צלעות בתנור בנייר כסף – המתכון המושלם לארוחה משפחתית משגעת!
תארו לעצמכם רגע את אותה תחושת התמכרות שנוצרת בכל פעם שאתם לוקחים ביס מצלעות עסיסיות, מלוות ברוטב מקורמל שמתפנק על כל ביס. זהו מתכון שמזכיר את ארוחות השבת של סבתא, שני חוגגים שעות של שיחה סביב השולחן. הצלעות בתנור, עטופות בנייר כסף, יוצרות טעמים אגדים שממש נמסים בפה. בעזרת המתכון הזה תוכלו להכין ארוחה שאין סיכוי שלא תתמכרו לה. המדהים הוא שהתהליך פשוט, אתם כמעט לא צריכים להתעסק עם זה, רק להניח לכל הטעמים להתמזג וליצור חגיגה לחיך! אנחנו כאן כדי לספר לכם איך לרגש את האורחים ואת בני המשפחה עם מנה שמעלפת את החושים. תכינו את הצלחות, כי ממש בא לי שתכינו את המתכון הזה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק המעניין ביותר – רכיבים! צלעות הן חלק מאד נחשק בכל ארוחה, ורכיבים פשוטים יכולים לעשות את כל ההבדל. אין צורך להכביר במילים על טעמה של המאני-מאני, בואו נזרום ישר לרשימה!
- 1 קילוגרם צלעות טלה או בקר, חתוכות לחתיכות בגובה 3 ס"מ
- 4 שיניים שום, כתושות
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות דבש או סוכר חום
- 2 כפות רוטב סויה
- מיץ מחצי לימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ענפי רוזמרין טריים (או טימין) לקישוט
אומרים שבישול זו אמנות. המתכון הזה הוא האולם שבו יופיעו כל האמנים – הצלעות, התבלינים והרוטב, שנפגשים בפיצוץ של טעמים. מי שאוהב, יתלהב! מי ששם עין על גרסה טבעונית יכול להחליף את הצלעות עם טופו מרוכך או קוביות סייטן. שימו לב! תוסיפו עוד זמן בישול, כדי שהטעמים יתמזגו מפולס גבוהה.
שלבי ההכנה
אחרי שהבית מלא בריחות ובתחושה שמחכה לכם חוויית ההכנה והבישול, בואו נתקדם לחלק המעשי.
- מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים את השום, שמן הזית, דבש, רוטב סויה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- מניחים את הצלעות בקערה ומכסים אותן עם התיבול. נותנים לזה לשבת 30 דקות לפחות (מומלץ לשים במקרר למשך הלילה).
- פורסים נייר כסף על תבנית אפייה, ומניחים את הצלעות יחד עם הנוזלים על הנייר.
- מכסים את הצלעות בשכבת נייר כסף נוספת, מהדקים את הקצוות היטב.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 2 שעות, עד שהן רכות ונמסות.
- לסיום, מסירים את נייר הכסף, ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות נוספות, כדי שהצלעות יתקבלו קריספיות ומחממות.
כשמוציאים את הצלעות מהתנור, לעיתים יש לחכות מספר דקות לפני שמתחילים לנסוע בזום טעים, כדי שזה יתפוס גובה. תנו לטעמים להתקרר – ברגע שזה יקרה, תחושת הביס העשיר והעסיסי תהיה מושלמת.
תוספות ושדרוגים
עכשיו, אחרי שהכנתם את הצלעות המדהימות, אפשר לחשוב על תוספות שייקחו את הארוחה שלכם צעד נוסף קדימה.
- לצדים, תוכלו להכין תפוחי אדמה בתנור: חותכים לתפיחים, מתבלים בשום, רוזמרין ושמן זית, ואופים יחד עם הצלעות.
- סלט ירוק מרענן עם עגבניות, מלפפונים ורוטב בלסמי יהפוך את המנה לאיזון מושלם בין טעמים.
- למי שאוהב פיקנטי, הוספה של פלפל חריף מתוק תיתן עוקץ של טעמים.
- וטרין ירקות קלויים כמו קישוא וגזר יהפוך את המנה לאורגנית ובריאה – נענע, כמון ויין לבן יהפכו את זה לתוספת מדהימה!
שאלות ותשובות
אי אפשר לאכול בשר, יש אלטרנטיבות?
בהחלט! תוסיפו טופו או קוביות סייטן, כמו שצוין קודם לכן. את התיבול אפשר לתת גם לחתיכות חציל או קישואים, זה ייצא טעים!
כמה זמן אפשר לשמור את הצלעות במקרר אחרי הבישול?
אם נשארו לכם צלעות, שמרו במיכל סגור עד שלושה ימים. ואם תרצו, תוכלו גם להקפיאן לשימוש עתידי.
למה לשים נייר כסף?
נייר כסף יוצר סביבה סגורה שתשמור את הלחות. זה עושה את הצלעות רכות ומלאות עסיסות, דואגת לתוצאה מדהימה ולא יבשה.
אפשר להכין את הצלעות גם על גריל?
כן, בהחלט! הכנה על גריל תיתן לצלעות טעם פחמים פאקשר כזה, תהליך שדורש תשומת לב רבה יותר כדי שלא ישרפו.
איזה רוטב מומלץ להכין בצד?
רוטב יוגורט או טחינה באבא גנוש יהפכו את המנה לאגדה! טיפ! תגישו כמה כמון על צדדים לרענון.
אפשר לשים תבלינים אחרים?
בוודאי! קימל, פפריקה מתוקה או טימין מעניקים נופך שונה ומעניין.
כמה זמן לוקח הכנת המשרה לצלעות?
30 דקות עשויות להספיק, אבל זה יכול להיות גם לילה שלם. זה תלוי בטעמים שאתם רוצים לבנות!
מה להגיד לאורחים שלי על המתכון?
ספרו להם שזה מתכון נוסטלגי שגרם למישהו לחייך. שקיבלתם השראה מסבתא או מאמא שלהם, זה תמיד מוסיף לעניין!
איך אפשר לשדרג את המנה?
מוסיפים אגסים מקורמלים, חמוציות או רוטב דובדבנים לחוויה חלומית ומרשימה!
מה הייחוד במתכון הזה?
הייחוד הוא שכמעט ולא תרצו להתעסק עם זה, שהתוצאה הסופית תהיה כזו שהיא בעצם הכל, ולא תשאיר אתכם רעבים.
לסיום, אם המתכון הזה בא אליכם כמו רוח אביבית, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות, לחברים ולמשפחה. הגיע הזמן גם של אחרים להרגיש את המדהים הזה!