מתכון לצלי בשר עם תפוחי אדמה קטנים – הפלא הקולינרי של כל שולחן
המסע שלנו היום ייקח אתכם אל עולם הטעמים המדהימים של מנת צלי בשר עם תפוחי אדמה קטנים. מדובר במתכון שמחבר בין טוב טעם לבישול ביתי מסורתי, ומשלבים בו טכניקות פשוטות עם נגיעות של אהבה ממטבח סבתא. כל ביס מגיע עם רכות נימוחה שמזכירה רגעים בחיק המשפחה. ואם אתם אוהבים לארח וכל פעם רוצים להרשים את האורחים שלכם, המתכון הזה בהחלט יזכה אתכם בתשואות בשפע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2.5 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל-6 מנות
צלי בשר עם תפוחי אדמה הוא לא רק מנה, אלא חוויה שלמה! כל מילה פה נוגעת בלב, והמראה של הבשר המושלם לצד תפוחי האדמה הזהובים לא ישאיר אתכם אדישים. כשאתם מסובבים את הכף על הסיר, הריחות מדהימים שממלאים את הבית הם פשוט אגדי.
הרכיבים הדרושים
- 1.5 ק"ג בשר צלי (צוואר או כתף)
- 6-8 תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב
- 2 בצל גדול, פרוס דק
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 2 גזר בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 3 כוסות ציר בשר (או מים)
- 2-3 כפות שמן זית
כמובן שניתן לשדרג את המתכון על ידי שימוש בבשר רזה יותר או להוסיף ירקות נוספים כמו כרובית או קישוא, כך תגיעו לתוצאה מרעננת ובריאה. הרצון לשדרוגים הוא אינסופי!
שלבי ההכנה
1. אנו מתחילים בחימום שמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
2. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ואז מניחים אותם בסיר, כדי לקבל צבע מוזהב. טפחו את הבשר עם כף עץ, כך שהוא ישחרר את כל הטעמים שלו.
3. מוסיפים את פרוסות הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל שקוף. זה הזמן להרגיש את האדים המדהימים שמקיפים אתכם.
4. מכניסים את קוביות הגזר ומערבבים כ-3 דקות נוספות.
5. מפזרים מעל הבשר את הכמון, הפפריקה והכורכום, ומערבבים היטב כך שהטעמים ייכנסו בכל פינה.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה הקטנים לסיר ומערבבים את הכול בעדינות.
7. יוצקים את ציר הבשר כך שיכסה את כול המצרכים.
8. מביאים לרתיחה ואז מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך כשעתיים.
9. לאחר שעתיים, מסירים את המכסה ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך.
10. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם למצב הרוח שלכם (אולי חמאה?).
11. מגישים חם עם לחם טרי בצד. ללקק את האצבעות!
המנה הזו מושלמת לאירוח, וזה מתכון מאוד גמיש שניתן לשנות בהתאם למה שיש אתכם במקרר. אל תתפלאו אם האורחים יבקשו עוד מנה – זה באמת משגע!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אפשר לשדרג את המתכון הזה במגוון דרכים. לדוגמה, אתם יכולים להוסיף בושש תבלינים כמו רוזמרין או טימין לעניין נוסף. ההמלצה שלי היא לשים בתבשיל ירקות עונש. צנוניות, דלורית או אפילו קישואים – הם יעשו פלאים למראה ולטעם. אם אתם מרגישים אמיצים, אפשר להכין עלי בצל קרמיזים בתנור עוד לפני הבישול כדי להקנות טעם מעושן מטריף!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הצלי לאחר הבישול?
ניתן לשמור את הבשר במקרר עד 3 ימים בכלי סגור היטב. אם אתם רוצים לשמור אותו יותר, קפאו אותו לאחר שהתקרר לחלוטין – זה שומר על כל הטעמים.
האם אפשר להכין את המתכון הזה בסיר לחץ?
בהחלט, אם תשתמשו בסיר לחץ אתם תזכו לחסוך זמן בעת הבישול. תבשלו את הבשר במשך כ-45 דקות לאחר רתיחה.
מה המינונים של התבלינים המתאימים יותר לאנשים שאוהבים חריף?
אני ממליץ להוסיף כף של סחוג או מעט פפריקה חריפה להצלחה מדהימה. תוכלו גם לשים קמצוץ של צ'ילי גרוס אם אתם אוהבים את זה לוהט!
האם המתכון מתאים לאנשים טבעונים?
כמובן! ניתן להחליף את הבשר עם נתחי טופו או סייטן ולהשתמש במרק ירקות במקום ציר בשר. הירקות יכבשו את הלב!
איזה לחם כדאי להגיש עם המנה?
אולי לחם פרנה טרי, או לחם מחמצת. לחם כפרי יוסיף המון לטעמים ויהיה קל לעטוף את כל הרוטב המושלם!
כמה זמן אפשר לבשל אם רוצים בשר יותר רך?
תבשלו עד ל-3 שעות, לא תהיה בעיה. יבוא לכם בשר נימוח שלא רוצים להפסיק לאכול.
האם אפשר להשתמש מתובלות לצלי בשר?
בהחלט! זה יכול להוסיף עומק מדהים למנה. השתמשו בתבלינים שאתם אוהבים – אל תהססו להיות יצירתיים.
מה לגבי אם אני רוצה להכין את זה מראש?
זה מתכון מצוין להכנה מראש. הכינו יום לפני ותנו לכל הטעמים להיכנס; זה יוסיף טעם מדהים.
איך אני יודע שהמנה מוכנה?
הבשר צריך להיות רך מאוד וקל להתמוטט. תנו לו לבדוק טעם במהלך הבישול לא לוותר על הטעמים.
האם זה מתכון בריא?
כן! הוא בריא מכיוון שהוא מבוסס על בשר רזה עם הרבה ירקות. אפשר גם להחיל את הכמויות של תפוחי האדמה על מנת לאזן פחמימות.
אז מה אתם מחכים? לכו על זה, הכינו וצפו בתגובות החמות מהאורחים שבסופו של דבר יהיו מאושרים מאוד! נשמח אם תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותפנו אותו לחברים! זה לא מתכון שאתם רוצים לשמור לעצמכם!