מתכון לקבב על האש כמעט ברמה של חיים כהן
אין כמו קיץ על האש, ריח הבשר שנצלה, ואפילו עסיסי. הקבב שלנו, אם תרשו לי לומר, הוא מדהים. ברמה של סבתא – כי מי לא אוהב את זה? והאמת, כשנכנסנו למטבח שלנו, הבנתי שלפעמים הכישרון של חיים כהן שוכן גם אצלנו. מתכון זה לא רק טעים, אלא גם ממכר ברמות קיצוניות. אחרי הרבה ניסיונות, אנו מציגים לכם את המתכון המושלם לקבב אש שממש נראה ונחמד כמו האוכל שכולנו אוהבים.
זמן ההכנה של המתכון:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, בואו נדבר על מה שצריך כדי ליצור את הקבב המושלם שלנו. עם כל מה שיש לנו במטבח, נגלה שלא צריך הרבה כדי לייצר מנה מעלפת ומרשימה. הכמויות הללו מספקות לכם כמות ממש גדולה, כי צריך תמיד לחשוב על אורחים וסועדים.
- 800 גרם בשר טחון (מומלץ בשר בקר)
- 200 גרם בשר כבש (טעם ששיגע אותי)
- 6 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף כמון
- 1 כף קימל טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 ביצה (שהוזכרה על ידי סבתא כמרכיב סודי)
- תיבול נוסף של טחינה או רטבים – לא חובה, אבל אם תוסיפו, זה משגע!
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים טבעוניים? או שאולי אתם מעדיפים להימנע מגלוטן? אין בעיה! קבב יכול להיות גם בריא ואיכותי מאוד ללא מוצרים מן החי.
- בשר טחון זה יכול להיות תחליף עם בשר טחון טופו או שיבולת שועל מבושלת.
- תוספת של נבטי אלפלפה, גזר קצוץ, או כל תוספת אחרת תוסיף טעמים ייחודיים.
שלבי ההכנה
בשלב הזה, כולנו כבר מתחילים להרגיש את הריח המלא של הקבב. השומנים, התבלינים, ובלגן שנכנס למטבח שלנו. אני אישית מעדיף לבצע את ההכנה בשניות ולא בהגזמה, אז הבה נתחיל:
- שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עם הידיים. תאמינו לי, הידיים שלכם לא כואבות.
- יוצרים קציצות באורך של כ-10 ס"מ ועובי של 2 ס"מ. תקפידו שהן יהיו אחידות, כי ככה הן מתבשלות בצורה שווה.
- מחממים את הגריל על חום גבוה.
- מניחים את הקבבים על הגריל ומבשלים כ-3-4 דקות מכל צד.
- כשהם מקבלים צבע חום מזהיב והם נראים עסיסיים, הם מוכנים.
- אם בא לכם, כנסו לתוך פיתה עם סלט טרי, טחינה ומעט חריף – וואו, העולם עובר לחוויה חדשה!
שדרוגים אפשריים למתכון
אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות זה לשדרג את הקבב. איך אפשר לספר את הסיפור של הקבב בלי קצת קרם טחינה על הכול?
- אז תוכלו להוסיף מיני פירות טריים בצד – טעים ומרענן.
- עלינו טחינה מעל הקבב כדי להעצים את החוויה.
- למשהו מתוק ומיוחד, הוסיפו מעט רוטב ברבקיו מעל.
- התנסות עם תיבולים שונים – זעתר, כורכום, ובצל ירוק קצוץ.
שאלות ותשובות
איזה בשר כדאי לבחור לקבב?
הכי מומלץ ללכת על בשר בקר טרי, אבל אם אתם מעדיפים, בשר כבש מוסיף טעם משוגע.
האם ניתן להכין קבב ללא גלוטן?
בוודאי! אפשר להשאיר את הלחם ולהשתמש בתחליפים כמו קמח שקדים.
מה ניתן להגיש עם הקבב?
מומלץ להוסיף סלט ירוק, צלחת טחינה ופיתות חמות.
כיצד לשמור את הקבבים במקפיא?
תניחו את הקבבים על מגש, תקפיאו עד שהם קשים ואז העבירו לשקית ניילון.
אי אפשר לאכול כמה קבבים?
זה מעלף, ואני מבטיח לכם שלא תפסיקו, שיהיה לכם בשר נוסף מוכן והמשפחה תיהנה.
האם אפשר לעשות את מתכון הקבב בסיר?
כן, אפשר לבשל את הקבב בסיר, אבל זה לא יהיה באותה חווית גריל ישירה.
האם קבב יכול להיות בריא?
הקבב הזה הוא מושלם ובריא! אפשר לשים יותר ירקות או לקצוץ מתחת.
מה עדיף: תיבול או תוספות אחרות?
אין כמו התיבול המקורי, אך שדרוגים שונים זה משגע.
מה עושים אם הקבב מתפורר?
יש לוודא שהתבלינים והביצה משולבים היטב, ואולי להוסיף עוד מעט בשר טחון.
למה מקפיצים את הקבבים בגריל?
כי שזו הדרך הכי טוב להפעיל את העסיסיות והשומן, אסקפיזם האולטימטיבי!
בואו נודה, מתכון זה הוא לא רק על האוכל, אלא על ימים שמתאגדים סביב כיסאות פלסטיק ועל השיחות הבלתי נגמרות שנעשות בזמן שהאוכל מוכנה. לאחר שהכנתם את הקבבים המעלפים הללו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולפצות את עצמכם באגרוף ירוק על רשתות חברתיות. תיהנו ותכינו!