קבב טורקי מתכון סודי שיגרום לכולם לבקש עוד

קבב טורקי מדהים – מתכון שכולנו נאהב

בעולם קיבתי המטריף שבו אנו חיים, קבב טורקי מצליח להשתחל לפינה החביבה שלנו, עם טעמים פיקנטיים וריחות שמרגשים את הלב והבטן כאחד. מדובר במנה שבהחלט ניתן להגיד עליה שהיא ממכרת – ברגע שטועמים, קשה לעצור! מדובר בחתיכת בשר טחון, משולב עם תבלינים וטעמים, הנצלה על גריל או במחבת, ובסופו של תהליך המענג נוצר קבב שנמס לפה ומפיל את הלסת. אי לכך, ההמלצה שלנו היא לשמור על משקה קירור קר בקרבתכם. תכינו את הכלים, כי אנחנו יוצאים למסע טעים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות (12 קבבים)

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקבב הטורקי המושלם, צריך לערבב בין חומרים איכותיים שיחדיו ייצרו את הטעמים המדהימים. הנה מה שאתם צריכים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (או בשר צאן, אם אתם מרגישים adventurous)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של שחור טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה (לקשירת החומרים יחד)
  • 2 כפות שמן זית להברשת הקבבים

ועבור אלו מביניכם שמחפשים גרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בבשר רזה, ובמקום ביצה, אפשר להוסיף מעט פירורי לחם לחיזוק המסה.

שלבי ההכנה

אז בואו נעבור לתכלס. נתחיל את המסע שלנו:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ.
  2. הוסיפו את השום הכתוש, תבלינים, פטרוזיליה והביצה.
  3. לוש את התערובת היטב עם הידיים עד שהתבלינים יתערבבו באופן אחיד.
  4. חממים גריל (או מחבת עם מעט שמן) על חום גבוה.
  5. לוחצים את התערובת בידיים ליצירת קבבים, באורך של 10 ס"מ ועובי של 2 ס"מ. אם רוצים, אפשר להשתמש בשיפודים.
  6. מברישים מעט את הקבבים בשמן זית לפני שמניחים על הגריל.
  7. צולים את הקבבים כ-5-6 דקות מכל צד, או עד שהם מוכנים ושחומים.
  8. עורכים את הקבבים על צלחת ומניחים להם לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגלות את סוד הסביצ'ה טונה אדומה ואבוקדו המושלמת

שדרוגים ותוספות אפשריות

בסוף תהליך ההכנה, כשכבר נצלחה לייצר קבב טורקי אגדי, אפשר להוסיף עוד קצת טעמים:

  • להכין לסלט ירוק מרענן כדי לאזן את הטעמים השומניים.
  • להוסיף יוגורט סמיך עם כמה טיפות לימון ותיבול של כמון.
  • אפשר גם להכין רוטב חריף או רוטב סוואה לצד הקבבים לקבלת נגיעה חמה ומעלפת.
  • ובלילה עצמה, אל תשכחו לארוז את הקבבים בתוך פיתה חמה עם ירקות טריים.

שאלות ותשובות

מהו מקור הקבב הטורקי?
הקבב הטורקי נחשב לאחד המאכלים המסורתיים ביותר בטורקיה, עם שורשים בצלחות של אוכל במדינות המזרח התיכון כמו לבנון ויוון.

האם אפשר להכין את הקבבים גם עם בשר צמחוני?
בוודאי! ניתן להשתמש בטופו מרוסק או במיקס של עדשים ומוצרי סויה לקבלת טעם מדהים ובריא.

איך יודעים שהקבבים מוכנים?
הקבבים מוכנים כאשר הם שחומים בצדדים ומבושלים בכל צד, או אם הפנימיות כבר אין בשר אדום גולמי.

מה הכי טוב להגיש עם קבבים?
הקבבים הכי טובים עם פיתה, סלט בייזה, רוטב יוגורט ומגוון ירקות טריים.

האם יש לשמור את הקבבים במקרר?
בהחלט! מומלץ לשמור את הקבבים במקרר ולהשתמש בהם בטווח של כמה ימים, או לקפוא לשימוש בעתיד.

מה עושים אם התערובת רטובה מידי?
אם התערובת רטובה מידי, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם או קמח.

איזה תבלינים נוספים ניתן להוסיף לתערובת?
ניתן להוסיף גם קימל, טימין או כורכום למי שאוהב תיבול משגע.

האם הקבבים יכולים להתבשל בתנור?
כן, אפשר לאפות את הקבבים בתנור בחום של 180 מעלות מעלות עד שזהובים.

מה אם אני רוצה להכין את הקבבים על גריל פחמים?
שיטת ההכנה זהה, אבל כדאי להמתין שהפחמים יהיו חמים מאוד כדי לקבל את הטעם המעושן המיוחד!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק עלים עם נוטלה מתכון בלתי נשכח לחורף

האם אפשר להכין קבבים קפואים?
בהחלט! ניתן להכין קבבים ולהקפיא אותם לפני הצלייה, ואז יש רק להוציא מהקפאה ולצלות.

אם המתכון הזה העלה לכם חיוך על הפנים, אתם מוזמנים לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי שגם חבריכם ייהנו! קבב טורקי גאוני זהו לא סוד, זהו אורח חיים!

Scroll to Top