!

הרכיבים הדרושים

  • 1.5 ק"ג צלי בקר (חזה או שייטל)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1 כוס יין אדום (פשוט הכי טעים שיש)
  • 2 כוסות ציר בקר
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית תימאן יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

כמובן שאם יש לכם העדפות או מגבלות תזונתיות, תמיד אפשר לשדרג את המתכון! למשל, אפשר להמיר את היין בעשבי תיבול טריים ובעצם לשמור על טעם מדהים ועדיין לשמור על כך שיהיה בריא.

שלבי ההכנה

המומחים שבינינו יכולים לפעול על פי השיטה הפשוטה והמוצלחת, והערבוב מתבצע לכדי צלחת מושלמת.

  1. מחממים את שמן הזית בסיר כבד על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצלים ומקפיצים עד הזהבה.
  3. מוסיפים את השום ומהרים למשך דקה נוספת.
  4. מקפיצים את צלי הבקר מכל הצדדים עד שיתקבל צבע חום משגע.
  5. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים.
  6. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את הציר, את עלי הדפנה, התימאן, מלח ופלפל.
  8. מבשלים את הכל על חום נמוך במשך כשלוש שעות, עד שהבשר מתפרק.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פשטידת תפוחי אדמה ופטריות פרווה שאיך להכין בבית

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה למשגעת עוד יותר, אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו פטריות או בטטה. וגם, תשקלו לשדרג את רוטב הצלי בכמה גרגרי חומוס שיתבשלו יחד. מבחינת תוספות, אורז, פירה, או פוקצ'ה רכה מאוד מתאימים כאן כמו כפפה ליד. בישול הצלי בתוך נייר אלומיניום יכול גם לכלול עשבי תיבול טריים שיתנו את התחושה האגדית הזו.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הצלי יבש מידי לאחר הבישול?
אם אתם שמים לב שהבשר יצא יבש, זה עלול להיות מפני שהוא מבושל יותר מידי. בפעם הבאה, בקרו עליו לאחר כשעתיים והוציאו אותו מהתנור אםא הגעתם לנקודה של מרקם רך ומדבק.

האם אפשר להכין את המתכון הזה בלי גלוטן?
בהחלט! כל מה שעליכם לעשות הוא לוודא שהרכיבים שלכם, כמו היין והציר, אינם מכילים גלוטן. ישנם היום הרבה סוגים של צירי בקר זמינים ללא גלוטן.

באיזו צורה ניתן לשמור את הצלי לאחר ההכנה?
אפשר לשמור את הצלי במקרר בתוך כלי אטום ל-3-4 ימים. אם רוצים להקפיא, ניתן לעשות זאת במיכלי פלסטיק עם מכסה לשמירה על הטעמים.

האם יש תוספות מומלצות שיכולות להתאים לצלי?
בהחלט! תוספות כמו סלט ירקות רענן, פירה או אורז עם עשבי תיבול עובדים מצוין. גם ירקות קלויים יכולים להוסיף טעמים מדהימים!

באיזה יין כדאי להשתמש להכנת הצלי?
מומלץ לבחור ביין אדום קל או בינוני כמו מרלו או קברנה סוביניון. הצבע והטעמים יוסיפו עומק לרוטב.

האם אני יכול להשתמש בתבלינים אחרים?
בהחלט! תיבול מתוחכם כמו רוזמרין או חרדל דיז'ון יכול להפוך את המנה למשגעת במיוחד!

איך אדע מתי הצלי מוכן?
כשהבשר נפרד בקלות, הוא מוכן! אתם יכולים לבדוק עם מזלג אם הוא רך.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים במתכון מהיר בן 10 דקות

מה ניתן לעשות עם השאריות של הצלי?
השאריות יכולות לשמש לסנדוויצ'ים מדהימים או כבסיס לארוחה עתידית. חימום במקר microwave יכול להביא לכם גם חוויה טעימה.

האם ניתן להכין אותו קדימה?
בוודאי! אפשר להכין את הצלי יום קודם ולחמם אותו לפני ההגשה. זה אפילו נותן לטעמים להתגבש ולשגשג.

מה עושים אם צלי הבקר לא מתפרק?
צריך לוודא שהוא מתבשל דיי זמן, ואם הוא עדיין קשה, ניתן להוסיף עוד נוזלים ולהמשיך לבשל עד שיתפרק.

כבר עם קריאת המתכון הזה, אני בטוח שאתם מתרגשים לנסות להכין אותו בעצמכם. תנסו והפיצו את השמועה! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה כדי שכולם יוכלו ליהנות מהטעמים המדהימים הללו!

Scroll to Top