צלי בתנור עם תפוחי אדמה – המתכון המושלם!
נראה שאין בני משפחה שלא מתלהבים מצלי בתנור, והאמת היא שזה לא סתם טעים – מדובר במאכל שמזכיר לכולנו את הבית, את השולחן של סבתא או אמא, את הרגעים הכי טובים בחורף. כל מה שצריך זה לרגע להדליק את התנור, לזרוק כמה מרכיבים שעושים קסמים, ולתת לכל הטעמים להתמזג בצורה היסטרית! ובדיוק כך, אנחנו יושבים סביב השולחן ומתקשים להפסיק ללקק את האצבעות כדי לא להחמיץ כל במה! Preparare להפתעות משגעות – כי ברגע שבוחרים את המתכון הנכון, כל מה שצריך זה להוסיף תשוקה ופינוק לשולחן! אז המשיכו לקרוא, כי יש כאן משהו מדהים עבורכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשכולנו יודעים מה מחכה לנו, נמשיך לרכיבים שיאפשרו לנו להכין את הצלי המעלף! המשותף לנו כאן הוא שכל רכיב יביא עמו את הטעמים המוכר והאהוב, וזה בדיוק מה שגורם למאכל הזה להיות אגדי.
- 1 ק"ג בשר צלי (חלקים כמו צלי סינטה או כתף)
- 800 גרם תפוחי אדמה (חצויים או קלופים)
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפות דבש
- 6 כפות רסק עגבניות
- 3 כוסות מים (או לפי הצורך)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עשבי תיבול (כמו רוזמרין, טימין או אורגנו)
מרכיבים חלופיים
למי שרוצה לנסות וריאציות אחרות למתכון המעלף, האפשרויות רבות: ניתן להחליף את הבשר לאופציה טבעונית כמו טופו או סייטן. במקום תפוחי אדמה ניתן להשתמש בכרובית והיא תעשיר את המנה גם בטעם וגם בעלות קלוריות נמוכה יותר. גם הסירופ דבש יכול להתחלף בשום או בקוויאר של רימונים לתוצאה משגעת!
שלבי ההכנה
וכעת, נסביר איך להכין את המנה המדהימה מתוך שלבים פשוטים!
- מחממים כמות שמן זית רבה בסיר רחב על חום גבוה.
- מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים.
- מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את הגזרים ומערבבים לערבוב קצר.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הדבש, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי.
- זמן קצר לפני סיום הבישול, מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומערבבים.
- משאירים על חום נמוך עוד 30 דקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו שיש לנו את הבסיס המושלם, נוכל לשדרגו עוד ועוד! אם בא לכם קצת יותר טעם, נוסיף מעט חריף – פפריקה מתוקה או חריפה תהיה מצוינת! ובנוגע לתוספות, הייתה יכולה לשדרג את המנה עם פטריות שמפיניון או אפילו כמה שיני בטטה להוסיף מגע מתוק.
שאלות ותשובות
איך יודעים שהבשר מוכן?
לסוגי הבשר השונים קיימת רמות בישול שונות, אבל אם הבשר רך ומתפורר בקלות, אז הוא מוכן – אתן מוכנות לאכול!
אפשר לשים ירקות נוספים?
בהחלט! כל ירק נוסף כמו קישוא, חציל או ברוקולי יתאים ויוסיף עוד צלילים לטעם.
אפשר להכין את זה על גריל?
כן, עם הרבה מיץ ונתחים עבים אפשר להעביר את המתכון לגריל וליהנות מטעמים שונים לחלוטין.
מה אם אני רוצה גרסה דלת פחמימות?
יש אפשרות נהדרת להשתמש בפרחי ברוקולי במקום תפוחי האדמה. התוצאה לא פחות טעימה!
אפשר להקפיא את המנה?
באופן עקרוני כן, אך בשביל ההחלטה הקונקרטית כדאי לבדוק כיצד טעמים ודברים משתנים בעקבות ההקפאה.
כיצד לשדרגו עם טעמים נוספים?
עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או פטרוזיליה יוסיפו הרבה טעמים חדשים שמזכירים יותר את הקיץ!
האם יש לי זמן לבשל סוויד?
כמובן! פשוט תבשלו את הצלי על חום נמוך ותשאירו אותו מנות יפות – התוצאה תהיה מעלפת!
באיזו תבנית כדאי להשתמש?
מומלץ להשתמש בתבנית ברזל יצוק או בשלט תרמואית שתשמור על חום – כך יתקבל הטעם המושלם!
האם המתכון יכול להתאים לסופי שבוע?
בהחלט! תכינו יום קודם והמנה פשוט תחמם לה באותו יום!
למה אפשר להגיש את הצלי?
האם הגשתם את זה על אורז, קוסקוס או אפילו מיני פירה בתוספת עשבים? השולחן שלכם בדיוק הפך מאולם לחגיגה!
שיהיה לכולם בתיאבון ואל תשכחו לשתף את המתכון! אם בעיניכם זה נשמע טעים – עשו את זה לטובה והפיצו לחברים. המהות כולה היא לחלוק את האהבה לאוכל עם כל מי שאוהבים.